Kahdeksas ŠKODA Student Car -konseptiauto sai nimen ŠKODA AFRIQ

26. marraskuuta 2021. ŠKODA AFRIQ on valmistumassa. ŠKODA-ammattikoulun 25 opiskelijaa valitsi kahdeksannelle ŠKODA Student Car -konseptiautolle nimen kahden tärkeän syyn perusteella: Se on ŠKODA KAMIQ -katumaasturin ralliversio, suunniteltu yhteistyössä ŠKODA Motorsportin kanssa, ja se kunnioittaa legendaarista, Afrikassa ajettavaa Dakarin rallia. Nimi ŠKODA AFRIQ on erinomainen valinta myös siksi, että ŠKODA AUTO on saanut vastuulleen Volkswagen-konsernin kaikki toiminnot Pohjois-Afrikassa.
ŠKODA AUTO

Jo perinteeksi muodostuneessa Student Car -projektissa opiskelijat nyt ensimmäisen kerran luovat auton yhteistyössä ŠKODA Motorsportin kanssa suoden näin kunnianosoituksen Škodan 120-vuotiselle moottoriurheiluhistorialle. Kahdeksannen Student Car -konseptiauton pohjaksi valikoitui ŠKODA KAMIQ -katumaasturi, ja siitä syntyvä ralliversio muistuttaa näöltään kuuluisassa Dakarin rallissa käytettäviä autoja. Legendaarisen pitkänmatkan rallin reitti kulkee Pohjois- ja Länsi-Afrikan aavikoilla.

Heti ensimmäisten luonnosten ensimmäisistä kynänvedoista alkaen ammattikoulun opiskelijat suunnittelivat huomiota herättävän näköistä autoa, jonka he itse valmistavat. AFRIQ on 4 362 millimetriä pitkä, ja sen akseliväli on 2 649 mm. Opiskelijat toteuttavat autossa monia uusia ja epätavallisiakin ideoita. Tukea ja opastusta he saavat ŠKODA-ammattikoulun opettajilta, Škodan teknisen tuotekehityksen, muotoilun ja tuotannon osastojen insinööreiltä ja kokeneilta ammattilaisilta sekä ensimmäistä kertaa myös ŠKODA Motorsportilta. ŠKODA Academyn tiimijohtaja Zdeněk Stanke: "On kerta kaikkiaan upeaa nähdä, millaisen määrän intoa ja luovuutta opiskelijamme tähän projektiin laittavat. Asiantuntijaopettajamme panostavat täysillä opiskelijoiden työhön ja paneutuvat heidän kanssaan pienimpiinkin yksityiskohtiin. Opiskelijat ovat opettajiensa kanssa joka vuosi keksineet ideoita, joista ammattilaisetkin yllättyvät. Opiskelijat ovat aina onnistuneet luomaan unelmiensa autolle ainutlaatuisen luonteen".

ŠKODA AUTO johtaa Volkswagen-konsernin toimintoja Pohjois-Afrikassa

Kahdeksas ŠKODA Student Car kuvastaa myös ŠKODA AUTON vastuuta Volkswagen-konsernin toiminnoista Pohjois-Afrikassa. Intian ja Venäjän toimintojen jatkona ŠKODA AUTO vastaa nyt Volkswagen-konsernin kaikista toiminnoista myös Egyptissä, Tunisiassa, Marokossa ja Algeriassa. Näissä maissa ŠKODA AUTO on Arwa Oeljeklausin johdolla kehittänyt ja toteuttanut kasvupotentiaalin ohjelmaa tammikuun 2021 alusta. Tämä projekti on uuden EXPAND, EXPLORE and ENGAGE -toimintastrategian nimen ensimmäisen osa-alueen projekti ja myös osa uutta NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 -tulevaisuusstrategiaa. Toimintastrategian nimen toisen osa-alueen EXPLORE mukaisesti ŠKODA AUTO pyrkii johtavaksi eurooppalaiseksi autonvalmistajaksi Intiassa, Venäjällä ja Pohjois-Afrikassa vuoteen 2030 mennessä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki