Lindholm avauspäivän nopein Kokkolan Ralli SM –finaalissa

Emil Lindholm johtaa Kokkolan Ralli SM –osakilpailua, kun rallista on ajettu kuusi erikoiskoetta. SM1 –luokan mestaruudesta ajavista kuljettajista seuraavaksi kiireisin, Mikko Heikkilä lähtee sunnuntain erikoiskokeille kahdeksan sekuntia Lindholmin perässä.

Emil Lindholm saapui illan pimeydessä viimeisen erikoiskokeen maaliin hymy huulilla. Päivän erikoiskokeet sujuivat Lindholmilta mestaruuskolmikosta parhaiten.

- Hyvin meni. On ollut hauskaa, mutta kyllä täällä saa antaa kaikkensa, jos meinaa pärjätä. Jatketaan samalla tavalla eteenpäin, sillä kilsoja on vielä paljon jäljellä.

Mikko Heikkilä teki tasaista työtä, mutta ei aivan pystynyt pohja-aikavauhtiin. Vielä viimeisellä erikoiskokeella miehen ŠKODA eteni leveitä ajolinjoja.

- Pimeydestä oli yllättävän vähän haittaa, mutta tämä (EK6) oli aika luistelua. Sairaan liukas pätkä, ei tullut hyvin. En tiedä, miten tämä olisi pitänyt ajaa.

Hallitseva SM1 –luokan mestari, ja kolmantena pisteissä oleva Teemu Asunmaa oli erikoiskokeen maalissa tulta ja tappuraa. Tappiota pohja-aikaan tuli 9,4 sekuntia, mikä on melkoisen vähän, ottaen huomioon Asunmaan ongelmat.

- Rengas meni kolmannessa mutkassa. Hävittiin varmasti 25 sekuntia, Asunmaa epäili.

Tappio oli kuitenkin lopulta odotettua pienempi, joten Asunmaa taistelee yhä tiukasti mestaruudesta Lindholmin ja Heikkilän kanssa.

Tilanne EK6 jälkeen – SM1 –luokka

1) Emil Lindholm, ŠKODA Fabia 25.07,5

4) Mikko Heikkilä, ŠKODA Fabia +8,0

6) Teemu Asunmaa, ŠKODA Fabia +12,1

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki