Asunmaa avaa uudella Škoda Fabia RS Rally2:lla reittiä Pohjanmaalla

16.5.2023. Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy tulevana perjantaina 50-vuotisjuhlaansa viet-tävällä SM Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella. Juhlaralliin lähtönumerolla 1 uudella Škoda Fabia RS Rally2:lla starttaa SM1-luokan SM-pistejohdossa ajava ja viidettä Pohjanmaa-rallin voittoa tavoitteleva Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa, yhdessä Ville Mannisenmäen kanssa. Tiimikavereilla Lauri Joonalla ja Tuukka Shemeikalla on edessä ensimmäinen kotimainen soraralli SM1-luokassa.
Kuva: Merita Mäkinen

SM Pohjanmaa-rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta ja 106.69 EK-kilometriä. Rallin järjestäjien mukaan rallin aikainen ajankohta ja kesken olevat kevätkylvöt aiheuttivat sen, että tiettyjä reitille suunniteltuja osuuksia jouduttiin jättämään pois.

Ralli käynnistyy jo perjantaina klo 19.01 Seinäjoen keskustorilta, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Perjantain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ennen iltahuoltoa. Ralli jatkuu lauantaina Seinäjoen keskustorilta klo 10.41 alkaen. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joista yksi Seinäjoen keskustassa. Ensimmäistä kuljettajaparia odotellaan maaliin keskustorille lauantaina klo 17:55.

SM1-luokassa nähdään luokan kärkiviisikon ohella kaikkiaan yhdeksän SM1-luokan Škoda Fabia autokuntaa. Teemu Asunmaan ohella uudella RS Rally2-autolla Seinäjoella kilpailevat Heikki Kovalainen ja Janni Hussi. Ralliin starttaa kaikkiaan 125 autokuntaa.

Seinäjoella keskuspaikkana toimivaa SM Pohjanmaa-rallia järjestää kaikkiaan kuusi alueen autourheiluseuraa yhteistyössä. Ralli on osa myös FIA:n kansainvälistä European Rally Trophy (NEAFP) -sarjaa, jonka osakilpailut ajetaan myöhemmin tänä vuonna myös Ruotsissa ja Tanskassa.

#1 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2:
”Olimme viime perjantaina ajamassa Imatran kupeessa testiä. Se ei oikein onnistunut suunnitellusti. Teillä oli sen verran paljon irtokiviä ja -hiekkaa, ja kun alueella ei ollut viikkoihin satanut niin koko päivä meni ajolinjaa puhdistaessa. Hyvät valmistautumiset menivät vähän hukkaan, mutta nämä hommat eivät aina vain mene niin kuin ajattelisi niiden menevän”.

”Ensimmäisenä autona reitillä tietää liukasta keliä meille myös viikonloppuna, koska eipä Etelä-Pohjanmaallakaan ole vettä viikkoihin satanut. Mutta itseään tästä tilanteesta (lähtönumero 1) saa syyttää. Uusi Škoda toimii hienosti ja kulkee hyvin, mutta on jännä nähdä, mitä tapahtuu”.

”Viidettä voittoa toki yritämme, oli olosuhteet sitten mitkä tahansa. Ja kiva lähteä uudella autossa taas ajamaan rallia. Kesäinen kilpailu tulossa ja paljon yleisöä. Parhaamme tehdään, sen lupaan”, Asunmaa muistuttaa.

#4 Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia Rally2 Evo:
”Ajamme keskiviikkona ensitestin uudella Fabia RS Rally2:lla ja teemme tiimin kanssa päätöksen osallistummeko uutuudella kisaan. Harmi, että MM-rallin kiireiden vuoksi emme ole päässeet testaamaan Fabia RS Rally2 -autoa vielä. Ajoin viime viikonloppuna tutulla Fabia Rally2 Evolla Portugalin MM-rallissa. Ralli oli kova koitos autolle ja Evo toimi moitteettomasti koko kisan ajan”.

”SM Pohjanmaa-ralli on aina ollut mukava ja mieluisa kilpailu. Ajan Seinäjoella Škodalla ensimmäistä kertaa Suomessa rallia soralla. Kauteni on ollut nousujohteinen ja tavoitteidemme mukainen tähän asti. Kesärallit ovat sopineet minulle talviralleja paremmin, joten kun olemme päässeet hyvään vauhtiin niin periksi ei anneta missään”.

”Palkintopallille tähdätään. Mitä korkeammalla ollaan, sitä parempi. SM-pisteiden kannalta hyvä sijoitus viikonlopulta olisi meille tärkeä, mutta emme aio lähteä liikaa riskejä tai paineita sijoituksista ottamaan. Parhaamme tehdään”, Joona lupaa.

SM-pistetilanne SM1-luokka 3/7 osakilpailua:

  1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia RS Rally2, 67
  2. Juha Salo – Kristian Temonen, Škoda Fabia Rally2 Evo, 55
  3. Jari Huttunen – Antti Haapala, Škoda Fabia Rally2 Evo, 50
  4. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka, Škoda Fabia Rally2 Evo, 47
  5. Juuso Metsälä – Jaakko Jäntti, Škoda Fabia R5, 33

Tulospalvelu ja SM-pisteet:

Ralli SM-sarja: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki