Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaan johdolla Kuopioon

31.1.2023. Ralli SM-sarjan SM1-luokan pistetaistelu jatkuu tulevana lauantaina Kuopiossa. Numerolla 1 reitille starttaa Rovaniemen SM-avauksen voittajat Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki. Numerolla 3 reitille lähtee Rovaniemellä kolmanneksi sijoittuneet ja Napapiirillä Škodan Rally2-autolla debytoineet Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka.
Kuva: Merita Mäkinen

Ralli SM-kausi käynnistyi Škoda Motorsport Suomen osalta erinomaisesti. Kolminkertainen SM1-luokan Suomen mestari Teemu Asunmaa ajoi SM-avauksen voittoon ja rallin MM-sarjan WRC3-luokan hallitseva mestari Lauri Joona sijoittui Rally2-debyytissään kolmanneksi. Škodilla menestyttiin SM-avauksessa muutenkin hyvin. Škodalla saavutettiin yleiskilpailun neljä ensimmäistä sijaa ja ajettiin kilpailun jokaiselle yhdelletoista erikoiskokeelle pohja-aika.

Rovaniemeltä ralli SM-sarja siirtyy Kuopioon, jossa tulevana lauantaina on jaossa kauden toiset SM-pisteet. Ralli SM-talvikauden toisen osakilpailun IsoValkeinen SM-ralli Kuopion reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 94,47 km. Ralli käynnistyy lauantaiaamuna hotelli IsoValkeisen edestä klo 7:30. Kilpailun ensimmäinen neljän erikoiskokeen reitti suuntautuu Kuopiosta itään Tuusniemen alueelle. Kilpailussa on poikkeuksellisesti kaksi huoltoaluetta. Ensimmäinen etähuolto- ja tankkausalue sijaitsee Tuusjärvellä, jossa kilpailijat käyvät aamun aikana kahdesti.

Rallin toinen huoltoalue sijaitsee Kuopiossa hotelli IsoValkeisen alueella, jonne ensimmäinen kilpailija saapuu neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen klo 12:03. Huollosta kilpailijat suuntaavat Kuopion eteläpuolelle Vehmasmäelle, jossa ajetaan rallin viides erikoiskoe. Kolme ratkaisevaa erikoiskoetta ajetaan Kuopion länsipuolella Hirvilahden ja Talluskylän seuduilla.

Kilpailun maaliin Kuopion torille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantaina klo 17:32 alkaen.

Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaata ja Lauri Joonaa Kuopiossa ajattaa Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide. Lisäksi SM1-luokan Škodilla viikonloppuna SM-pisteistä kilpailevat myös Juha Salo, Jari Huttunen, Juuso Metsälä, Anssi Rytkönen ja Heikki Kovalainen.

IsoValkeinen SM-ralli Kuopioon starttaa kaikkiaan 122 autokuntaa. Vuosi sitten Kuopion SM-rallin voittoa juhlivat Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen.

#1 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:

”SM-avauksen voitto on jo sulateltu. Tässä tauon aikana kävimme Monte Carlon MM-rallissa etuautotehtävissä. Ajan ennen kisaa vielä sen verran testiä, jossa tarkastamme, että kaikki on kunnossa viikonloppua varten. Rovaniemeltä jäi hyvä fiilis ja hyvä isku päälle. Siitä on kiva Kuopiossa jatkaa”

”Vuosi sitten ajoimme Kuopiossa tosi isoja ja nopeita teitä. Saas nähdä, mikä on tämän vuoden tilanne. Itselleni parhaiten sopii sellainen tekninen kapea tie, jonka mutkiin Škoda kääntyy nöyrästi. Kilometritolkulla kaasu pohjassa ajaminen ei ole mielekästä. Täyttä pistepottia lähdemme hakemaan. Rovaniemeltä saatujen korotettujen SM-pisteiden takia ihan järjettömiä riskejä voiton eteen ei tarvitse ottaa, mutta eivät ne täyden pisteet meidän tavoitteitamme miksikään muuta. Kaikki pisteet tarvitaan, kun niitä syksyllä lasketaan yhteen”, Asunmaa muistuttaa.

#3 Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Rovaniemen SM-avauksen jälkeen kävimme nuotittamassa Monte Carlon MM-rallireitin tulevaisuutta varten. Ajan vielä viikolla testiä, jossa tarkastamme, että kaikki on kunnossa. Tässä välissä katsoimme kaikki Tunturirallin incar-videot, joista tarkastelun kohteena oli etenkin jarrun käyttö. Sitä pitää jo Kuopion SM-rallissa parantaa, sillä se on selkeä homma, että jarrutustekniikkaani pitää muuttaa. Mutta millaisilla askeleilla niin se on eri asia. Kaikkia ei voi kerralla korjata”.

”Viime vuonna taivuimme Kuopiossa WRC3-luokan autolla niukasti toiseksi. Rallin tiet olivat todella hienot ja hyvässä kunnossa. Jos yhtään on samanlaista tänä vuonna niin hieno ralli on odotettavissa. Kun kolmen parhaan joukkoon ylsimme jo Rovaniemellä niin samaa tavoitelemme Kuopiossa. Erilainen kilpailu on kuitenkin tulossa. Viikonloppuna ajetaan täysillä alusta alkaen. Nyt ei ole kyse enää pelkästä selviytymisestä, pitää ajaa heti kovaa ja on oltava heti hereillä ykköspätkältä alkaen. Siihen tähtäämme, että pysymme heti alusta asti kärkivauhdissa mukana”, Joona muistuttaa.

Toni Gardemeister, tallipäällikkö TGS Worldwide:

"Teemun oli tarkoitus ajaa Kuopiossa uudella Fabia RS Rally2 -autolla, mutta vähäisten testikilometrien vuoksi Asunmaan autona toimii Fabia Rally2 Evo. Uudessa autossa on valtavasti potentiaalia, mutta aika testin tiimoilta loppui kesken. Autoa pitää päästä testaamaan hyvin lumiolosuhteissa ja näin tiimi päättyi ajamanaan vielä Evo-mallilla Kuopion osakilpailussa. Uuden Fabia RS Rally2 -auton ensimmäinen kilpailu Suomessa ajetaan maaliskuussa Jyväskylän SM-osakilpailussa".

SM-pistetilanne SM1-luokka:

  1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia Rally2 Evo, 34
  2. Juha Salo – Kristian Temonen, Škoda Fabia Rally2 Evo, 25
  3. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka, Škoda Fabia Rally2 Evo, 20
  4. Juuso Metsälä – Jaakko Jäntti, Škoda Fabia R5, 16

Tulospalvelu:

Ralli SM-sarja: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki