Joonas Henttala (IBD Cycling) ajoi miesten maantiepyöräilyn SM-kilpailujen voittoon tiukassa kisassa.

Joonas Henttala polki Suomen mestariksi

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen miesten Suomen mestaruusmitalit ratkottiin sunnuntaina Vantaalla. Tiukassa taistelussa mestaruuden voitti IBD Cyclingin Joonas Henttala. Akilles Green Teamin Ukko Peltonen otti hopeaa ja saman seuran Antti-Jussi Juntunen pronssia.
TEKSTI KALLE KOTIRANTA, KUVAT KIIA-BETTINA HAIKOLA JA KALLE KOTIRANTA

Miesten maantiekilpailu ajettiin paahteisessa säässä Vantaan Hakunilassa. 171 kilometrin kilpailussa kierrettiin 14,3 kilometrin lenkkiä. Kilpailu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja jo alkuvaiheessa iso ryhmä pääsi irtiottoon. Kilpailun alusta lähtien ajettiin kovaa, ja kuuma sää yhdessä vaativan reitin kanssa harvensi kilpailijajoukkoa.

Kilpailun edetessä kärkiryhmäksi muodostui liki 20 pyöräilijän joukko, josta lopulta Joonas Henttala ja Ukko Peltonen pääsivät irti. Kaksikko teki yhdessä töitä ja kasvatti eroa seuraajiin. Lopulta Henttala oli parempi ja vei voiton.

”Paita tuntuu älyttömän hyvältä, olen yrittänyt tätä todella kauan. Hyvän olon tunnetta lisää, että on ollut vaikea vuosi. Pistin kaiken energian tähän päivään. Nyt oli SM-kilpailujen arvoinen reitti, jossa päästiin ajamaan kunnon kisa. Odotin ratkaisua loppuun, jossa pääsin kuittaamaan voiton. Kaikki kunnia myös Ukolle, joka on todella vahva kaveri”, Henttala sanoi.

Henttalalle SM-kulta oli ensimmäinen. Jo vuosia ammattilaisena ajanut Henttala voitti 171 kilometrin kilpailun ajalla 4.04,32.

Ukko Peltonen kuittasi hopean ja Antti-Jussi Juntunen nousi pronssille. Akilles Green Teamin Juntunen voitti samalla myös U23-kilpailun. U-23 sarjan kaikki mitalit menivät Porvooseen, sillä Akilles Green Teamin Jaakko Sillankorva ja Veeti Vainio ottivat hopean ja pronssin.

Tulospalveluun tästä linkistä.

Kärkikolmikko palkintopallilla. Kultaa vei IBD Cyclingin Joonas Henttala, hopeaa Akilles Green Teamin Ukko Peltonen ja pronssia saman seuran Antti-Jussi Juntunen.

MUKANA MYÖS ŠKODA

ŠKODA on Suomen Pyöräilyn pitkäaikainen yhteistyökumppani ja mukana maantiepyöräilyn kärkituotteena tunnetun ŠKODA Cycling Cupin ohella myös BMX Racingissä, trialissa, ratapyöräilyssä, Cyclocrossissa sekä parapyöräilyssä.