Lindholm johtaa Top Building -rallia

Emil Lindholm aloitti vahvimmin Lahden seudulla ajettavan Top Building –rallin. Lindholmin johto kolmen erikoiskokeen jälkeen on 7,4 sekuntia toiseen ŠKODA-kuljettajaan, Mikko Heikkilään.

Kauden toiseksi viimeinen Ralli SM –osakilpailun Lahden seudulla alkoi Lindholmilta puhtaalla ajolla. Kolmen erikoiskokeen aikana 25-vuotias kuljettaja teki muutaman sekunnin eroa ajamalla pohja-ajan kahdelle päivän kolmesta erikoiskokeesta.

- Erikoiskokeet sujuivat hyvin. Jarruissa oli jotain pientä ongelmaa, varoin niitä hieman, mutta viimeinen erikoiskoe sujui oikein hyvin. Hienoja teitä nämä ovat, vauhdikkaita, mutta kääntyvät silti. Eiköhän huomennakin ole aika samanlaista.

Mikko Heikkilä oli myös tyytyväinen ajoonsa, joskin viimeinen erikoiskoe ei sujunut häneltä odotetusti.

- Se meni ihan käteen. Kaksi erikoiskoetta tuli mukavalla otteella, mutta liukkaus yllätti ja aika iso ero tuli jo kärkeen. En vain saanut autoa kääntymään, kuten olisin halunnut.

Teemu Asunmaa tiesi jo ennen rallia aura-auton roolin olevan myrkkyä. Sarjajohtajana Asunmaa starttasi heti historic-autojen perään, mutta irtosora vaivasi siitä huolimatta.

- Irtotavaraa oli valtavasti. Nyt on ollut niin lämmin keli, että se ei sitoudu tien pintaan. Toinen erikoiskoe oli pahin sen vuoksi. Eikä tilanne taida huomenna muuttua, jos ei sada. Tämmöistä alkua kyllä odotinkin rallille, Asunmaa myönsi.

1) Emil Lindholm, ŠKODA Fabia 17.12,2

2) Mikko Heikkilä, ŠKODA Fabia +7,4

3) Egon Kaur +7,8

4) Teemu Asunmaa, ŠKODA Fabia +10,9

5) Eerik Pietarinen +16,4

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki