Škoda julkaisee ensimmäiset luonnoskuvat uudistuvasta Octaviasta

Mladá Boleslav 6. helmikuuta 2024. Škoda Auto julkaisee ensimmäiset luonnoskuvat uudistuvasta Octaviasta. Nykyinen, Vuoden Auto Suomessa 2021 -tittelin voittanut, neljännen sukupolven Octavia on kunniakkaasti jatkanut Škodan ikonisen automallin perinnettä suursuosikkina. Nykyajan Octaviaa on esittelyvuodestaan 1996 alkaen myyty jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Uudistuvan Octavian kansainvälinen digitaalinen ensiesittely on 14. helmikuuta 2024.
Kuva: Škoda Auto

Škoda uudistaa Octavian puskureiden ja jäähdyttimen säleikön muotoilua. Samalla, kun ajovalojen ilmettä terävöitetään, suosikkimallin keulailmeestä tulee entistäkin näyttävämpi ja sporttisempi. Uudistunut ulkopuoli on täydennettävissä uusilla varusteilla, kuten toisen sukupolven Matrix LED -ajovaloilla.

Jalostetut yksityiskohdat
Neljännen sukupolven Octavia uudistuu nyt neljän tuotantovuoden jälkeen. Octavia on edelleen saatavissa sekä liftback- että Combi-mallina. Malliuudistus koskee myös SportLine- ja RS-malleja. Uudistusten yksityiskohtia ovat tarjolle tulevat uuden sukupolven erittäin tehokkaasti valaisevat Matrix LED -ajovalot ja uusi valoilme. Matriisivalojen yhteydessä valoilmeeseen sisältyvät nyt kristallimaiset Crystallinium-elementit, joiden viisteet ovat siniset ja päästävät läpi valoa ajovaloyksiköiden sisällä korostaen auton valoilmeen kauneutta.

Octavian menestystarina
Uudistuvalla Octavialla on vahvat edellytykset jatkaa tämän mallin menestyksen tiellä: Nykyajan ensimmäisen sukupolven Octavia esiteltiin vuonna 1996. Octavia-sukupolvien autoja on tähän mennessä tehty yli seitsemän miljoonaa. Octavia Combi on vuodesta 2016 alkaen ollut Euroopan suosituin farmari. Vuosien mittaan Octavia on saanut useita tunnustuspalkintoja kansainväliseltä autolehdistöltä ja Red Dot Award -tuotemuotoilupalkinnon vuonna 2020. Neljännen sukupolven Octavia voitti myös arvostetun Vuoden Auto Suomessa -tittelin vuonna 2021.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki