ChatGPT-keskustelubotti osana Škodan Laura-puheohjausavustajaa

Mladá Boleslav 26. kesäkuuta 2024. Škodan Laura-puheohjausavustajan kyvyt ja osaaminen laajentuvat merkittävästi teknisen yhteistyökumppanin, Cerence Inc:n, kehittämän Chat Pro -toiminnon integroinnin myötä. Jo aiemmin käytettyjen tietolähteiden lisäksi Chat Pro on suoraan yhteydessä edistykselliseen tekoälysovellukseen ChatGPT, minkä ansiosta Laura pystyy vastaamaan kysymyksiin entistä paremmin. ChatGPT:tä tukeva Laura-puheohjausavustaja tulee pian saataville Škoda Enyaq -malleihin, joissa on vuosimallin 2024 myötä julkaistu ohjelmistoversio 4.0, uuden sukupolven Škoda Superbiin ja Kodiaqiin sekä uudistettuun Škoda Octaviaan.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

ChatGPT ja Chat Pro kehittävät Lauran kykyjä tietoturvan huomioiden

Škodan Laura-puheohjausavustajaan integroitu ChatGPT parantaa puheohjausavustajan toimivuutta ja täyttää tiukat tietosuojastandardit. Integroinnin myötä Laura ymmärtää paljon enemmän kuin vain aiemmat puhekomennot, ja siten Laura pystyy vastaamaan eri aiheita koskeviin kysymyksiin entistä tarkemmin ja varmemmin. Jos Lauralle esitetty kysymys ei liity Infotainment-järjestelmän aiheluokkiin kuten auto, ajotiedot, sää, uutiset tai urheilu, järjestelmä välittää kysymyksen suoraan ChatGPT:hen yhdistetylle Chat Prolle.

Aina, kun järjestelmä käyttää toiminnassaan keskustelubottia, Laura aloittaa vastauksensa sanomalla “ChatGPT:n mukaan…”. Laura-puheohjausavustajaa käytetään kuten ennenkin, ja haluttaessa toiminto voidaan kytkeä pois päältä auton Infotainment-järjestelmästä löytyvistä yksityisyysasetuksista. Yhteensopivissa Enyaq-malleissa toiminto on kuitenkin aina päällä.

Tärkeää on, ettei ChatGPT pääse käsiksi auton tietoihin tai käyttäjän henkilökohtaisiin tietoihin. Tiukan tietosuojan varmistamiseksi kaikki pyynnöt käsitellään anonyymisti ja kaikki välitetty vuorovaikutustieto poistetaan välittömästi käsittelyn jälkeen.

Chat Pro toimii jo neljällä kielellä

Tämän uuden liitettävyysominaisuuden toteuttamisella Škoda vahvistaa sitoutumistaan ​​asiakaslähtöisyyteen. Käyttämiseen tarvitaan aktiivinen Infotainment Online -palvelupaketti, joka on saatavilla navigointijärjestelmällä varustettuihin autoihin.

ChatGPT-toimintoa tukeva Laura-puheohjausavustaja on saatavissa kaikkiin MEB GP- ja MQB EVO -perustekniikan pohjalle valmistettuihin autoihin, joissa on uusimman sukupolven Infotainment-järjestelmä. Näitä automalleja ovat uuden sukupolven Škoda Superb ja Kodiaq, uudistettu Škoda Octavia sekä Škoda Enyaq -mallit, joissa on vuosimallin 2024 myötä julkaistu ohjelmistoversio 4.0. ChatGPT-tuetut kielet ovat tällä hetkellä englanti, espanja, saksa ja tšekki.

Katso video, jossa Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer esittelee Laura-puheohjausavustajalla laajennettua toiminnallisuutta ChatGPT-keskustelubotin integroinnin jälkeen.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki