Kuka Škoda-kolmikosta on WRC2-mestari? Lindholm, Mikkelsen vai Kajetanowicz?

8.11.2022. Ralliautoilun FIA WRC2-luokan uusi mestari 2022 ajaa Škodalla. Kauden viimeisessä rallin MM-osakilpailussa Japanissa selviää, että onko mestarin nimi Emil Lindholm, Andreas Mikkelsen vai Kajetan Kajetanowicz.
Kuva: Red Bull Content Pool/Jaanus Ree

Toksport WRT:n Škodalla kilpaileva Emil Lindholm starttaa kauden viimeiseen rallin MM-osakilpailuun Japanissa alle 30-vuotiaiden kuljettajien WRC2 Junior-luokan mestarina. Lindholmin ja Reeta Hämäläisen tavoitteena Japanissa on voittaa WRC2-luokan mestaruus, johon suomalaiskaksikolta vaaditaan tulos luokassa viiden nopeimman joukossa ja Puolan Kajetan Kajetanowiczin päihittäminen.

Škoda-kaksikon tavoite Japanissa on ajaa sen verran MM-pisteitä, että ne riittävät WRC2-luokan mestaruuteen.

- Varmasti mielenkiintoinen ralli edessä, josta harvalla kuljettajalla on aikaisempaa kokemusta. Lähdemme kisaan MM-pisteiden ehdoilla. Tavoitteemme on ajaa lopputuloksissa viiden nopeimman joukkoon, jolloin olemme Andreaksen (Mikkelsen) edellä sekä rallin lopputuloksissa Kajetanin (Kajetanowicz) etupuolelle, joka riittää meille WRC2-luokan ykköspaikkaan, Lindholm laskee.

Lindholm muistuttaa, että vaikka Japanissa voitosta ajavia kuljettajia on vähemmän kuin esimerkiksi sarjan edellisessä osakilpailussa Espanjassa, vastustajia ei koskaan saa vähätellä.

- Kova kilpailu tulossa. Ja onhan kisassa myös Japanin uusi rallimestari Heikki Kovalainenkin mukana, Lindholm muistuttaa.

Japanin MM-rallia ajetaan asfaltilla. Tulevat erikoiskokeet ovat pääosin kapeita, melko hitaita ja teknisiä asfalttiteitä.

- Aika hyväkuntoisia myös. Toki teiden pinnalla on loppusyksystä likaa ja puiden lehtiä. Ja se on aina jännittävä elementti, Lindholm muistuttaa.

Japanin MM-rallissa Topksport WRT:n Škoda Fabia Rally2 Evolla kilpailevat myös Sami Pajari ja Enni Mälkönen sekä tuore Japanin rallimestari Heikki Kovalainen ja Sae Kitagawa. Rally Team Aicellon edellisen sukupolven Škoda Fabia R5 Evolla kilpaileva kaksikko voitti Japanin rallimestaruussarjan kahdeksasta osakilpailusta kuusi.

Japanin MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta (283,27 km). Kauden viimeinen MM-ralli käynnistyy torstaina yleisö-EK:lla (2,75 km) klo 10:38 Suomen aikaa. Ralli jatkuu perjantaiyönä kuudella erikoiskokeella (130,22 km) ja päivän viimeinen EK starttaa perjantaiaamuna klo 8:27 Suomen aikaa.

Ralli jatkuu lauantaiyönä seitsemällä erikoiskokeella (80,48 km) ja se päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (69,82 km). Rallin päättävä Power Stage (7,52 km) käynnistyy varhain sunnuntaiaamuna klo 7:18 Suomen aikaa.

WRC2 pistetilanne ennen Japanin MM-rallia:

 1. Andreas Mikkelsen (NOR) Škoda 109
 2. Emil Lindholm (FIN) Škoda 104
 3. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 104

 1. Sami Pajari (FIN) Škoda 20

WRC2 pistetilanne ennen Japanin MM-rallia:

 1. Toksport WRT Škoda 155
 2. Hyundai Motorsport N 153
 3. Toksport WRT 2 Škoda 134

WRC2 Junior pistetilanne ennen Japanin MM-rallia:

 1. Emil Lindholm (FIN) Škoda 126
 2. Nikolay Gryazin (ANA) Škoda 104
 3. Chris Ingram (GBR) Škoda 92

 1. Sami Pajari (FIN) Škoda 37

WRC2 Masters Cup pistetilanne ennen Japanin MM-rallia:

 1. Armin Kramer (GER) Škoda 125
 2. Mauro Miele (ITA) Škoda 104

Rallin MM-sarjan tulospalvelu osoitteessa: www.wrc.com.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki