Enemmän tilaa, lisää mukavuutta ja uusia toiminto-ja: Škoda esittelee uusien Kodiaq- ja Superb-mallien sisätilojen kohokohtia

Mladá Boleslav 29. elokuuta 2023 Jo nyt ennen uusien Kodiaq- ja Superb-mallien ensiesittelyä Škoda paljastaa näiden mallien sisätilojen kohokohtia. Niitä ovat esimerkiksi digitaalinen mittaristo, Head Up -tuulilasinäyttö ja 12,9-tuumainen vapaasti seisova tietoviihdenäyttö. DSG-kaksoiskytkinvaihteiston vaihteenvalitsin on siirretty ohjauspyörän viereen, joten selkeä-linjaisessa keskikonsolissa on enemmän säilytystilaa. Škodan uudet kierrettävät ja painettavat Smart Dials -säätimet helpottavat auton järjestelmien ja toimintojen käyttöä. Kierrettävillä ja painettavilla säätimillä pääsee intuitiivisen helposti auton eri toimintoihin, ja säätimien digitaalinen näyttö varmistaa toimintojen luotettavan tarkkailun. Kestävän kehityksen edistä-misen hengessä Škoda käyttää uusien Kodiaq- ja Superb-mallien istuinverhoiluissa kankaita, jotka on valmistettu kierrätystä polyesteristä.
Kuva: Škoda Auto

Škoda Auton sisätilamuotoilun johtaja Peter Olah : "Škoda-automallien sisätilat huokuvat intuitiivisuutta, selkeyttä, käyttäjäkeskeisyyttä ja ovat täynnä nerokkaita ratkaisuja. Uusin innovaatiomme, Škoda Smart Dials -säätimet, ovat laajentaneet intuitiivisen helppokäyttöisyyden auton toimintojen ohjaamiseen yhdistäen parhaat puolet kahdesta erilaisesta: fyysiset säätimet ja digitaaliset näytöt. Uusien Kodiaq- ja Superb-mallien raikkaissa sisätiloissa huomio kiinnittyy etenkin kookkaaseen, kojelaudan keskellä vapaasti seisovaan tietoviihdenäyttöön, ohjauspyörän viereen siirrettyyn vaihteenvalitsimeen ja selkeään keskikonsolialueeseen. Näillä uudistuksilla on saatu aikaan lisää tilaa ja viihtyisä sisätilakokonaisuus, joka miellyttää silmää, on aidosti käytännöllinen ja asiakkaillemme lisäarvoa tuova."

Innovatiiviset uudet toiminnot ja ominaisuudet lisäävät mukavuutta

Škoda on luonut kumpaankin uutuusmalliinsa sisätilat, joissa erityisesti uutta ovat ohjauspyörä, mittaristo, kojelauta ja koristelistat. Ensimmäistä kertaa Škodassa: kummassakin uudessa automallissa vaihteenvalitsin on siirretty ohjauspyörän viereen, joten se on hyvin käsillä. Tämän muutoksen seurauksena keskikonsoli on kokonaisuudessaan erittäin selkeä, ja kuljettajalle ja etumatkustajalle on saatu lisää tilaa. Ensimmäistä kertaa Kodiaqiin ja Superbiin on nyt saatavissa Head Up -tuulilasinäyttö täydentämään 10,25-tuumaista digitaalista mittaristoa ja kojelaudan keskellä vapaasti seisovaa entistä suurempaa 12,9-tuumaista tietoviihdenäyttöä. Kummankin mallin uutuuksiin lukeutuvat myös Škoda Smart Dials -säätimet: ne ovat innovatiiviset kierrettävät ja painettavat säätimet, jotka antavat käytön tuntopalautteen ja joissa on digitaaliset näytöt.

Škodan nerokkaat Smart Dials -säätimet: kierrettävät ja painettavat säätimet digitaalisilla näytöillä
Škoda Smart Dials -säätimillä Škoda vie fyysisten ja digitaalisten säätimien yhdistelmän seuraavalle tasolle. Tämä uusi ratkaisu tarkoittaa tietoviihdenäytön alapuolelle sijoitettua kolmea kierrettävää ja painettavaa säädintä, joissa on digitaaliset näytöt. Säätimillä pääsee nopeasti auton moniin toimintoihin. Kahdella ulommalla Smart Dials -säätimellä säädetään kuljettajan ja etumatkustajan puolen sisälämpötilaa, istuinlämmitystä ja istuintuuletusta (jos varusteena). Säätimien digitaalinen näyttö kertoo aktiivisena olevan toiminnon. Keskimmäisellä Smart Dials -säätimellä voidaan käyttää jopa neljää eri toimintoa, kuten tietoviihdejärjestelmän äänenvoimakkuutta, lämmityslaitteen puhaltimen tehoa, ilmansuuntausta, Smart Air -ilmastointia, ajoasetuksen valintaa ja navigoinnin kartan zoomausta. Keskimmäinen Smart Dials -säädin konfiguroidaan tietoviihdejärjestelmän valikosta, ja haluttu toiminto valitaan pitämällä säädintä painettuna.

Entistä enemmän Simply Clever -ratkaisuja
Pyrkimys auton mukavuuden parantamiseen näkyy uusissa varusteissa. Niitä ovat esimerkiksi Phone Box -matkapuhelinlokero, jossa voi langattomasti ladata yhteensopivaa älypuhelinta jopa 15 watin teholla – Kodiaqissa kahta älypuhelinta. Uudessa matkapuhelinlokerossa on myös jäähdytystoiminto. Matkustajilla on käytettävissään jopa neljä USB-C-liitäntää, joista saadaan tehoa 45 wattia, sekä kätevä 15 watin USB-C-liitäntä sisätaustapeilin juuressa. Lisäksi uuteen Kodiaqiin on saatavissa hierontatoiminnolliset ErgoSeat-etuistuimet, ja takana matkustavien mukavuutta lisää keskitunnelin päällä oleva säilytyslokero. Superbissa uutta ovat ohjauspyörä, mittaristo, koristelistat ja lisävarusteena saatavilla olevat hierontatoiminnolliset etuistuimet. Hierontatoiminto käyttää nyt kymmentä paineilmalla toimivaa hierontatyynyä, ja valittavissa on useita hierontaohjelmia. Myös ristiseläntukea voidaan säätää neljään suuntaan. Kuten Kodiaqissa, istuimien, ohjauspyörän, tuulilasin ja takalasin toimintoja on helppo käyttää ilmastointivalikossa konfiguroitavalla painikkeella.

Vastuulliset verhoilut ja suositut Simply Clever -ratkaisut
Škoda osoittaa kestävään kehitykseen sitoutumistaan käyttämällä ympäristövastuullisia materiaaleja kaikissa kangasverhoiluissa ja kahdella suositulla Simply Clever -ratkaisulla: sateenvarjo kuljettajan oviverhouksessa ja jääraappa polttoainetankin luukun sisäpinnassa. Muista Škoda-automalleista jo tuttuun tapaan perinteiset sisustusvaihtoehdot korvautuvat sisätilan designvalinnoilla: Kodiaqiin tarjolla ovat designvalinnat Loft ja Lounge, sekä ecoSuite joko mustana tai konjakin ruskeana; näissä vaihtoehdoissa designvalintojen Loft ja Lounge kangasverhoilut on valmistettu kierrätystä polyesteristä. Designvalinnan ecoSuite nahkaverhoilu on valmistettu ympäristövastuullisesti kahvinpaputähteillä parkitsemalla. Uuden neljännen sukupolven Superbin Essence-varustetaso sisältää Studio-designvalinnan ja Selection-varustetaso Loft-, Lounge- tai Suite-designvalinnan. Suite on saatavilla joko mustana tai konjakin ruskeana. L&K-huippumalliin on tarjolla L&K Suite -designvalinta mustana tai konjakin ruskeana.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki