Hallitseva SM1 -luokan mestari Teemu Asunmaa ja kartanlukija Marko Salminen ovat valmiina Arctic Rally Finlandiin.

Ralli SM:n menestystrio valmiina Arctic Rally Finlandin valloitukseen

Kolmepäiväisenä ajettava, MM-arvoinen Arctic Rally Finland houkuttelee kovan kolmikon tuttuja ŠKODA-kuljettajia lähtöviivalle. TGS Worldwiden triolla on sekä kokemusta että menestystä, joten WRC3 –luokan taistelussa kukaan ei saa ilmaiseksi mitään.
Miika Wuorela

Kolmikosta menestynein on eittämättä Teemu Asunmaa, joka on voittanut Arctic Lapland Rallyn jo kolmesti, ja juhli myös tammikuussa yleiskilpailun ykköstilaa.

Vaikka erikoiskokeet ovat samoja kuin Ralli SM –sarjassa käytetyt, muuttuu kupletin juoni jonkin verran teiden mennessä urille. Kovimmat haastajat Asunmaa saa paitsi tiimikavereistaan, myös kahdesta rallicrossin MM-titteliin yltäneestä kuljettajasta, Johan Kristofferssonista ja Mattias Ekströmistä.

- Uusi asia minulle tulee olemaan spoorissa ajaminen, koska sitä ei SM-sarjassa juuri tapahdu, koska ajamme aina kärjessä, eikä erikoiskokeita juurikaan ajeta kahteen kertaan. Uskoisin, että täällä on jopa helpompi menestyä kuin Jyväskylässä. Sen verran kovia kavereita on kuitenkin haastajissa, että eivät he välttämättä tarvitse kokemusta näiltä teiltä ollakseen nopeita, Asunmaa uskoo.

Emil Lindholmille kyse on niin ikään mieluisasta rallista. Lindholm on osallistunut Arctic Lapland Rallyyn kuudesti, voittaen kilpailun vuonna 2019.

- Nuotit löytyvät monelle erikoiskokeelle jo vuosien takaa, ja paikkoja jo muistaakin hyvin. Sarriojärvellä tulee heti yllättävän paljon kilometrejä heti alkuun. Testissä pääsin ajamaan hyvän määrän kilometrejä. Uskoisin, että nyt ei mennä yhtään kovempaa kuin SM-sarjassa. Voitto on mielessä, mutta ei siitä paineita pidä luoda.

Erityisen jännittävä ralli on luvassa Mikko Heikkilälle, jolla kokemusta MM-rallin ajamisesta ei vielä toistaiseksi ole.

- Siellä on jäätävän kova taso ja monta kovaa kilpakumppania. Keskityn vain siihen, että oma suoritukseni olisi virheetön ja vauhdikas ensimmäisessä MM-rallissani, mutta ilman muuta, kaasu pohjassa sinne on lähdettävä.

ŠKODA on Arctic Rally Finlandin virallinen automerkki, mikä tarkoittaa sitä, että merkki tulee näkymään Rovaniemen ympäristössä vahvasti viikonlopun aikana.

ŠKODA Suomen viestintäpäällikkö Kari Aalo on innoissaan yhteistyöstä. Tsekkimerkki juhlistaa tänä vuonna 120-vuotista taivaltaan moottoriurheilussa.

- On hienoa olla mukana Arctic Rally Finlandissa. Vaikka yleisöä ei tällä kertaa rallireitille päästetäkään, on mahtavaa, että kilpailu voidaan kuitenkin järjestää vastuullisesti, television välityksellä rallia seuraavalle katsojille. Merkillä on pitkät moottoriurheiluperinteet, joten senkin vuoksi on kunnia saada olla mukana.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki