Vuonna 2022 opiskelijat muuttivat Škoda Kamiqin Škoda Afriq -ralliautoksi.

Rakentavat unelmiensa auton: yhdeksäs Škoda Student Car -projekti käynnistyi

Mladá Boleslav 28. helmikuuta 2023. Škoda Academyn jo perinteinen Student Car -projekti on palannut: nyt jo yhdeksännen kerran Škodan ammattikoulun opiskelijat pääsevät suunnit-telemaan ja rakentamaan unelmiensa auton. Vuodesta 2014 alkaen nämä ainutlaatuiset autot ovat ilmentäneet Škodan ammattikoulun opetuksen korkeaa tasoa.
Kuva: ŠKODA AUTO

29 opiskelijaa Škoda Academystä on jo aloittanut työn Student Car -konseptiautonsa parissa. Lukuvuodesta 2013/14 alkaen opiskelijat ovat luoneet unelmiensa autot opettajiensa ja opastajiensa avulla – suunnitelleet ja rakentaneet alusta loppuun. Projektinsa aikana opiskelijat saavat tukea Škoda Auton monilta osastoilta, esimerkiksi muotoiluosastolta ja teknisen tuotekehityksen osastolta. Tulevien kuukausien kuluessa julkistetaan yhdeksännen Student Car -konseptiauton yksityiskohdat, kuten pohjana käytettävä automalli, konseptiauton nimi ja korimalli.

Henkilöstöresursseista ja yrityskulttuurista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Maren Gräf: "Opiskelijoiden Student Car -projekti on jo yhdeksän vuoden ajan ollut oleellinen osa Škoda Academyn antamaa opetusta. Upea tiimihenki, lahjakkaiden opiskelijoidemme innostus ja heidän paneutumisensa jokaiseen yksityiskohtaan ei lakkaa tekemästä minuun vaikutusta. Projektinsa aikana he saavat sen jokaisessa vaiheessa arvokasta käytännön kokemusta. He oppivat myös erityistaitoja ja pääsevät näkemään yrityksemme eri osastojen toimintaa sisältäpäin. Odotan innolla millainen yhdeksännestä Student -konseptiautosta tulee ja toivon jokaiselle projektiin osallistuvalle tekemisen iloa ja menestystä."

Škoda Academyn johtaja Maren Kabowski-Ciecior: "Seuraan suurella mielenkiinnolla opiskelijoidemme työtä ja yhdeksännen Student Car -konseptiauton syntymistä. Tämä projekti antaa lahjakkaille opiskelijoillemme tilaisuuden soveltaa käytännössä kaikkea opiskeluvuosina oppimaansa. Samalla se luo pohjan lupaavalle uralle Škoda Auton palveluksessa ja esittelee opiskelijoille yrityksemme tarjoamat laajat ja erilaiset työpaikkamahdollisuudet. Opiskelijamme voivat löytää uusia kiinnostuksen kohteita ja päättää alustavasti mihin ja miten he haluavat lahjojaan tulevaisuudessa käyttää.”

Student Car -konseptiautojen varhaiset edeltäjät vuodelta 1975

Tähän mennessä Škodan ammattikoulun opiskelijat ovat opettajiensa ohjauksessa suunnitelleet ja rakentaneet kahdeksan Škoda Student -konseptiautoa. Lisätietoja edellisistä Škoda Student -konseptiautoista löytyy tästä. Kahdeksas Student Car -konseptiauto, Škoda Afriq, syntyi ensimmäistä kertaa Škoda Motorsportin tuella. Innovatiivisen opiskelijaprojektin varhaiset edeltäjät – tuolloisessa Tšekkoslovakiassa ainutlaatuiset – olivat neljä Škoda Buggy Type 736 -autoa, jotka Škodan ammattikoulun opiskelijat suosioon nousseen autocrossin innoittamina rakensivat käsityönä vuonna 1975.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki