Lindholm tiukan taistelun jälkeen Pohjanmaan Ralli SM –osakilpailun voittoon

Emil Lindholm nappasi kauden ensimmäisen ykköstilansa Pohjanmaan Ralli SM –osakilpailussa. Kaikki TGS:n ŠKODA-kuljettajat olivat hyvässä vauhdissa viikonloppuna, ja miehittivät jälleen kilpailun kolme kärkisijaa.

Lindholm oli koko rallin ajan yhtä hymyä. Lauantain lenkillä Lindholm koki monta iloista yllätystä kuultuaan olleensa erikoiskokeen nopein. Eroa toiseksi nopeimpaan kuljettajaan tuli 5,3 sekuntia.

Kyse oli myös kartanlukija Reeta Hämäläisen ensimmäisestä Ralli SM -osakilpailun voitosta.

- Kun tänne lähdettiin, niin viimeinen asia, jota olin tavoittelemassa, oli voitto. Ajattelin, että jos olemme viiden parhaan joukossa, niin ralli on sujunut hyvin. Nyt olen melkeinpä liiankin onnellinen. Yhteistyömme Reetan kanssa on alkanut huikean hyvin. On ilo ajaa rallia, Lindholm myhäili.

Mikko Heikkilä jatkoi hienoa tulosputkeaan ajettuaan rallin kakkoseksi. Taistelu kisan voitosta oli tiukkaa loppuun asti. Heikkilä pysyi tuloksellaan sarjapisteissä jaetulla kakkossijalla.

- Teemu ajoi kovaa ekana autona. Vähän harmittaa kun en pystynyt nyt voittaman, mutta mielenkiintoinen loppukausi on luvassa.

Teemu Asunmaa joutui tyytymään kotikilpailussaan lopulta kolmanteen sijaan. Päivä ei ollut SM1 –luokan hallitsevalle mestarille ongelmaton, mutta sarjan kärkipaikka säilyi yhä.

- Sellainen ralli se oli. Jäähdytin kun meni tukkoon heinistä EK4:llä, niin siinä hävisimme paljon. Liukasta oli ensimmäisenä autona, mutta ralli oli upea. Yleisöä oli mahtavasti reitillä. Seuraavat rallit meidän olisi voitettava, jos aiomme taistella mestaruudesta.

Kaudesta on vielä ajamatta kaksi osakilpailua. Seuraava Ralli SM -osakilpailu ajetaan 13. - 14.8. Lahdessa.

Rallin lopputulokset EK8/8

  1. Emil Lindholm, ŠKODA Fabia 1.00.31,3
  2. Mikko Heikkilä, ŠKODA Fabia +5,3
  3. Teemu Asunmaa, ŠKODA Fabia +17,4
  4. Aleksi Röyhkiö, ŠKODA Fabia +24,7
  5. Jukka Ketomäki, ŠKODA Fabia +1.39,5

Pistetilanne SM1 –luokka:

1) Teemu Asunmaa, ŠKODA Fabia 74

2) Mikko Heikkilä, ŠKODA Fabia 72

3) Emil Lindholm, ŠKODA Fabia 72

4) Juha Salo, ŠKODA Fabia 55

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki