Jokaisen ihmisen yksilöllisyyttä kunnioittaen Škoda Auto esittelee: Škoda Enyaq Coupé Respectline

Mladá Boleslav 5. kesäkuuta 2023. Škoda Auto esittelee Škoda Enyaq Coupé Respectline -mallin. Auto korostaa ainutlaatuisella ulkonäöllään ja sisätilojensa designilla ihmisoikeuksien, kaikkien ihmisten ja ympäristön kunnioittamisen tärkeyttä. Tarkoituksena on edistää ihmisten tasavertaista ja oikeudenmukaista kohtelua etnisestä alkuperästä, kansallisuudesta, iästä, sukupuolesta, uskonnosta, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai muista ominaisuuksista ja piirteistä riippumatta. Škoda Enyaq Coupé Respectline on syntynyt Škoda Auton eri osastojen työntekijöiden yhteistyönä, ja se esittäytyy julkisuudessa ensimmäisen kerran Tšekin filharmonisen orkesterin ulkoilmakonsertissa 21.6.2023. Auto on mukana myös Pride Business Forumissa ja Prahan Pride-tapahtumassa sekä muissa tilaisuuksissa niin kotimaassaan kuin ulkomailla.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

  • Škoda Enyaq Coupé Respectline -mallin ainutlaatuinen design viestii monimuotoisuutta, tasavertaisuutta, oikeudenmukaisuutta ja osallistamista, jotka ovat Škoda Auton ydinarvoja
  • Katseita keräävä täyssähköauto esiintyy tänä kesänä monissa tapahtumissa
  • Tasavertaisuus, monimuotoisuus ja ihmisoikeudet liittyvät Škoda Auton tulevaisuusohjelmaan Next Level – Škoda Strategy 2030 ja monimuotoisuusohjelmaan Diversity Strategy 2030

"Tasavertaisuuden, monimuotoisuuden ja osallistamisen aiheet ovat yhä enemmän valokeilassa, mikä on tärkeää sekä yksilöiden että yhteiskunnan tasolla. Toisen ihmisen ja jokaisen yksilöllisyyden kunnioittaminen on molemminpuolisen ymmärryksen perusta. Se johtaa moniin muihin positiivisiin arvoihin ihmissuhteissa, yrityskulttuurissa ja yksittäisten tiimien tai kokonaisen yrityksen toiminnan ja suorituskyvyn parantamisessa. On hienoa, että olemme yhteistyössä monien osastojemme ihmisten kanssa onnistuneet tuomaan nämä arvot esille Škoda Enyaq Coupé Respectline -mallissa. Toivon, että sen viesti tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä", Škoda Auton monimuotoisuuden asiantuntijakoordinaattori Martina Zimmermann sanoo.

"Idea auton käyttämisestä monimuotoisuuden lähettiläänä syntyi viime vuonna, kun keksin käyttää valaistussa Crystal Face -etumaskissa sateenkaaren värejä. Siitä otetusta kuvasta tuli meille monimuotoisuuden symboli vuonna 2022. Respectline-mallin suunnittelun onnistuimme saamaan valmiiksi ennätysnopeasti vain kolmessa kuukaudessa, mutta työmme ei pysähtynyt siihen. Ihmisoikeuksien edistäminen on jatkuva prosessi, joten se vaatii sinnikkyyttä. Meillä on jo suunnitelmia seuraavista vaiheista", Škoda Auton lehdistöautokoordinaattori Petr Kavrentzis lisää.

"Tässä projektissa yhdistyvät sosiaalinen ja luova vastuu. Sateenkaaren vahva merkitys monimuotoisuuden symbolina tulkitaan Škoda Auton designarvoilla. Ulkonäkö korostaa värikkäällä prismalla monimuotoisuuden ydinajatusta. Sen toisiinsa sulautuvat kolmiot elävöittävät Škoda Enyaq Coupén teräviä muotoilulinjoja visuaalisesti. Geometriset muodot ikään kuin virtaavat auton koria pitkin ja luovat nopeuden ja liikkeen vaikutelman. Sisätilan värit ja materiaalit valittiin hienovaraisiksi auton hengen esiin tuomiseksi, mutta samalla vahvan viestin välittäviksi. Toteutus sisältää graafisen kohokuvioinnin istuimissa, kristallinhiontamaisesti leikatun Respectline-logon ohjauspyörässä, sateenkaarivärisen tunnelmavalaistuksen ja nykyaikaiseen tyyliin mattamaalatut koristelistat", Škoda Auton Värit & Verhoilut -osaston suunnittelija Stefan Webelhorst kertoo.

Škoda Enyaq Coupé Respectline: värikäs sisältä ja päältä

Škoda Auton eri osastojen – kuten tekninen tuotekehitys, tuotanto sekä Ihmiset & Kulttuuri – tekijät olivat mukana auton suunnittelussa, jota koordinoi viestintätiimi. Auton pohjana on täyssähköinen Škoda Enyaq Coupé, jota on jalostettu upealla värimaailmalla ja sisätilojen erottuvilla yksityiskohdilla.

Maapallon kaiken elämän yhteyttä korostava auton alkuperäinen valkoinen väri on päällystetty värillisillä elementeillä luomaan värisiirtymä lukemattomissa eri sävyissä – yhtä värikkäänä ja rajattomana kuin elämä itsekin on. Sateenkaarisävyt löytyvät myös valaistusta Crystal Face -etumaskista, jonka pystyripoja valaisevat moniväriset ledit.

Edistyksellisillä Matrix LED -ajovaloilla ja huipputason täys-LED-takavaloilla toteutuu upea saattovaloanimaatio. Muotoiluosaston kanssa luotu Respectline-logo koristaa sekä ulkopuolta että sisätiloja. Se löytyy esimerkiksi istuinverhoilusta ja ohjauspyörästä, jossa Respectline-logossa on perinteikkään tšekkiläisen Preciosa-kristallilasiyhtiön kristalli.

Škoda Enyaq Coupé Respectline esiintyy julkisuudessa ensimmäisen kerran Tšekin filharmonisen orkesterin ulkoilmakonsertissa 21.6.2023. Kesäkuussa kävijät pääsevät näkemään auton myös Pride Business Forumilla sekä tšekkiläis-saksalaisen kauppakamarin ja teollisuuden kesäjuhlilla. Elokuussa tämä sateenkaari-täyssähköauto on mukana Prahan Pride-tapahtumassa 7.‒13.8.2023. Lisäksi tämä ainutlaatuinen auto nähdään myös muissa tapahtumissa, sekä kotimaassaan että ulkomailla.

Škoda Enyaq Coupé Respectline on syntynyt Škoda Auton eri osastojen työntekijöiden yhteistyönä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki