Kahvikuppi kerrallaan kohti kestävämpää tulevaisuutta

Škoda Auto on ottanut käyttöön oman "Curiosity Fuel" -kahvinsa Tšekin tehtaillaan. Kahvi, joka kasvatetaan, paahdetaan ja pakataan erityisesti autonvalmistajalle, suojelee paikallista ympäristöä ja tukee työntekijöiden oikeudenmukaista ja turvallista palkkausta noudattamalla Rainforest Alliancen periaatteita. Kahvin tavoitteena on myös herättää uteliaisuutta kestäviä käytäntöjä kohtaan koko arvoketjussa.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Auto suhtautuu kestävyyteen kokonaisvaltaisesti, keskittyy minimoimaan liiketoimintansa jalanjäljen koko arvoketjussa sekä edistää kestävää kasvua ja kiertotalouden periaatteita. Curiosity Fuel -kahvipapujen kuoret, jotka muuten heitettäisiin pois jätteenä, käytetään nyt Kodiaqin ja Octavian Suite Design Selection -mallien nahkaverhoilun parkitsemiseen vastuullisella tavalla. Tämä säästää arvokkaita resursseja koko tuotantoprosessissa.

"Autonvalmistajana olemme tietoisia vastuustamme ympäristöstä ja tarpeesta toimia kestävän kehityksen edelläkävijänä. Kun Curiosity Fuel -kahvi viljellään Rainforest Alliancen ohjeiden mukaisesti, tuemme reiluja ja läpinäkyviä toimintatapoja istutuksesta lopputuotteeseen ja noudatamme kiertotalouden periaatteita käyttämällä kahvin tuotannosta syntyviä jätteitä uudelleen. Lisäksi jokainen kulaus Curiosity Fuel -kahvia voi innostaa uusiin ideoihin siitä, miten voimme pienentää ympäristöjalanjälkeämme entistäkin tehokkaammin", ostotoiminnoista vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Karsten Schnake kertoo.

Curiosity Fuel: nimen ja papujen alkuperä

Tšekkiläisissä tehtaissaan Curiosity Fuel -kahviin siirtymällä Škoda Auto korostaa koko arvoketjun yhteenkuuluvuutta. Samalla edistetään uteliaisuutta uusia, kestäviä ratkaisuja kohtaan.

Kahvipavut tulevat tarkoin valituilta perhetiloilta Intiasta ja Tansaniasta. Kahvi tuotetaan Rainforest Alliancen periaatteiden mukaisesti, mikä kuvastaa sosiaalisesti ja ekologisesti vastuullisten käytäntöjen noudattamista sekä luonnon ja viljelijöiden kunnioittamista koko tuotanto- ja toimitusprosessin ketjussa. Paikalliset tilat ovat sitoutuneet säilyttämään biologisen monimuotoisuuden ja varmistamaan työntekijöidensä oikeudenmukaisen kohtelun ja asianmukaisen palkan.

Kahvin jakelu Škoda Auton Tšekin tehtaiden ruokaloihin, yrityskahviloihin ja kahviautomaatteihin on jo aloitettu.

Curiosity Fuelin tarina ulottuu kahvia pidemmälle

Škoda Auto on kehittänyt yhteistyössä tavarantoimittajakumppaninsa Baderin kanssa prosessin, jossa kahvipapujen kuoria käytetään Kodiaqissa ja Octaviassa Suite Design Selection -mallien nahkaisten istuinpäällysteiden parkitsemiseen.

Škoda pitää kestävyyttä muutosprosessina ja noudattaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa, joka hyödyttää ympäristöä ja kaikkia sidosryhmiä. Autonvalmistajana Škoda on sitoutunut minimoimaan liiketoimintansa ympäristöjalanjäljen koko arvoketjussa edistääkseen kestävää kasvua ja kiertotalouden periaatteita. Tämä kattaa tuotteet, toimitusketjut, tuotannon, vähittäiskaupan ja koko ympäristön, jossa yritys toimii.

Ympyrä sulkeutuu. Škoda Auto tarjoaa kestävää kahvia ja hyödyntää kahvipapujen kuoret autojen sisustuksessa.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki