Heikkilä huippujännittävän Ralli SM –osakilpailun ykkönen!

Mikko Heikkilä voitti Kouvolan seudulla SM O.K. Auto –rallin yli minuutin erolla toiseksi nopeimpaan kuljettajaan. Voitto oli Heikkilän ensimmäinen Ralli SM –sarjassa.

Talvikauden päätösralli, kauden toinen SM-osakilpailu oli äärimmäisen jännittävä loppuun asti. TGS Worldwiden kolmikko teki tasaista työtä rallin alkuosalla. Ralli pysyi sekuntitaisteluna aina kilpailun toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle asti.

Rallin pisin, liki 30-kilometrinen taival muokkasi kuitenkin tuloslistan uuteen uskoon. Letkan kärjessä ajaneilla ei ollut lumisateessa mitään mahdollisuutta puolustaa paikkaansa. Näin kävi myös kisan kolmannelta sijalta seitsemänneksi tipahteneelle Teemu Asunmaalle.

- Kävimme EK5:llä kerran ulkona heti alussa, ja muutama muukin tilanne tuli. Sen jälkeen päätettiin vain ajaa tämä ralli alta pois. Aura-auton rooli oli nyt tällainen – meille tuli nyt raksi tämän kisan päälle, 1.41,2 minuuttia voittajalle hävinnyt Asunmaa jutteli.

Emil Lindholm kärsi samoista ongelmista kuin Asunmaa, minkä lisäksi autossa ilmeni yllättäviä käyntiongelmia.

- Ei hyvä. Auto pätki kovasti, ja saimme ennen viimeistä pätkää vähän ravisteltua johtoja konehuoneessa. Tämä oli nyt erilaista ja hauskaa, ja jotain saimme sentään irti tästä kisasta.

Viimeisen erikoiskokeen maalissa nähtiin myös iloisia kasvoja, kun Mikko Heikkilä rullasi
Škodansa maaliin.

- Keli teki tästä mielenkiintoisen, ja meidän vauhtimme riitti nyt voittoon. Lähtöpaikka koitui tänään eduksemme, hymyili Heikkilä.

SM1 –luokka tilanne EK6/6 jälkeen

  1. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen, Škoda Fabia R5 57.23,1
  2. Juha Salo – Mikko Markkula, Škoda Fabia R5 +1.11,1
  3. Riku Tahko – Markus Soininen, Hyundai i20 R5 +1.17,7
  4. Emil Lindholm – Mikael Korhonen, Škoda Fabia R5 +1.21,6
  5. Aleksi Röyhkiö – Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia R5 +1.22,2

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki