Christian Schenk nimitetty talous- ja IT-asioista vastaavaksi jäseneksi ŠKODA AUTON hallitukseen 1. lokakuuta alkaen

Mladá Boleslav 29. syyskuuta 2021. Christian Schenkistä tulee ŠKODA AUTON hallituksen uusi jäsen 1. lokakuuta 2021. Hän vastaa taloudesta ja IT-järjestelmistä ja seuraa tehtävässä sitä viiden vuoden ajan hoitanutta Klaus-Dieter Schürmannia. Schenk siirtyy tehtävään MAN Truck & Bus SE:n hallituksesta, jossa hän vastasi taloudesta, IT-järjestelmistä ja lakiasioista. Pääjohta-ja Thomas Schäfer on nyt saanut uuden hallituksen koottua.

ŠKODA AUTON pääjohtaja Thomas Schäfer: "Kiitän Klaus-Dieter Schürmannia hänen ŠKODA AUTOLLE tekemästään työstä. Hän on merkittävästi vaikuttanut yrityksemme erinomaiseen taloudelliseen kehitykseen kuluneen viiden vuoden aikana. Erityisesti vuonna 2020 koronaviruspandemian aiheuttamien haasteiden aikana hänen johdollaan onnistuttiin saavuttamaan positiivinen käyttökate tiukkaa kustannuskuria noudattamalla. Toivon hänelle erittäin hyvää jatkoa. Tässä samassa yhteydessä minulla on ilo kertoa, että olemme nimittäneet ŠKODA AUTON hallitukseen uudeksi talous- ja IT-asioista vastaavaksi jäseneksi Christian Schenkin. Schenk on talousalan asiantuntija, jolla on kansainvälistä kokemusta autoteollisuudesta. Hänen tehtävänsä on tehdä yhtiöstä tehokkuudessa eurooppalaisiin kilpailijoihin verrattuna pitkän aikavälin mestari ja Škodan IT-toiminnoista tulevaisuuteen valmiit. Toivotan Christian Schenkille menestystä näissä tehtävissä ja odotan yhteistyötämme innolla".

Christian Schenk on 1. lokakuuta 2021 alkaen ŠKODA AUTON hallituksen uusi jäsen vastuualueenaan talous ja IT. Göttingenin yliopistossa taloustieteen tutkinnon suorittanut Schenk aloitti työuransa 1999 Volkswagen AG:lla Wolfsburgissa. Vuosina 2003‒2006 hän toimi talousosaston johtajana Europcar Internationalissa Ranskassa, mistä hän siirtyi Britannian Milton Keynesiin VW Group UK:n talousjohtajaksi. Sen jälkeen Schenk työskenteli Volkswagenilla Wolfsburgissa esimiestehtävissä talouden ja rahoituksen (2009‒2012) sekä taloussuunnittelun (2012‒2016) osastoilla. Vuosina 2016‒2019 hän toimi Volkswagenin henkilöautoryhmän controllerina. Lokakuussa 2019 hänet nimitettiin MAN SE:n hallitukseen taloudesta vastaavaksi jäseneksi ja MAN Truck & Bus SE:n hallitukseen vastuualueenaan talous, IT ja lakiasiat. MAN SE:n hallituksen jäsenyys päättyi MAN SE:n sulautumiseen TRATON SE:hen 31. elokuuta 2021.

Klaus-Dieter Schürmann on ollut taloudesta ja IT-asioista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen heinäkuusta 2016 alkaen. Näinä vuosina yrityksen liikevaihdon, liikevoiton ja sijoitetun pääoman tuottoprosentin kehitys on ollut erinomaista. Koronaviruspandemian aiheuttamista vaikeuksista huolimatta ŠKODA ylsi vuonna 2020 monien toimenpiteiden ansiosta selvästi positiiviseen käyttökatteeseen. Schürmann on toiminut Volkswagen-konsernissa vuodesta 1990. Vuonna 1995 hänet nimitettiin Volkswagen Credit Inc.:n pääjohtajaksi ja Volkswagen of American hallituksen jäseneksi.

Schürmann oli Volkswagen Financial Services AG:n toimitusjohtaja vuosina 2000‒2002 ja hallituksen jäsen tammikuusta 2003. Hän oli myös Volkswagen Bank GmbH:n johtokunnan puheenjohtaja ennen nimitystään Volkswagen Hyötyautojen hallitukseen taloudesta ja IT-asioista vastaavaksi jäseneksi syyskuussa 2008. Nyt viiden ŠKODA AUTO -vuoden jälkeen Klaus-Dieter Schürmann suunnitelmien mukaisesti palaa Volkswagen-konserniin uusiin tehtäviin.

Pääjohtaja Thomas Schäfer on nyt saanut uuden hallituksen koottua

Christian Schenkin nimityksen myötä ŠKODA AUTON uusi hallitus on nyt koossa. Yhdessä tuotannosta ja logistiikasta jo elokuusta 2010 vastaavan Michael Oeljeklausin ja ostotoiminnoista heinäkuusta 2020 vastaavan Karsten Schnaken kanssa pääjohtaja Thomas Schäfer on järjestänyt johtoryhmän uudelleen: Johannes Neft on vastannut hallituksen jäsenenä tammikuusta 2021 alkaen teknisestä tuotekehityksestä; tämän vuoden maaliskuussa ŠKODA AUTON hallitukseen liittyivät Maren Gräf vastuualueenaan henkilöstöresurssit ja myynnistä ja markkinoinnista vastaava Martin Jahn. Heillä kummallakin on takanaan monivuotinen kokemus.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki