Škoda julkaisee ensimmäiset kuvat uusista Superb liftback- ja Combi-malleista sekä uudesta Kodiaqista

Mladá Boleslav 26. huhtikuuta 2023. Škoda Auto paljastaa piirteitä uudesta Superb-mallista (liftback ja Combi) sekä uudesta Kodiaq-katumaasturista. Let’s Explore -tapahtuman osana Škoda Auto on nyt julkaissut ensimmäiset viralliset siluettikuvat näistä uusista automalleista. Superb ja Kodiaq ovat Škodan tämän vuoden kohokohtia, ja niiden ensiesittelytilaisuudet järjestetään erillisinä ensi syksynä. Kumpaankin uutuusmalliin ovat tarjolla modernit tehotaloudelliset bensiini- ja dieselmoottorit. Myös ladattavat hybridit ja kevythybridit ovat saatavissa.
Kuva: ŠKODA AUTO

Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer: "Superb ja Kodiaq ovat Škoda-automallistossa kaksi tärkeää mallia, ja siksi niiden uuden sukupolven mallit ansaitsevat omat erilliset ensiesittelynsä ensi syksynä. Superb on polttomoottorimallistomme lippulaiva, jonka uusi neljäs sukupolvi jatkaa esimerkillisen mukavuuden ja tilantarjonnan linjalla, sekä liftback-mallina että Combi-farmarina. Uusi toisen sukupolven Kodiaq nostaa turvallisuuden, tekniikan ja monikäyttöisyyden seuraavalle tasolle. Asiakkaiden toiveet ja tarpeet täyttyvät uusien automalliemme vahvoilla ominaisuuksilla, ja tuomme uutuusmalleista myyntiin myös ladattavat hybridit ja kevythybridit".

Uusia varusteita, entistä kehittyneempi tekniikka ja uudet sisätilat
Syksyllä 2023 ensiesitellään kansainvälisesti Škoda Auton kaksi tärkeää uutta automallia: neljännen sukupolven Superb ja toisen sukupolven Kodiaq. Škoda on nyt Let’s Explore -tapahtuman osana julkaissut ensimmäiset viralliset siluettikuvat näistä uusista automalleista. Täysin uuden ulkonäön lisänä niissä on uusia varusteita, entistä kehittyneempi tekniikka ja täysin uudelleensuunnitellut sisätilat. Neljännen sukupolven Superb on edelleen saatavissa sekä isotakaluukkuisena liftback-mallina että erittäin tilavana Combi-farmarina. Uudet Superb-mallit valmistetaan Volkswagen-konsernin tehtaalla Slovakian Bratislavassa. Kodiaqin tuotanto säilyy uuden sukupolvenkin myötä Škodan tehtaalla Tšekin Kvasinyssä.

Kaksi menestystarinaa
Superb ja Kodiaq ovat Škodan huippumalleja, jotka molemmat ovat menestyneet markkinoilla mainiosti. Superb-nimeä käytettiin ensimmäisen kerran jo 1930-luvulla Škodan silloisen suuren ja ylellisen automallin nimenä. Ensimmäisen sukupolven Superbia valmistettiin vuosina 2001‒2008 yhteensä 137 000 kappaletta. Se oli ensimmäinen Škoda, jossa oli teknisesti edistyksellisinä varusteina esimerkiksi kaksoisksenonvalot, Tiptronic-automaattivaihteisto ja Coming Home -saattovalot. Heti ensimmäisen sukupolven myötä Superb sai useita arvostettuja palkintoja kuten saksalaisen Auto Bild -autolehden Paras tuontiauto -tunnustuspalkinnon. Vuonna 2008 esiteltyyn toisen sukupolven malliin oli saatavissa neliveto. Sitten vuonna 2009 myyntiin tulleen Superb Combi -farmarimallin myötä Superbin suosio kasvoi entisestään. Toisen sukupolven Superbia tehtiin kaikkiaan 618 000 kappaletta. Helmikuussa 2015 esitellyssä kolmannessa sukupolvessa oli vieläkin reilummat sisätilat ja suurempi tavaratila. Se oli myös taloudellisempi, päästöiltään pienempi ja edistyksellisten avustinjärjestelmiensä ansiosta entistäkin turvallisempi. Superb päivittyi 2019, ja Superb iV -mallista tuli Škodan ensimmäinen ladattava hybridi. Tähän mennessä kolmannen sukupolven Superbeja on valmistettu yli 777 000 kappaletta.

Vuonna 2016 esitelty Kodiaq aloitti Škodan malliston laajentumisen katumaastureihin, ja sitä on myyty yli 740 000 kappaletta. Se on saatavissa myös seitsemänpaikkaisena, ja muotoilussa se toi Škodan jännittävän, kristallimaisen muotokielen katumaastureihin. Sporttinen Kodiaq RS esiteltiin 2018, ja koko Kodiaq-mallisto uudistui 2021. Yli 40 kansainvälistä palkintoa todistavat Škodan suuren katumaasturimallin vahvoista ominaisuuksista ja suuresta suosiosta.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki