Klaus Zellmer nimitetty ŠKODA AUTON pääjohtajaksi 1. heinäkuuta 2022 alkaen

Mladá Boleslav 4. huhtikuuta 2022. Heinäkuun 1. päivästä 2022 alkaen ŠKODA AUTON uusi pääjohtaja on Klaus Zellmer, joka tällä hetkellä on Volkswagen Passenger Carsin hallituksen jäsen vastuualueenaan myynti, markkinointi ja jälkimarkkinointi. ŠKODA AUTON nykyinen pääjohtaja Thomas Schäfer siirtyy 1. heinäkuuta 2022 alkaen Volkswagenin hallituksen puheenjohtajaksi ja samalla konsernin johtokunnan jäseneksi ja volyymituotemerkkiryhmän johtajaksi.
ŠKODA AUTO

Klaus Zellmer nimitetään ŠKODA AUTON hallituksen uudeksi jäseneksi 1. heinäkuuta 2022, minkä jälkeen Tšekin tasavallan lainsäädännön mukaisesti hallitus valitsee hänet hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Zellmer seuraa pääjohtajana Thomas Schäferiä, joka toimii ŠKODA AUTON hallituksen puheenjohtajana kesäkuun loppuun saakka. Pääjohtajana Schäfer myös vastaa 1. huhtikuuta 2022 alkaen Volkswagenin liiketoiminnasta, ja 1. heinäkuuta 2022 hänestä tulee Volkswagenin hallituksen puheenjohtaja. Samalla hänestä tulee konsernin johtokunnan jäsen Volkswagenin johtajana, jolloin hän johtaa volyymituotemerkkiryhmää.

ŠKODA AUTON hallintoneuvoston puheenjohtaja Murat Aksel: "Thomas Schäfer on vakaasti luotsannut yritystämme kahden äärimmäisen haastavan vuoden ajan, ja samalla hän on muokannut tulevaisuuttamme tulevaisuusohjelmalla NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030. Tämän päivän ŠKODA AUTO on sähköistyneempi, digitaalisempi ja kansainvälisempi kuin milloinkaan aiemmin. Thomas Schäfer on luonut perustan ŠKODA-tuotemerkin lupaavalle tulevaisuudelle täyssähköisen ENYAQ iV -katumaasturin lanseerauksen myötä ja muilla lähitulevaisuuden sähköautomalleillamme, ottanut huomioon alueelliset vastuumme sekä Volkswagen-konsernin perustekniikat ja menestyksellisesti toteuttanut INDIA 2.0 -projektiamme. Haluan kiittää häntä koko hallintoneuvoston puolesta." Murat Aksel jatkaa: "Nyt samassa yhteydessä olen iloinen, että saamme ŠKODA AUTON johtoon korkean tason ammattilaisen. Klaus Zellmerillä on yli 20 vuoden kokemus autoalalta. Näiden vuosien mittaan hän on osoittanut pätevyytensä autoalan johtavana asiantuntijana sekä strategista ja yrityshenkistä kaukokatseisuutta. Olen vakuuttunut, että hallituksemme jäsenten kanssa hän tulee tekemään kaikkensa ŠKODA AUTON menestyksellisen kehityksen jatkumiseksi."

Liikkeenjohdon loppututkinnon suoritettuaan Klaus Zellmer aloitti uransa vuonna 1997 Porsche AG:n hallituksen jäsenen avustajana. Vuonna 1999 hän siirtyi Porschen Ranskan organisaatioon myyntiverkoston kehitystehtäviin ja sen jälkeen Pohjois-Amerikan aluejohtajaksi. Vuonna 2000 hän valvoi projektipäällikkönä myynnin kehitystä ja markkinointia liittyen Porschen uuteen tehtaaseen Saksan Leipzigissa. Porschen tehtaan asiakaspalvelukeskusta johdettuaan Zellmeristä tuli vuonna 2007 Porschen Saksan markkinointijohtaja. Tästä toimesta hän yleni Porschen hallituksen jäseneksi vuonna 2010.

Vuonna 2015 Zellmer siirtyi Yhdysvaltain Atlantaan Porsche Cars North American pääjohtajaksi. Syyskuun 15. päivästä 2020 lukien Klaus Zellmer on ollut Volkswagen Passenger Carsin hallituksen jäsen vastuualueenaan myynti, markkinointi ja jälkimarkkinointi. Tänä aikana hän on ollut keskeisessä asemassa Volkswagenin organisaation, digitalisoinnin ja kestävän kehityksen johdonmukaisessa mukauttamisessa asiakkaiden tarpeisiin

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki