Škoda Trainee -ohjelma työllistää autoalalle ammattilaisia ainutlaatuisella tavalla

14.3.2024. Škoda Trainee -ohjelman kautta on työllistynyt oppisopimuskoulutuksella jo noin sata autoalan ammattilaista. Kokonaisuuteen sisältyy kolme ohjelmaa: Škoda Myyjätrainee, Škoda Mekaanikkotrainee ja Škoda Autokorimekaanikkotrainee. Ohjelmat tarjoavat uramahdollisuuksia jatkuvasti kehittyvällä alalla, jolla riittää työtilaisuuksia.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Škoda Myyjätrainee -ryhmä aloitti keväällä 2018. Tammikuussa 2024 ohjelma starttasi jo viidennen kerran. Ensimmäiset uuden ajan mekaanikot valmistuivat Škoda Mekaanikkotrainee -ohjelmasta keväällä 2020, jonka jälkeen ohjelma on uusittu kaksi kertaa. Kolmikon uusin Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelma käynnistyy toukokuussa 2024.

”Yhteensä yhdeksän Trainee-ohjelman aikana on käsitelty noin 3000 hakemusta ja luotu noin sata työpaikkaa. Valtava hakemusmäärä kertoo paitsi kiinnostuksesta alaa kohtaan, myös Škodan vahvasta brändistä. Vastaavaa pitkäjänteistä tekemistä ei alalta muualta löydy”, ohjelman rehtori Peter Åhman Promira Group Oy:stä sanoo.

Hakemusten määrä ylitti kaikki odotukset

Trainee-ohjelmiin on haettu kuuden vuoden aikana eri-ikäisiä ihmisiä monipuolisine taustoineen. Osa on vasta tulossa työelämään, kun osalla on jo enemmän urataustaa. Alanvaihtajille ohjelmat tarjoavat turvallisen tavan löytää polkuja uusiin unelmien ammatteihin.

Uusimpaan Autokorimekaanikkotrainee-ohjelmaan tulleiden hakemusten määrä ylitti Åhmanin mukaan kaikki odotukset. Tavoitteena oli valita 15 hakijaa, mutta sopivien hakijoiden määrä oli monikymmenkertainen.

”Haimme mukaan innostuneita, motivoituneita ja käsistään taitavia henkilöitä aiemmasta työkokemuksesta tai opinnoista riippumatta. Trainee-ohjelma sopii esimerkiksi korimekaanikon työt jo aloittaneille tai niitä harrastaville, automekaanikkona toimineille sekä uusia uramahdollisuuksia etsiville vaikkapa rakennus-, energia- tai konepajateollisuuden aloilta”, Åhman kertoo.

Ohjelmasta on kasvanut on merkittävä rekrytointikanava

Trainee-ohjelmat toteutetaan yhteistyössä Škodaa maahantuovan Helkama-Auto Oy:n, Kainuun Ammattioppilaitoksen (KAO) ja Promira Group Oy:n sekä autokorimekaanikkotrainee-ohjelmassa myös Asiantuntijatehdas Oy:n kanssa.

”Koulutukset ovat korkealaatuisia ja tarkasti mietittyjä kokonaisuuksia, joiden tarkoituksena on luoda ohjelmaan valituille kaikki edellytykset viihtyä ja menestyä niin Škoda-myyjinä, Škoda-mekaanikkoina kuin Škoda-autokorimekaanikkoina”, business development manager Jani Kiviranta Helkama-Autosta kertoo.

”Tulokset ja kokemukset ovat hyviä. Škoda-jälleenmyyjille ja Škoda Service -merkkihuolloille ohjelmista on kasvanut merkittävä rekrytointikanava, sillä ne tarjoavat luotettavan ja turvallisen tavan kouluttaa ja työllistää uusia osaajia jatkuvasti kehittyvälle autoalalle hienon brändin parissa.”

Oppisopimuskoulutuksella uudelle uralle

Kaikki Trainee-ohjelmat pitävät sisällään työssäoppimisen ohella merkkikohtaisia koulutuksia, verkkokursseja, itseopiskelua ja lähipäiviä. Ohjelmaan valitut tekevät töitä Škoda-jälleenmyyjäliikkeissä ja Škoda Service -merkkihuolloissa samalla, kun oppivat uutta ja kehittyvät alan ammattilaisiksi. Oppisopimusajalta maksetaan palkkaa.

Noin vuoden kestävän koulutuksen aikana suoritetaan ohjelmasta riippuen ajoneuvoalan ammattitutkinto tai esimerkiksi vauriokorjauksen osaamisalan tutkinnon osia. Koulutus huipentuu näyttötyöhön ja sertifiointiin.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki