Lindholmin ja Hämäläisen MM-ohjelma jatkuu kahden viikon kuluttua sarjan seuraavassa MM-osakilpailussa Italian Sardiniassa.

Lindholm päätti Portugalin MM-rallin Power Stagen pohja-aikaan

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen nousivat Portugalissa WRC3-luokassa MM-pisteille ja hankkivat Power Stagelta ajetun ylivoimaisen pohja-aikansa turvin viisi ylimääräistä MM-pistettä. Portugalin MM-rallin jälkeen suomalaiskaksikko ajaa WRC3-luokan MM-pisteissä kuudentena.
TEKSTI Marko Mäkinen, KUVAT ŠKODA Motorsport

Jo rallin avauspäivänä mahdollisuutensa WRC3-luokan palkintopallitaisteluun menettänyt Emil Lindholm teki sen, mitä oli tehtävissä: keräsi kaksi päivää tärkeää kokemusta tulevaisuutta varten ja ajoi rallin päättäneelle Power Stagelle peräti 6,4 sekunnin erolla luokan pohja-ajan, josta tuloksena viisi lisäpistettä MM-pistetaulukkoon. Lindholmin EK-ajalla sijoituttiin rallin yleiskilpailussakin sijalle 11.

”Viimeinen pätkä meni ihan hyvin, mutta kyllä sai puskeakin tulemaan. Tosin oman luokan kärkeen ei olisi tarvinnut ihan tuolla tavalla ajaa, mutta päätimme tulla ihan tien täydeltä. Viisi tärkeää lisäpistettä, ja toivottavasti niitä jatkossa tarvitaan”, Lindholm iloitsi.

Kokemusta tulevaisuutta varten

Ensi kertaa Portugalin MM-ralliin osallistuneen Lindholmin vauhti olisi riittänyt WRC3-luokan voittotaisteluun. Perjantaina käynnistynyt ralli alkoikin neljän ensimmäisen EK:n osalta suunnitellusti. Lindholm kellotti jokaiselle neljälle EK:lle ajat kolmen nopeimman joukkoon ja ajoi WRC3-luokassa toisena 1,5 sekuntia kärjestä.

Rallin viidennellä EK:lla Lindholmin Škodan takarengas tyhjeni ja kaksikko vaihtoi sen erikoiskokeella. Rallin kuudennella EK:lla rikkoutui eturengas, ja kun seuraavalla siirtymäosuudella kaksikko huomasi, että myös auton molemmat takarenkaat vuotavat, kilpailu oli jätettävä kesken siirtymäosuudelle.

Rallin toisen ja kolmannen kilpailupäivän Lindholm keräsi kokemusta tulevaisuutta varten.

”Rengasmerkki vaihtui MM-sarjaan tänä vuonna ja kohdaltani se voi jopa tarkoittaa sitä, että minun on muutettava ajotyyliäni. En voi ajaa niin kuin muut tai itse olen ajanut aikaisempina vuosina. Myös automme pitää jatkossa rakentaa säädöiltään erilaiseksi, jotta mutkiin voisi ajaa toisenlaisella ajotyylillä.”

Lindholmin ja Hämäläisen MM-ohjelma jatkuu kahden viikon kuluttua sarjan seuraavassa MM-osakilpailussa Italian Sardiniassa.

Lopputulokset: Portugalin MM-ralli, WRC3-luokka

  1. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia Rally2 Evo 3:52:49,7
  2. Yohan Rossel - Alexandre Coria (FRA) Citroën C3 Rally2 + 5,6
  3. Chris Ingram – Ross Whittock (GBR) Škoda Fabia Rally2 Evo + 55,3


..........................

10. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 25:16,2

WRC3-luokan MM-pistetilanne

  1. Yohan Rossel (FRA) Citroën 70
  2. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 56
  3. Nicolas Ciamin (FRA) Citroën 49

..........................

6. Emil Lindholm (FIN) Škoda 26