Scala ja Kamiq: perheautokokoluokan kaksikon malliuudistus

Mladá Boleslav 8. helmikuuta 2024. Škoda Auto päivittää kaksi perheautokokoluokan malliaan. Muotoilultaan uudistetut etu- ja takahelma sekä terävälinjaisemmat ajovalot lisäävät Scalan olemukseen sporttisuutta ja tehostavat Kamiqin katumaasturi-ilmettä. Kummankin automallin sisätiloihin on nyt tarjolla designvalinnat. Myös vastuullisten materiaalien käyttöä on lisätty. Nyt toteutettujen malliuudistusten myötä tarjolla on kolme uusimman evo2-sukupolven moottoria, joiden tehot ovat välillä 70 ja 110 kW (95 ja 150 hv) sekä runsaasti turvallisuusvarusteita ja avustinjärjestelmiä.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Auton hallituksen puheenjohtaja Klaus Zellmer: "Suosittu kaksikkomme, Scala-hatchback ja Kamiq-crossover-katumaasturi, on menestyksellisesti valloittanut Škodalle uusia asiakkaita. Nyt luomme perustan tämän menestyksen jatkumiselle toteuttamalla kummankin automallin malliuudistuksen, johon sisältyvät muotoilun uudistukset, uudet ja vastuulliset materiaalit, optimoidut moottorit ja innovatiiviset Simply Clever -ratkaisut. Uudistuneet Scala ja Kamiq vastaavat entistäkin paremmin asiakkaidemme tarpeisiin ja odotuksiin."

Neljä varustetasoa ja kuusi sisustuksen designvalintaa

Scalan ulkonäössä uuden muotoilun saaneet etu- ja takahelma tekevät kokonaisilmeestä entistäkin urheilullisemman. Kamiq huokuu entistä enemmän katumaasturihenkeä uusilla visuaalisilla yksityiskohdilla kuten perän hopean värinen, kolmiaukkoinen diffuusoriosa.

Kummassakin automallissa on uudistettu jäähdyttimen säleikkö, ja ensimmäistä kertaa saatavissa ovat Matrix LED -ajovalot. Sekä Scalaan että Kamiqiin tarjolla olevan sähkötoimisen takaluukun käyttö on nyt mahdollista myös kosketuksettomasti Virtual Pedalilla. Myös Simply Clever -ratkaisuissa on uutuuksia.

Vakiovarustus sisältää 8-tuumaisen digitaalisen mittariston ja 8-tuumaisen Infotainment-näytön. Kummankin kompaktin automallin mittaristo on siis täysin digitaalinen. Varusteiksi on tarjolla neljä USB‑C-liitäntää, joista mobiililaitteita voi ladata jopa 45 watin teholla, sekä Phone Box -matkapuhelinlokero.

Nyt toteutettavien malliuudistusten myötä Škoda tarjoaa näistä automalleista neljää varustetasoa: Essence, Selection, Style ja Monte Carlo. Sisustukseen on saatavissa kuusi designvalintaa. Istuimien ja ovien verhoilumateriaaleissa käytetään kierrätyskangasta, hamppua ja juuttimaista kenaf-runkokuitua.

Tehokkaammat ja taloudellisemmat moottorit

Kaksi uutta EA211-moottorisarjan evo2-sukupolven kolmisylinteristä 1.0 TSI -moottoria ovat komponentti- ja ohjelmistoparannusten myötä entistä taloudellisempia. Näiden moottoreiden optimointiratkaisuihin sisältyvät imu- ja pakoventtiilien mukautuva ajoitussäätö, pakokaasuahtimen säädellyt johdinsiivet ja 10-reikäiset polttoaineinjektorit, joiden ansiosta polttoaineen ja ilman seos on entistäkin tasaisemmin sumuttuva. Moottorissa 1.5 TSI käytetään optimoitua sylinterilepuutusjärjestelmää ACT+. Näiden kolmen moottorin tehot ovat välillä 70 kW (95 hv) ja 110 kW (150 hv).

Erinomainen aktiivinen ja passiivinen turvallisuus

Vääntöjäykän korin ja monien, yleensä kalliimmista autoista löytyvien avustinjärjestelmien ansiosta Scala ja Kamiq lukeutuvat kokoluokkiensa turvallisimpiin autoihin. Tällaisia avustimia ovat esimerkiksi kameraan perustuvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assist, kaista-avustin Lane Assist ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Kummassakin perheautokokoluokan mallissa on nyt vakiona päivävaloautomatiikka, saattovalot ja pysäköintitutka takana. Selection-varustetasosta alkaen autoissa on vakiovarusteena vakionopeuden säädin, LED-takavalot dynaamisilla vilkuilla ja LED-etusumuvalot kääntymisvalotoiminnolla.

Scaloja ja Kamiqeja tehty yli 670 000 kappaletta

Scala ja Kamiq ovat olleet suosittuja vuoden 2019 ensiesittelystään alkaen. Tähän mennessä näitä kahta automallia on Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa valmistettu yli 670 000 kappaletta. Ne ovat kokoluokissaan Euroopan kymmenen myydyimmän automallin joukossa.

Koko lehdistötiedote luettavissa sivun oikeasta reunasta PDF-tiedostosta.

*Monte-Carlo on rekisteröity tuotemerkki jonka omistaa Monaco Brands

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki