Asunmaa ja Grönholm Škoda Motorsport Suomen kuljettajakaksikoksi kesän SM-rallisarjaan

Turku, 21. toukokuuta 2024. Ralli SM-sarjan SM1-luokan hallitseva Suomen mestarikaksikko Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki puolustavat tulevana viikonloppuna Škodallaan SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin voittoa. Uutena nimenä Škoda Motorsport Suomen väreissä Turussa esiintyy rallicrossin MM-mitalisti ja SM1-luokassa talvikauden osakilpailun jälkeen viidentenä ajava Niclas Grönholm, jolle nuotteja lukee toissa vuoden SM1-luokan Suomen mestari Samu Vaaleri.
Kuva: Merita Mäkinen

Rallin Suomen mestaruussarjan kesäkausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Turussa ajettavalla SM Mad-Croc Länsirannikon Rallilla. Kaksipäiväiseen SM-ralliin Škoda Motorsport Suomi lähtee uudella kokoonpanolla. SM1-luokan hallitseva Suomen mestaripari ja kaksinkertainen Länsirannikon Rallin voittaja Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki ovat Škoda Fabia RS Rally2:lla luonnollisesti mukana. Kaksikko puolustaa Turussa viimevuotista voittoaan.

Tiimin uutena jäsenenä Turussa sekä kesäkauden jokaisessa jäljellä olevassa SM-rallissa nähdään rallicrossin MM-mitalisti ja talvikauden jälkeen SM1-luokan pisteissä viidentenä ajava Niclas Grönholm. Toisen polven kilpakuljettajalle nuotteja kauden lopuissa SM-ralleissa lukee Škodan Mikko Heikkilän vierellä toissa vuonna SM1-luokan mestaruuden voittanut Samu Vaaleri. Kaksikko kilpailee Asunmaan tavoin Škodan uudella Fabia RS Rally2:lla.

Kesäkauden SM-ralliavaus käynnistyy perjantaina kello 19:30 Kupittaanpuistosta. Illan aikana ajetaan kaksi haasteellista ja Suomen ralleissa poikkeuksellista asfalttierikoiskoetta (18,44 km), joiden jälkeen ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin park fermé-alueelle klo 21:50.

Ralli jatkuu lauantaina klo 9:00. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 82,82 km. Lauantain erikoiskokeet ajetaan Liedon, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Salon, sekä Sauvon kuntien alueella. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Kupittaanpuistossa, jossa kilpailijat käyvät lauantain aikana kahdesti, alkaen klo 11:45 ja klo 15:10. Ensimmäisten kilpailijoiden odotetaan saapuvan maaliin Turun Kupittaanpuistoon klo 18:25 alkaen.

Kupittaanpuistossa järjestetään myös Lasten Rallirieha klo 11:00–17:00. Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli-lintu esiintyy Ralliriehassa kahteen kertaan kello 11.15 ja kello 13.00.

Teemu Asunmaan ja Niclas Grönholmin lisäksi Škoda Fabia Rally2 Evo tai R5-malleilla SM1-luokassa kilpailevat muun muassa luokan SM-pisteissä kolmantena ajava Anssi Rytkönen, Mikko Eskelinen, Tommi Jylhä, Jooa Iivari, Karl Martin Volver, Fredrik Grahn ja Kees Burger.

Turussa avataan myös Viron kansallisen rallisarjan kesäkausi sekä nähdään Baltic Sea Rally Championship -sarjan kilpailijoita. Viron mestaruussarjan kauden kolmanteen osakilpailuun naapurimaastamme saapuu paikalle 35 autokuntaa, kun SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin kokonaisautomäärä on 119 autokuntaa.

#6 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2:

”Olemme aikaisempina vuosina onnistuneet Turussa hyvin (kaksi voittoa), joten toivotaan, että sama tahti jatkuu myös tänä vuonna. Liukasta on varmasti, sillä ei tässä ole paljoa viime aikoina vettä satanut. Kovapintaisten erikoiskokeiden pinnalla on varmasti liukasta irtohiekkaa, mutta ei se meidän lähtöpaikallamme (kuudes auto reitillä) paljoa enää haittaa. Kyllä edessämme varmasti jo joku ajolinja on”.

”Ralli alkaa kahdella asfalttipätkällä, joilla viime vuonna onnistuimme todella hyvin. Toivotaan, että reitillä ei olisi paljoa oikaisuesteitä, jotka vievät teistä niiden luonteen. Ajetaan kisa kerrallaan, vaikka kaudet loput SM-rallit kuuluvatkin ajo-ohjelmaamme. Tavoittelemme Turussa hyvää menestystä ja keskitymme vasta viikonlopun jälkeen seuraavaan ralliin”, Asunmaa muistuttaa.

#4 Niclas Grönholm – Samu Vaaleri Škoda Fabia RS Rally2:

”Hienoa, että talvikauden hyvät tulokseni huomioitiin valinnalla Škoda Motorsport Suomi-tiimiin. Olen jo saanut uudesta Škodasta kesäkelillä tuntumaa, olemme treenanneet Samun (Vaaleri) kanssa nuottia ja ajaneet vähän testiäkin. Mielestäni suuntamme on ajamisessani ja nuotituksessani oikea. Edellisen Turun rallin perusteella odotettavissa on liukkaita teitä. Jännää nähdä, miten käy. Maltilla pitää edetä”

”Uudessa Škodassa etenkin moottorin voima ja ajokäytös miellyttävät. Kysymys on kaikin puolin paremmasta ralliautosta, kuin edeltäjänsä. Kehitys on mennyt eteenpäin. Tosi hieno moottori ja ihan selkeä ero vanhaan. Tuurin SM-ralliin en ehtinyt säätää Škodaa haluamallani tavalla, mutta Turkuun kaikki säädöt ovat kunnossa. Škoda kääntyy haluamallani tavalla mutkiin. Kysymyksessä on kivan oloinen, helppo ja hyvä auto ajaa rallia”, Grönholm summaa.

SM1-luokan SM-pistetilanne 3/7 osakilpailua:

  1. Roope Korhonen - Anssi Viinikka Toyota GR Yaris Rally2; 70
  2. Benjamin Korhola – Sebastian Virtanen Hyundai i20 N Rally2; 49
  3. Anssi Rytkönen – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5; 38

  1. Niclas Grönholm – Samu Vaaleri Škoda Fabia RS Rally2; 31
  2. Teemu Asunmaa - Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2; 25

Tulospalvelu ja SM-pisteet:

Rallin SM-sarja: www.rallism.fi

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki