Škoda vahvasti mukana Jyväskylän MM-erikoiskokeilla ja niiden ulkopuolella – Škoda Motorsport Suomi tavoittelee WRC2-voittoa

1.8.2023. Škoda on Suomen MM-rallin virallinen automerkki, ja se näkyy rallireitillä sekä Jyväskylän Paviljongissa monin eri tavoin. Škoda Motorsport Suomen kuljettajakolmikon Suomen MM-rallissa muodostavat WRC2-luokassa Škoda Fabia RS Rally2:lla kilpailevat Lauri Joona, Mikko Heikkilä sekä Sami Pajari.
Kuva: Merita Mäkinen

Suomen MM-rallin virallinen automerkki Škoda näkyy maanantaina alkaneella ralliviikolla Keski-Suomessa monin eri tavoin. Rallijärjestäjän AKK Sports Oy:n kilpailuorganisaation käytössä eri tehtävissä on laaja valikoima Škoda-henkilöautoja, kuten muun muassa 0-auto, joka ajaa reitillä ennen kilpailijoita. Uusia Škoda-malleja on esillä Harjun ja Himoksen erikoiskokeilla sekä kilpailun huoltoparkissa Jyväskylän Paviljongilla ja Škoda-ralliareenalla lauantaina Rapsula 1 ja 2 erikoiskokeilla.

Škoda Motorsport Suomen yhteistyökumppanin TGS Worldwiden huoltopilttuussa Paviljongilla työskentelee myös tänä vuonna kaksi nuorta Škoda-jälleenmyyjällä työskentelevää mekaanikkoa. Škoda-maahantuoja Helkama-Auto Oy käynnisti toistamiseen kilpailun, johon kutsuttiin kaikki Škoda-mekaanikot ympäri Suomen. Hakijoiden joukosta voittajakaksikoksi lopulta valikoitui Sara Strandling (Autokeskus Airport, Vantaa) ja Janne Puronen (Hedin Automotive, Espoo). Kaksikko huoltaa rallin aikana Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwiden WRC2-luokassa kilpailevia Škoda-ralliautoja.

Eikä rallimakkaroitakaan ole unohdettu. Viime vuoden Suomen MM-rallissa suuren suosion saanut Škoda-rallimakkara odottaa taas nälkäistä noutajaansa. Škodan kotimainen maahantuoja Helkama-Auto Oy tarjoaa rallikansalle yli 1 000 ilmaista rallimakkaraa. Millä erikoiskokeilla? Se selviää rallin aikana.

WRC2-luokan voitto puolustettavana

Suomen MM-ralliin Škoda Fabia RS Rally2 -autoilla Škoda Motorsport Suomen kuljettajina TGS Worldwide -tallissa kilpailee autokunnat Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka sekä Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri. Kaksikon täydentää Toksport WRT-tallissa ajava kaksikko Sami Pajari ja Enni Mälkönen. Rallissa on mukana kaikkiaan 20 Škoda-autokuntaa.

Škoda Motorsport Suomen autokunnat starttaavat reitille luottavaisina. Kolmikon taustalla ovat onnistuneet ennakkotestit ja Pajarilla uran paras MM-tulos (toinen) WRC2-luokassa Virossa. Lisäksi Škoda Motorsport Suomi puolustaa rallissa WRC2-luokan voittoa, kun viime vuoden kilpailussa luokan ykköseksi Škoda Fabia Rally2 Evolla nousivat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen.

#29 Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia RS Rally2:

”Hyvillä mielin reitille. Edessä on kauden pääkilpailumme. Toivotaan että kaikki sujuu odotetunlaisesti, sillä etukäteisvalmistelumme sujuivat hyvin. Hyvä testi takana, automme toimi hienosti ja tuntui hyvältä ajaa, joten luottavaisin mielin reitille. Matkasin suoraa viime sunnuntaina päättyneestä Rooman EM-rallista nuotittamaan. Kun nyt on vielä hyvä kisapuristus alla, niin ajotuntuma on hyvä”.

”Reitillä on paljon uusia osuuksia, ja se on yksistään hyvä asia. Kokeneemmat eivät niin paljoa hyödy aiempien vuosien kokemuksista. Eniten odotan Päijälän erikoiskoetta. Hieno pätkä ja hieno tie fiilistellä Rally2 Škodalla. Tarkoitus on lähteä ajamaan kovaa, ei missään nimessä hitaasti ja vain kokemusta. Sen näkee sitten, miten se lähtee toteutumaan. Mahdollisimman kovaa ja hyvä sijoitus”, Joona summaa.

#30 Mikko Heikkilä - Samu Vaaleri Škoda Fabia RS Rally2:

”Viime viikonlopun EM-ralli Italiassa päättyi pienen ajovirheen takia kesken, ja se totta kai harmittaa. Se on nyt kuitenkin jo unohdettu, sillä Suomen MM-ralli tulee nopeasti vastaan ja keskittyminen Jyväskylään alkoi heti kotimatkalla Suomeen. Teemun (Asunmaa) Škoda Fabia RS Rally2 tuntui testeissä hyvältä. Toki meillä testeissä keli oli aurinkoinen, kun rallin ajaksi on luvattu sateita. Tiimissämme on kyllä tietotaitoa, mitä auton säädöille kenties pitää sadekelin sattuessa tehdä”.

”Viime vuonna Jyväskylässä olimme palkintopallivauhdissa, ja varmasti siitäkin on mahdollisuuksia parantaa. Lähden ralliin ilman suuria odotuksia, mutta toki haluan ajaa mahdollisimman ylös tuloslistalla. Katsotaan, miten ralli lähtee menemään. Toivotaan, että kerrankin osuisi kaikki kohdilleen”, Heikkilä toteaa.

#27 Sami Pajari – Enni Mälkönen Škoda Fabia RS Rally2:

”Hyvillä fiiliksillä kisaan lähdössä. Jo viime vuonna olimme hyvässä vauhdissa ja se oli meille jopa pieni yllätys. Viron MM-ralli meni todella hyvin (WRC2-luokan toinen) ja muutoinkin olemme tänä vuonna pystyneet jokaisessa MM-rallissa kamppailemaan luokan pohja-ajoista. Suosikkirallini ja kesän kohokohta edessä”.

”Kotiyleisön edessä ajaminen ei luo paineita – päinvastoin. Siitä saa vain lisäbuustia. Ajoimme hyvät ennakkotestit ja kaikki on valmista tulevaan. Kelillä ei ole merkitystä. Kaikki käy. Palkintopallille tähdätään”, Pajari kertoo.

WRC2-luokan MM-pistetilanne ennen Suomen MM-rallia:

  1. Yohan Rossel (F) Citroën 77
  2. Andreas Mikkelsen (N) Škoda 69
  3. Oliver Solberg (SWE) Škoda 64
  4. Gus Greensmith (GB) Škoda 62
  5. Emil Lindholm (FIN) Hyundai 59
  6. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 55
  7. Sami Pajari (FIN) Škoda 46

27. Lauri Joona (FIN) Škoda 8

Tulospalvelu ja MM-pisteet:

Rallin MM-sarja: www.wrc.com

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki