Mitä uusi Superb tuo tullessaan – katso kuvat ja video

Uusi sukupolvi aloittaa pian uuden luvun Superbin menestystarinassa. Škoda esittelee neljännen sukupolven Superbin marraskuussa 2023, jolloin historian ensimmäisestä Superbista tulee kuluneeksi 90 vuotta. Nyt pääset jo kurkistamaan, mitä uutuudelta voi odottaa.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Superb siirtyy tänä vuonna neljänteen sukupolveensa. Menestyksekkään edeltäjänsä seuraaja tarjoaa upouuden muotoilun. Se on vielä naamioinnin alla, mutta videolla juontaja Alex Montyro esittelee tulevan uutuuden mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Neljännen sukupolven Škoda Superb on saanut veistoksellisen muotoilun, jossa on tyylikkäät ja voimakkaat mittasuhteet sekä selkeät linjat. Merkittäviin uudistuksiin lukeutuvat sirommat ajovalo- ja takavaloyksiköt, joissa on uudet kristallimaiset elementit ja 3D-vaikutelma.

Edelliseen sukupolveen verrattuna uusi malli on pidempi ja korkeampi, mikä tarjoaa entistäkin enemmän tilaa niin kuljettajalle kuin matkustajille. Uutuusmallista tulevat tarjolle sekä liftback- että Combi-mallit.

Mallien tavaratilat ovat škodamaiseen tapaan tilavat ja nekin aiempaa suuremmat: Combin tavaratila kasvaa 30 litralla kaikkiaan 690 litraan ja liftbackin 20 litralla 645 litraan. Tämä tekee uudesta Superbista jälleen kerran yhden luokkansa tilavimmista ja käytännöllisimmistä autoista.

Superbin sisätiloista löytyvät upouudet hallintalaitteet, kuten suuri tietoviihdenäyttö, jonka läpimitta on jopa 12,9 tuumaa. Yksi selvimmin havaittavista muutoksista sisätiloissa on vaihteenvalitsimen siirto ohjauspyörän viereen. Näin keskikonsolista vapautuu tilaa, mikä parantaa mukavuutta ja tuo lisää säilytystilaa. Sisätiloissa käytetään myös uusia materiaaleja, joissa painotetaan vastuullisuutta.

Uuden sukupolven myötä Superbin turvallisuus nousee uudelle tasolle. Autossa on monia uusia tai edelleen kehitettyjä avustinjärjestelmiä. Superbiin tulevat kääntymisavustin Turn Assist, uusi risteysavustin Crossroad Assist sekä jo tutun ennakoivan jalankulkijasuojan lisäksi myös ennakoiva pyöräilijäsuoja. Lisäksi tarjolla on peräti 28 auton käyttömukavuutta lisäävää Simply Clever -ratkaisua, joista osa on täysin uusia. Videolla näet jo legendaarisen sateenvarjolokeron, joka debytoi ensimmäisen sukupolven mallissa vuonna 2001.

Lisäksi uusi Superb tarjoilee laajemman voimalinjavalikoiman kuin koskaan aiemmin: kolme bensiinimoottoria, kaksi dieselmoottoria, sekä ensimmäistä kertaa kevythybridin ja jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä yltävän ladattavan hybridin.