Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa taipui voittotaistelussa kakkoseksi Rovaniemellä

Rovaniemi 3. helmikuuta 2024. Škoda Motosport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki sijoittuivat Rovaniemellä ajetussa SM Arctic Lapland Rallyn SM1-luokassa toiseksi. Rallin kärkipaikalla lauantaille lähtenyt Asunmaa joutui taipumaan ykköstilan 7,3 sekunnilla. Tänään testaamiseen keskittynyt Škodan Lauri Joona nousi päivän aikana kymmenen sijaa sijalle 14.
Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix

Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki taistelivat SM Arctic Lapland Rallyssa SM1-luokan voitosta rallin viimeisen EK:n maaliin asti. Kahden kilpailupäivän, 14 EK:n ja 199,95 EK-kilometrin jälkeen voiton uusiminen jäi Rovaniemeltä rallikauden aloittaneelta Asunmaalta 7,3 sekunnin päähän. Kilpailun voittoon ajoi Mikko Heikkilä.

Kahden edelliskauden SM1-luokan Suomen mestarien kamppailu luokan voitosta kävi kiivaana koko lauantaipäivän. Aamun kahdella ensimmäisellä EK:lla Asunmaa menetti johtoasemastaan 0,9 sekuntia. Ja vauhtia riitti. Taistelu ykköstilasta tiivistyi Ounasvaaran EK:lle, jossa Asunmaan SM1-luokkaan kellottama pohja-aika jäi vain 0,1 sekuntia Toyotan Rally1-autolla ajaneen Elfyn Evansin nopeimmasta ajasta. Asunmaa voitti saman tallin Kalle Rovanperän 0,4 sekunnilla.

Rallin ratkaisseet neljä erikoiskoetta ajettiin Kemijärven suunnalla. Näistä ensimmäisellä Asunmaa menetti peräti 11 sekuntia, ja viiden sekunnin johto vaihtui kuuden sekunnin takaa-ajoasemaksi. Kahdella seuraavalla EK:lla Asunmaa kellotti jälleen pohja-ajat, joiden turvin ero kärkeen kaventui ennen rallin viimeistä EK:tta 3,7 sekuntiin.

Rallin ratkaisseella Sarriojärvi 2:lla (32,65 km) Heikkilä oli 3,6 sekuntia nopeampi ja ajoi ensimmäisen kerran urallaan SM Arctic Lapland Rallyn ykköseksi.

Škoda Motorsport Suomen Lauri Joona ja Janni Hussi ajoivat koko lauantain suunnitelmiensa mukaisesti. Eilen reilut kymmenen minuuttia ylimääräistä aikaa penkkaan ajon jälkitilanteessa menettänyt Joona kellotti EK-aikoja tasaisesti viiden nopeimman joukkoon. Rallin toinen kilpailupäivä oli Joonalle puhdas testipäivä kahden viikon kuluttua ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten. Joona nousi päivän aikana kymmenen sijaa sijalle 14.

Ralli SM-sarja jatkuu maaliskuussa. Talven viimeinen osakilpailu SM Tuuri-ralli kilpaillaan 8.–9. maaliskuuta Alavudella.

#3 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2:
”Taisi tämän kisan voitto mennä Sarriojärvi 1:lle, jossa takkiin tuli 11 sekuntia. Rallia kyllä sielläkin ajettiin. En tiedä, mistä ne lisäsekunnit tulivat. Ajoni oli ihan ok ja en tehnyt virheitä. Tie oli lumipöperöinen ja ajat pätkältä paranivat sitä mukaan, kun autoja tuli maaliin. Ehkä se lumisade hidasti meitä liikaa. Mutta onnittelut Mikolle voitosta”.

”Kamppailua oli pirusti ja hyvä niin. Kausi on nyt avattu ja hyvät pisteet saimme täältä matkaamme, vaikka täydetkin pisteet olisivat kelvanneet. Mutta näin tällä kertaa. Ruotsiin emme lähde vaan seuraavaksi ajamme SM-pisteistä Alavudella. Tukijoille ja kaikille kannustaneille isot kiitokset”, Asunmaa summasi.

#5 Lauri Joona – Janni Hussi Škoda Fabia RS Rally2:
”Ihan hyvä testipäivä meille. Kokeilimme vähän kaiken näköistä ja erilaisia juttuja. Osa niistä oli hyviä ja osa huonompia kokeiluja. Kelpo aikojakin kellotimme aika ajoin, joten pitää olla tämän kisan antiin tyytyväinen. Töitä teimme kovasti ja olemme valmiina starttaamaan Ruotsiin”.

”Ajoimme koko aamupäivän kaksi varapyörää mukanamme ja matalalla 7 mm nastaulkonemalla, kun muut käyttivät 9 mm nastaa. MM-sarjassa ajetaan matalalla nastalla, joten saimme renkaistamme hyvää kokemusta. Aikaeroa siitä syntyi lisää, mutta kokemus ja tieto renkaista oli tässä kohtaa tärkeintä. Viimeisellä pätkällä oli jo hiekat esillä, joten tarkkana sai olla, ja sitä amaa on luvassa Ruotsissa”, Joona muistutti.