Rallitestit alkoivat uuden sukupolven ŠKODA Fabialla

Tulevaisuuden ralliauto perustuu täysin uuteen ŠKODA FABIA –siviilimalliin. Laaja testiohjelma niin soralla kuin asfaltilla on jo alkanut.

Mestaruuksia kahminut ja äärimmäisen menestyksekäs ralliauto ŠKODA FABIA siirtyy uuteen vaiheeseen autotehtaan 120-vuotisen moottoriurheilutaipaleen kunniaksi.

ŠKODA Motorsport on ollut viime ajat erittäin kiireinen, kun uuden Fabian rallitestejä on ajettu ensimmäisellä prototyypillä. Rally2 –luokkaan tehtävää autoa on testattu asfaltilla ja soralla Tsekeissä, Ranskassa ja Espanjassa. Auto tehdään kansainvälisille markkinoille.

Siviilimallien puolella siirrytään kolmannen sukupolven Fabiasta neljänteen, ja rallimaailma seuraa perässä.

”Onneksi teknikkomme voivat rakentaa myös tulevaisuuden ralliauton vahvalla tietotaidollaan, jonka he ovat hankkineet nykyisessä ŠKODA FABIA Rally2 evo –projektissa, joka jatkuu edelleen erittäin menestyksekkäänä ympäri maailman”, kommentoi Michal Hrabánek, ŠKODA Motorsport johtaja.

Huhtikuusta 2015 lähtien ŠKODA FABIA on kahminut enemmän palkintoja kuin yksikään toinen auto samassa kategoriassa. Kilpailutoiminta alkoi niin sanotussa R5-luokassa, joka tulee ensi kaudesta alkaen muuttumaan Rally2:ksi.

Tsekkimerkillä on voitettu yhdeksän oheisluokkien mestaruutta rallin MM-sarjassa, lukuisia alueellisia ja kansallisia mestaruuksia, lähes 1400 yleiskilpailu- ja luokkavoittoa sekä 3300 palkintokorokesijoitusta. Myytyjä R5-, Rally2 ja Rally2 evo –versioita on myyty jo yli 400 autoa. Uusien Rally2 –sääntöjen mukaan ŠKODA FABIA on jälleen varustettu 1,6-litraisella, bensiinikäyttöisellä turbomoottorilla, viisivaihteisella sekventaalivaihteistolla, nelivedolla ja mekaanisilla tasauspyörästön lukoilla.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki