Dynaaminen ja sporttinen ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV

Mladá Boleslav 16. helmikuuta 2021. Uudella ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV -mallilla ŠKODA jatkaa SportLine-malliversioidensa perinteitä myös Mladá Boleslavissa valmistettavan täyssähköisen katumaasturinsa mallistossa. Korin mustat osat, kookkaat kevytmetallivanteet ja madallettu sport-alusta luovat ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV:lle itsevarman kokonaisilmeen, joka kuvastaa tämän auton dynaamisen urheilullisia ajo-ominaisuuksia. Sport-etuistuimet ja niiden integroidut pääntuet, kolmipuolainen nahkaverhoiltu Sport-monitoimiohjauspyörä ja hiilikuitujäljitelmälliset koristelistat tuovat sisätiloihin urheilullisuutta. ENYAQ SPORTLINE iV -malliin on tarjolla kolme erilaista voimalinjaa. ENYAQ iV 60 -mallissa on tehoa 132 kW ja takaveto. Suuremmalla 82 kilowattitunnin akulla varustettu ja myöskin takavetoinen ENYAQ iV 80 teholtaan 150 kW yltää jopa 520 kilometrin* toimintamatkaan. Nelivetoisessa mallissa ENYAQ iV 80x on kaksi sähkömoottoria, joiden yhteisteho on 195 kW. SPORTLINE-malli täydentää mallistoa myöhemmin tänä vuonna.
ŠKODA AUTO

SPORTLINE-malliversioon ŠKODA on perinteisesti toteuttanut sporttisen ilmeen ja dynaamiset ajo-ominaisuudet. ENYAQ SPORTLINE iV -mallin myötä ŠKODA tuo tämän malliversion saataville myös ensimmäisestä täyssähköisestä katumaasturistaan. Asiakkaille on tarjolla kolme erilaista voimalinjaa. ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV 60 -mallissa sähkömoottorin 132 kilowatin voima ja 310 Nm:n vääntö välittyy takapyörille. Akun kapasiteetti on 62 kWh (58 kWh netto), jolla WLTP-kulutusmittausstandardin mukaiseksi toimintamatkaksi saadaan yli 400 kilometriä*. ENYAQ SPORTLINE iV 80 -mallissa on suurempi 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) akku. WLTP-kulutusmittausstandardin mukainen toimintamatka on jopa 520 kilometriä*. Sen takamoottorin teho on 150 kW. Tätä samaa akkua käytetään myös mallissa ENYAQ SPORTLINE iV 80x. Sen neliveto on toteutettu kahdella sähkömoottorilla, jotka kehittävät tehoa 195 kW ja vääntöä 425 Nm. WLTP-kulutusmittausstandardin mukainen toimintamatka on 500 kilometriä*.

Sport-alusta ja erinomaiset ajo-ominaisuudet sekä takavetoisena että nelivetoisena

Sekä takavetoinen että nelivetoinen ŠKODA ENYAQ iV ihastuttavat voimalinjan väkevällä väännöllä, joka on käytettävissä heti kaasupoljinta painettaessa. Siten katumaasturin ajo-ominaisuudet ovat erinomaisen dynaamiset. Ajo-ominaisuuksia parantaa entisestään ENYAQ iV SPORTLINE -malliversiossa vakiovarusteena oleva sport-alusta. Tämä alusta on edestä 15 millimetriä ja takaa 10 millimetriä normaalialustaa matalampi. Kaikilla kolmella voimalinjavaihtoehdolla huippunopeus on 160 km/h. ENYAQ SPORTLINE iV -malliversion korkealaatuiset designyksityiskohdat korostavat ulkonäön ja sisätilojen sporttista ilmettä. SPORTLINE-malliversiot tehdään Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa samalla tuotantolinjalla kuin muutkin ENYAQ iV -mallit. ENYAQ iV on ainut Volkswagen-konsernin täyssähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva sarjatuotantoautomalli, joka valmistetaan Saksan ulkopuolella.

Korin sporttisen mustat osat ja Matrix LED -ajovalot

SPORTLINE-malliversion monet kiiltävän mustat korin designelementit tekevät ŠKODA ENYAQ iV:n vahvasta ilmeestä vieläkin dynaamisemman. ŠKODA-etumaski, sivuikkunoiden kehykset, kattokaiteet ja takapuskurin diffuusoriosa ovat kiiltävän mustat, kuten takaluukkua koristavat ŠKODA-tekstilogo ja mallimerkintäkin. Jykevät sivuhelmasuojukset ovat korinväriset. ENYAQ SPORTLINE iV:n etuhelma on malliversiokohtainen, ja etulokasuojiin on kiinnitetty SPORTLINE-logot. Suuret, kiillotetut 20-tuumaiset Vega-kevytmetallivanteet tai 21-tuumaiset Betria-kevytmetallivanteet tehostavat tämän katumaasturimallin itsevarmaa kokonaisilmettä. Nämä kummatkin vannevaihtoehdot ovat SPORTLINE-malliversiokohtaiset.

ENYAQ SPORTLINE iV:ssä on vakiona Matrix LED -ajovalot. Kummassakin Matrix-kaukovalomoduulissa on 24 lediä, joita voidaan ohjata erikseen. Siten voidaan ajaa aina kaukovalot päällä häikäisemättä muita tienkäyttäjiä. Tämä nerokas valotekniikka sammuttaa valokuviosta yksittäiset segmentit tarpeen mukaisesti, kun tuulilasiin asennettu kamera tunnistaa vastaantulevan tai edellä ajavan ajoneuvon, ihmisen tai kohteen, josta heijastuu valoa.

SPORTLINE-malliversiokohtainen designvalinta

ENYAQ iV -katumaasturin esittelyn myötä ŠKODA esitteli täysin uudenlaisen sisätilakonseptin: designvalinnat. Ne ovat saaneet innoituksen modernista elämänympäristöstämme, ja niissä käytetään huolella yhteen sovitettuja värejä ja materiaaleja. Sisätilasuunnittelijat ovat luoneet ENYAQ SPORTLINE iV:lle malliversiokohtaisen designvalinnan. Sisätilojen verhoilu on kattoverhousta myöten korostetun musta. Kojelaudan verhous on mustaa keinonahkaa, jossa on harmaat koristesaumat. Sisätilojen visuaalisena kohokohtana ovat kojelaudan ja oviverhousten hiilikuitujäljitelmälliset koristelistat. Sisätilojen kokonaisilmeen viimeistelevät jalkatilan kangasmattojen harmaat tereet.

SPORTLINE-designvalinta sisältää myös ylelliset mustat Sport-etuistuimet, joissa on integroidut pääntuet. Näiden istuimien verhoiluna on Suedia-mikrokuitukangas harmain terein. Vakiovarustukseen sisältyy nahkaverhoiltu kolmipuolainen Sport-ohjauspyörä. Sen helppokäyttöisillä säätimillä ja painikkeilla ohjataan auton monia eri toimintoja. Ohjauspyörän kehän nahkaverhoilussa on harmaat kontrastisaumat ja alimmassa puolassa SPORTLINE-tekstilogo. Poljinlevyt ovat metalliset, mikä entisestään korostaa SPORTLINE-designvalinnan kokonaisilmettä.

*ennakkotieto.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki