Lindholm ja Heikkilä Viron MM-rallin suomalaiset ŠKODA-kuljettajat

Huomenna alkavaan Viron MM-ralliin lähtee kaksi Ralli SM –sarjasta tuttua ŠKODA-kuljettajaa. WRC3 –luokan kunniasta taistelevat Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä, jotka molemmat ovat päässeet kotimaan ralleissa voiton makuun.

Taso MM-sarjassa ja sen oheisluokissa on kivikova, joten luokan kärkisijoille yltäminen on suuri haaste. Lindholm, joka kilpailee rallissa Toksport WRT:n autolla, voitti viimeksi ajetun, Pohjanmaan Ralli SM –osakilpailun, jonka yhtäläisyys erikoiskokeisiin Virossa on huima vauhti.

"Hyvältä vaikuttaa. Erikoiskokeet ovat kovapohjaisia teitä tällä kertaa. Viime vuonna tiet menivät hieman urille. Nyt ehkä keskinopeuskin tippuu hieman, kun tiet ovat osittain kapeampia ja hitaampia. Muutamia kammohyppyjä mahtuu myös reitille – vertaisin niitä lähes Urrian isoon hyppyyn, jossa tie tippuu alta", Lindholm maistelee.

Eurooppalaisista soraralleista poiketen, Virossa ei tarvitse varoa tien rikkoutumista.

"Kyllä nyt mennään enemmän limitillä kuin Portugalissa tai Sardiniassa. Jyväskylästä poiketen täällä ei pysty lyömään ihan kaikkea pöytään, koska erikoiskokeet ovat teknisiä ja haastavia, mutta toisaalta, ei tarvitse myöskään varoa auton rikkoontumista".

Mikko Heikkilä on yltänyt kotimaan kisoissa jo kahteen osakilpailuvoittoon, ja Lindholmin tavoin, 29-vuotias kuljettaja on mielissään näkemästään ennakkotutustumisjakson jälkeen.

Heikkilä ajaa kilpailussa tutusti TGS Worldwiden riveissä.

"Aivan ennakkokäsityksen mukaisilta tiet näyttävät. Nyt kun on ollut pitkään kuivaa, niin teiden pinta on yllättävän kova. Joissain paikoissa soraa taas on lisätty, ja ne kohdat vaikuttavat liukkailta".

Viime vuodesta muuttuneet olosuhteet eivät ole vieneet rallin omaleimaisuutta pois. Virossa ei sovi vauhtia tai ilmalentoja pelätä.

"Hyppyrit ovat sellaisia, että niihin ei oikein nostamatta uskalla ajaa. Maasto on erilaista kuin Suomessa myös sikäli, että pensaita tulee paljon tielle näkemäesteeksi. Niissä kohdissa on vain luotettava nuottiin ja uskallettava mennä. Ainakin podiumille yritämme, mutta jos ajo lähtee kulkemaan, niin ihan hyvin voisin ajaa vaikka luokkavoitosta", Heikkilä puntaroi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki