Porvoon Ajojen miesten 161 kilometrin kilpailun kärkikolmikkoon ajoivat Ukko Peltonen, Aimo Pyykkönen ja Johan Nordlund.

Porvoon Ajojen ykköset: Ukko Peltonen ja Anniina Ahtosalo

ŠKODA Cycling Cupin osakilpailu, perinteikäs Porvoon Ajot, ajettiin sunnuntaina 13.6.2021 jo 92. kerran. Miesten kilpailun voiton vei Ukko Peltonen ja naisten nopein oli Anniina Ahtosalo.

Miesten 161 kilometrin kilpailu käynnistyi vauhdikkaasti, kun noin 10 pyöräilijän irtiotto väritti kilpailua. Matkan edetessä irtiotto ajettiin kiinni ja Akilles Green Teamin Ukko Peltonen iski kärkeen yhdessä Continental-Focus tiimin Aimo Pyykkösen, GIF-Chebicin Johan Nordlundin ja Järvenpään Pyöräilijöiden Tuomas Ratilaisen kanssa. Nelikko repi eroa muihin ja kilpailun viimeisellä kierroksella Peltonen lähti omille teilleen. Näin Porvoon Ajojen voittaja löytyi pitkän odotuksen jälkeen porvoolaisten joukkueesta.

”Kilpailu meni odotusten mukaan. Meillä oli joukkueen taktiikkana ottaa voitto ja nyt paikka osui minulle. Jalkaa riitti hyvin lopun ratkaisujen osalta. Porvoon Ajot on yksi suomalaisia klassikoita ja sen voittaminen tuntuu todella hyvältä”, Ukko Peltonen kommentoi.

Kakkoseksi kiri Aimo Pyykkönen ja kolmas oli Johan Nordlund. M-18 sarjan nopein oli TWD-Länkenin Axel Källberg ennen GIF-Chebicin Severi Savukoskea ja TWD-Länkenin Jesper Lindbergia.

Naisten 66 kilometrin kilpailun ykköseksi ajoi Anniina Ahtosalo. Toisen sijan vei Hanna Joronen ja kolmannen Aino Hämäläinen.

Ahtosalo naisten ykkönen

Naisten 66 kilometrin kilpailu ratkaistiin loppukirissä. Korson Kaiun Anniina Ahtosalo oli kirin nopein ja vei Porvoon Ajojen voiton. Kakkoseksi kiri IBD-Cyclingin Hanna Joronen ja kolmas oli Porin Tarmon Aino Hämäläinen. Ahtosalo voitti samalla myös N-18 lähdön, jossa seuraavat sijat menivät IK-32:n Wilma Aintilalle ja Erika Ingvesille.

”Iskuja tehtiin alussa aika kovaa, mutta lopulta päädyttiin massakiriin, mikä irtosi minulta hyvin. Ajattelin, että pitäisi päästä irti aikaisemmin, koska ajan juniorivälityksillä, mutta lopulta välitykset riittivät hyvin kirissä”, Anniina Ahtosalo kertoi.

ŠKODA Cycling Cupin johdossa ovat kahden osakilpailun jälkeen Johan Nordlund ja Anniina Ahtosalo.


ŠKODA Cycling Cup osakilpailut 2021

  • 23.5. Rosendahl GP, Tampere
  • 13.6. Porvoon ajot, Porvoo
  • 7.8. SM-kortteli, Oulu
  • 21.8–22.8. Syysetapit, Kankaanpää
  • 28.8. Helsinki Velotour, Espoo
  • 4.9. Simo Klimscheffskijn Muistoajo, Turku
  • 12.9 Lattomeriajo, Pori