Lindholm ylivoimaiseen luokkavoittoon Katalonian MM-rallissa

Emil Lindholmin hyvä vire jatkui Katalonian asfaltilla. WRC3 –luokan ykköstila heltisi peräti 28,5 sekunnin erolla lähimpään kilpakumppaniin.

Lindholm lähti Kataloniaan päättäväisenä ja intoa täynnä. Tällä kertaa haaste oli erilainen, kuin viime aikojen sorakisoissa, sillä Kataloniassa edettiin kaikki kolme päivää hyväpintaisilla asfalttiteillä.

Asfaltti maistui Lindholmille, löytyyhän häneltä taustaa Saksan eri rataluokista. Viimeisin kuukausi on ollut Lindholmille menestyksekäs, sillä ennen Katalonian luokkavoittoa hänet kruunattiin SM1 –luokan mestariksi, mitä seurasi WRC3 –luokan voitto Suomen MM-rallista.

- Kyllähän se ratakokemus auttoi, koska täällä pääsi hakemaan linjaa samaan tapaan ja käyttämään tien hyväksi. Meidän piti vain arvata, mistä muut kuljettajat leikkaavat ja yrittää löytää puhdas ura. Tämä on ollut hienoa aikaa. Alkukausi kylmetti jo tunteeni, ja piti vain puskea läpi haasteiden. Kova halu minulla on edetä urallani, Lindholm summasi.

Asfaltti maistui Lindholmille, löytyyhän häneltä taustaa Saksan eri rataluokista.

Mikko Heikkilä oli liikkeellä TGS:n huoltamalla ŠKODA Fabia Rally2 evolla. Uransa ensimmäistä asfalttirallia ajanut Heikkilä oli hyvässä vauhdissa aina lauantain kolmannelle erikoiskokeelle asti.

- Sekosin sellaisessa vasemmalle kääntyvässä mutkayhdistelmässä niin, että menin kolmanteen ja jyrkimpään käännökseen liian kovaa. Luulin ajavani vasta toista osaa yhdistelmästä. Jarrutusmatka ei riittänyt ja menimme keula edellä puuhun, harmitteli Heikkilä.

Sunnuntain neljälle erikoiskokeelle Heikkilä pääsi vielä mukaan Superrallissa.

- Olen tyytyväinen vauhtiini. Pääsimme ajamaan melkein kaikki erikoiskokeet läpi. Iso kiitos tiimille, että laittoi vielä auton kuntoon sunnuntain lenkille.

Lopputulokset, WRC3 –luokka

  1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen, ŠKODA Fabia Rally2 evo 2.44.31,9
  2. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szepaniak, ŠKODA Fabia Rally2 evo +28,5
  3. Josh McErlan – James Fulton +2.57,1
  4. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen, ŠKODA Fabia Rally2 evo +57.22,7

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki