Škoda on legendaarisen Pori Jazzin yhteistyökumppani kesällä 2024

16.5.2024. Škoda tekee tänä kesänä uuden avauksen musiikin maailmaan toimimalla kokonaiskävijämäärältään Suomen suurimman festivaalin, legendaarisen Pori Jazzin, yhteistyökumppanina. Škoda näkyy tapahtuma-alueella ja Porin kaupunkikuvassa monin tavoin yhdeksän päivän ajan 12.-20.7.2024. Škoda kuljettaa tapahtuman aikana sekä artistit että instrumentit.
Kuvat Tanu Kallio, Petri Anttila (Pori Jazz) ja Škoda

Pori Jazz on ollut osa suomalaista kulttuurikesää pian 60 vuoden ajan, joten tapahtumaa voidaan pitää ikänsä puolesta suomalaisen festivaalikesän pioneerina. Paikallisten jazz-harrastajien pienestä perhejuhlasta on kasvanut vuodesta 1966 lähtien kaikenkattava rytmimusiikin ystävien tapaamispaikka. Kun ensimmäisenä vuonna Kirjurinluodon pääkonserttiin kokoontui 600 jazzin harrastajaa, vilkkaimpina vuosina festivaaleilla on kirjattu lähes 350 000 käyntikertaa.

”Pori Jazzilla on keskeinen rooli musiikkitapahtumana, mutta myös kulttuurin ja liike-elämän yhteistyön kehittymisessä. Yhteistyökumppanit ovat meille elintärkeitä ja osa tapahtuman tunnelmaa. Škoda on tärkeä toimija niin kalusto- ja kuljetusnäkökulmasta kuin elämyksien tuottajana asiakkaillemme”, Pori Jazzin myyntijohtaja Daniel Sharsan kertoo.

Škoda kuljettaa artistit ja instrumentit

Škoda näkyy festivaalialueella ja kaupungin katukuvassa monin tavoin. Škodan kyydissä kulkevat sekä artistit että instrumentit, ja autoja on myös tapahtumaorganisaation käytössä festivaalin ajan. Tapahtuman kolmesta lavasta yksi on nimetty Škodan mukaan. Lisäksi tapahtumassa on esillä Škoda-uutuuksia ja tarjolle tulee kävijöitä aktivoivaa ohjelmaa.

”Osallistumalla Pori Jazziin haluamme kokeilla uteliaasti uusia asioita, tarjota elämyksiä sekä olla mukana kesänviettäjien elämässä. Pori Jazz on Suomen tunnetuin ja arvostetuin musiikkitapahtuma, joka vetää puoleensa vuosittain huippuartisteja ja musiikin ystäviä. On kunnia olla mukana”, Škoda Suomen brändijohtaja Jukka-Pekka Kevätsalo sanoo.

Teksti jatkuu kuvien jälkeen

Vaihtoehtoja riittää vauvasta vaariin

Monipuolinen, moni-ilmeinen ja korkeatasoinen jazzjuhla tarjoaa jälleen kerran satoja tunteja musiikkia ulkoilmakonserteista aina pieniin tunnelmallisiin klubeihin asti. Koko festivaalin ohjelmisto täydentyy ja vahvistuu kesäkuuhun mennessä.

”Pori Jazz tunnetaan maksullisten pääkonserttien leppoisasta piknik-tunnelmasta sekä runsaasta pääsymaksuttomasta ohjelmatarjonnastaan. Lapsille järjestetään myös oma Pori Jazz Kids -festival, joten tarjolla on vaihtoehtoja kaikenikäisille vauvasta vaariin. Laaja ohjelmatarjontamme ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneidemme panosta. Lisäksi yksi tärkeä tekijä tapahtuman onnistumiselle on sää, joten toivomme tapahtumapäiville tänäkin vuonna poutaa ja aurinkoa”, Sharsan toteaa.

Pori Jazz on merkittävä vetovoimatekijä Porin talousalueella, sillä festivaalin talousvaikutus kaupungille on noin 20-25 miljoonaa euroa vuosittain. Pori Jazz on myös merkittävä työllistäjä: heinäkuussa 2024 tapahtumaa on pyörittämässä noin 2000 työntekijän, vapaaehtoisen, alihankkijan ja yhteistyökumppanin joukko.

Pori Jazz -festivaalia vuodesta 1966 lähtien järjestänyt Pori Jazz 66 ry on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Yhdistyksen tavoitteena on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki