Lindholmille harmillinen keskeytys, Heikkilän vauhti kasvussa

Viron MM-rallin toinen kilpailupäivä toi ikävän keskeytyksen mainioissa asemissa olleelle Emil Lindholmille. WRC3 –luokan kolmannelta sijalta rallin päätöspäivään lähtee TGS Worldwiden riveissä kilpaileva ŠKODA-kuljettaja Mikko Heikkilä.

Päivän yhdeksän erittäin haastavaa erikoiskoetta veivät kilpailijat teille, jotka eivät armoa antaneet. Hienosti WRC3 –luokan kakkosena päivään lähtenyt Emil Lindholm koki karvaan tappion ennen puolenpäivän huoltotaukoa.

Ensin rikkoutunut rengas söi sekunteja, ja kun takaa-ajo oli alkanut, lipsahti mies ulos tieltä.

- Perä tökkäsi spooriin ja se heitti keulan ulos tieltä. Ojassa oli kivi, joka heitti auton katon kautta ympäri. Vauhtia ei ollut kuin 40 – 50 km/h, mutta auto sai sen verran osumaa, ettemme pysty enää huomenna jatkamaan, harmitteli Lindholm.

Ulosajo oli iso pettymys Lindholmille, jolle hyvä tulos MM-rallista olisi maistunut.

- Olihan se tosi harmittava juttu. Perjantai oli meille niin hyvä päivä, eikä ollut mitään tilanteita. Sitten kävi näin. Nyt ehtii sitten opiskella ja tehdä muita asioita ennen seuraavaa SM-osakilpailua.

Mikko Heikkilän päivä Virossa sujui sen sijaan nousujohteisesti. Ensimmäinen ulkomainen arvokisa on tuomassa Heikkilälle paitsi rutkasti kokemusta, myös upean sijoituksen.

- Iltapäivä meni jo sinnepäin, mutta aikaero kärkeen on valtava. Eilen olimme vähän hukassa, mutta yön aikana ehti miettiä asioita. Autoonkin tehtiin pieniä muutoksia, ja suunta on oikea. Kyllä tämä ilon puolelle kääntyy, vaikka huomenna on vielä päivä. Pitää keskittyä kovasti ja ajaa ilman hulluimpia riskejä.

Sunnuntaina rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 52,10 EK-kilometriä. Päivän ensimmäinen erikoiskoe alkaa jo klo 7.21.

WRC3 –luokan tilanne EK18/24 jälkeen

  1. Alexey Lukyanuk, ŠKODA Fabia 2.26.02,7
  2. Kajetan Kajetanowicz, ŠKODA Fabia +2.25,4
  3. Mikko Heikkilä, ŠKODA Fabia +4.00,1

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki