Škoda Motorsport Suomi aloitti ralli SM-kesäkauden kaksoisvoitolla

Turku, 25. toukokuuta 2024. Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki sekä Niclas Grönholm ja Samu Vaaleri aloittivat Ralli SM-sarjan kesäkauden kaksoisvoitolla Turussa. Voitto oli Škoda Fabia RS Rally2:lla ajaneelle Asunmaalle kauden ensimmäinen ja kolmas Turussa, kun vastaavalla autolla ajaneelle Grönholmille kilpailun kakkossija on hänelle toinen SM-tasolla.
Kuva: Merita Mäkinen

Rallin Suomen mestaruussarjan kesäkausi käynnistyi Škoda Motorsport Suomen kaksoisvoitolla Turussa. Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki ajoivat kilpailun ensimmäiseltä EK:lta lähtien rallin johdossa. Asunmaa kellotti eilen perjantai-iltana ajetuille kahdelle asfaltti-EK:lle pohja-ajat, joiden tuloksena alavutelainen siirtyi yötauolle 12,6 sekunnin johtoasemassa ennen Niclas Grönholmia.

Lauantain ensimmäisellä EK:lla SM1-pistejohdossa ajanut Roope Korhonen keskeytti, joten Škoda-kaksikon kärkipaikka vain vahvistui. Grönholm kärsi rallin neljännellä EK:lla rengasrikon, jossa inkoolaiskuljettaja menetti noin 20 sekuntia ylimääräistä aikaa. Škoda-kuljettajien kaksoisjohto rallissa ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna.

Kilpailun neljästä viimeisestä erikoiskokeesta päästiin ajamaan kolme, kun EK 7 jouduttiin peruuttamaan metsäpalon takia. Asunmaan tahti rallin kärjessä jatkui vahvana. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari kellotti ensimmäistä kertaa urallaan rallin jokaiselle EK:lle pohja-ajan, ja voitti toisen kerran perättäin ja kaiken kaikkiaan kolmannen kerran Turun SM-rallin. Tiimikaveri Niclas Grönholm varmisti Škoda Motorsport Suomelle kaksoisvoiton. SM1-luokan kolmanneksi ajoi Škodan Anssi Rytkönen.

Voittonsa myötä Teemu Asunmaa nousi SM-pisteissä neljänneksi pisteellä ohi Niclas Grönholmin. Rallin maalissa Asunmaa vahvisti ajavansa kaikki kesäkauden jäljellä olevat SM-osakilpailut.

Rallin SM-sarja jatkuu 14.–15. kesäkuuta SM Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella.

#6 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2: yleiskilpailun voittajat

”Aika erikoinen ralli. Kilpailu voitosta päättyi käytännössä aamun kahden ensimmäisen EK:n jälkeen, joiden jälkeen johtomme oli yhtäkkiä 50 sekuntia. Mutta ralli on joskus tällaista, kaikkea sattuu. Perjantain asfaltit menivät hienosti. Muiden murheiden takia ero kasvoi lauantaiaamuna nopeasti, ja kun johdat selvästi ja useita erikoiskokeita on ajamatta, rytmin pitäminen ei ole helppoa: riskejä ei toki voi ottaa, mutta kovaa oli silti ajettava”.

”Kauden eka voitto, kolmas ykkössija Turussa ja ensimmäistä kertaa SM-tasolla jokaiselle EK:lle pohja-aika. Ne maistuvat kyllä. Loput kisat (SM-rallit) ajetaan ja mennään kisa kerrallaan. Nyt ollaan neljänsiä, joten seuraavaan kisaan Seinäjoella lähdetään ihan hyvältä lähtöpaikalta. Täällä toimi kaikki: auto, renkaat, huolto ja yhteistyömme Villen (Mannisenmäki) kanssa. Virheittä läpi koko kisa. Tästä on hyvä jatkaa”, Asunmaa muistutti.

#4 Niclas Grönholm – Samu Vaaleri Škoda Fabia RS Rally2: yleiskilpailun toinen

”Ihan jees kisa meille. Olen tyytyväinen omaan suoritukseeni, ajooni ja autooni. Se rengasrikko oli harmittava. Ilman sitä ero Teemuun (Asunmaa) olisi ollut siedettävä. Mutta ihan hyvä viikonloppu, josta sain taas rutkasti lisää kokemusta. Jos vuoden takaiseen verrataan, niin ero ajamisessani on suoraan sanottuna hirveän iso. Talven SM-ralleissa sain ajamiseeni vaadittavaa rohkeutta, ja se näkyi nyt täällä”.

” Nyt analysoimme tämän rallin, katsomme videoita ja mietimme, mistä saisimme sekunteja pois. Tästä on hyvä lähteä sarjan seuraavaan osakilpailuun Seinäjoelle. Škoda pelasi hienosti. Saimme sen testeissä tosi hyvin istumaan käteen. Toki vielä pieniä säätöjuttuja voisi vielä kokeilla, mutta autosta meidän menestymisemme ei jää kiinni. Alueella olemme autommekin kanssa”, Grönholm muistuttaa.”

Lopputulokset, SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli:

 1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2: 43:03,5
 2. Niclas Grönholm – Samu Vaaleri Škoda Fabia RS Rally2: + 51,7
 3. Urmo Aava – Janno Siitan (EST) Subaru Impreza STi: + 1:27,23
 4. Henri Hokkala – Kimmo Pahkala Ford Fiesta Rally3: + 2:11,7
 5. Anssi Rytkönen – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5: + 2:12,4
 6. Tommi Jylhä – Kimmo Nevanpää Škoda Fabia R5: + 2:34,6

SM1-luokan SM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:

 1. Roope Korhonen - Anssi Viinikka Toyota GR Yaris Rally2; 70
 2. Benjamin Korhola – Sebastian Virtanen Hyundai i20 N Rally2; 59
 3. Anssi Rytkönen – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5; 53
 4. Teemu Asunmaa - Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2; 50
 5. Niclas Grönholm – Samu Vaaleri Škoda Fabia RS Rally2; 49

Tulospalvelu ja SM-pisteet:

Rallin SM-sarja: www.rallism.fi

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki