Toinen perättäinen nelosvoitto Škodalle Kuopiossa

Ralli SM-sarjan kauden toinenkin osakilpailu päättyi Škodan osalta SM1-luokassa nelosvoittoon. Kuopion SM-rallin ykköstila ratkaistiin jälleen kerran viimeisellä EK:lla, jossa sekunnin pohja-ajan ajanut Škodan Jari Huttunen nousi rallin voittoon 2,1 sekunnin erolla ennen Škodan Juha Saloa. ŠKODA Motorsport Suomen Teemu Asunmaa oli kolmas ja Lauri Joona neljäs. SM1-luokan piste-johdossa jatkaa Teemu Asunmaa ennen Saloa ja Joonaa.
Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix

Ralli SM-sarjan SM1-luokan pistetaistelu jatkui Kuopiossa Škodan komennossa. Kilpailun voitto ratkaistiin SM-avauksen tavoin rallin viimeisellä EK:lla, jolle rallin voitosta ajaneet Jari Huttunen ja Juha Salo starttasivat ainoastaan 1,1 sekunnin erolla toisistaan.

Huttunen kellotti ratkaisevalle EK:lle yhden sekunnin pohja-ajan ja voitti kilpailun 2,1 sekunnin erolla ennen toistamiseen tällä kaudella SM1-luokassa toiseksi ajanutta Juha Salo.

Kuopion SM-rallin kolmanneksi ajoi ŠKODA Motorsport Suomen Teemu Asunmaa ja neljäksi Lauri Joona. Muista Škoda-kuljettajista kymmenen parhaan joukkoon ylsi rallissa seitsemänneksi ajanut Juuso Metsälä.

Ralli SM-sarja jatkuu neljän viikon kuluttua 3.–4. maaliskuuta SM Jyväskylän Talvirallilla.

#2 Juha Salo – Kristian Temonen Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun 2:

”Nyt potuttaa tuo ero. Rovaniemellä kakkoseksi jääminen ei niinkään harmittanut, mutta kyllä tämä ralli olisi pitänyt kääntää voitoksi. Periksi ei annettu yhtään ja yritin kaikkeni, mutta se ei vain riittänyt.

”Viimeisellä pätkällä oli yksi vanha kaatomutka, johon jarrutin ihan liian varovaisesti ja pelkäsin sitä paikkaa liikaa. Škodan ratissa ei normaalisti vastaavanlaisia paikkoja tarvitse varoa. Tämä auto kyllä pysähtyy ja kääntyy hyvin. Ei tässä auta muuta, kun tehdä kotiläksyt Jyväskylään entistä paremmin ja kaivaa ne voittoon vaadittavat sekunnin kymmenykset jostakin. Tänään olisin halunnut voittaa ja tappio harmittaa”, Salo tunnustaa.

#1 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun3:

”Hieno ralli vaikka reitti oli edelleen melko nopea. Aika lailla virheetöntä ja riskitöntä ajoa meiltä. Iltapäivän lenkillä olisi ollut paikkoja koittaa ajaa riskillä kovempaakin, mutta emme niitä ottaneet. Ei pienintäkään virhettä tällä kertaa. Hyvä ja puhdas ajo. Viimeisellä lenkillä yritin pari kertaa hyökätä, mutta en onnistunut siinä”.

”Kuopio oli meidän jäähyväiskisamme Škoda Fabia Rally2 Evolla. Piti päästä varmasti maaliin, sillä seuraavassa SM-rallissa kilpailemme jo uudella Fabia RS Rally2:lla. Automme jäi hienoon kuntoon ja hyvä niin, sillä ensi viikolla ostajakandidaatit ovat tulossa jo tekemään kauppoja siitä. Saimme Kuopiosta tärkeät SM-pisteet matkaamme ja tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin”, Asunmaa muistutti.

#3 Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun 4:

”Rallin kuudennella EK:lla sammutin autoni lähtöviivalle ja kesti jonkin aikaa ennen kun pääsimme liikkeelle. Tiukkaa oli taas. Jos Rovaniemen SM-ralliin vertaa niin ajollisesti nyt meni paremmin, vaikka tuloksellisesti putosimme yhden sijan. Rallin ensimmäinen puolisko meni helpommin, kun taas rallin toisella puoliskolla arkailin ajamiseni kanssa paikka paikoin. En tiedä miksi, mutta niin vain tapahtui. Monet nopeat mutkat tulivat läpi jo niin kuin tällaisella autolla ne pitääkin tulla. Olen saanut ajamiseeni rohkeutta lisää”.

”Auto on ehjä, saimme taas paljon kilometrejä sekä kokemusta, joten tästä on kiva jatkaa ensi viikolla Ruotsin MM-ralliin. Ruotsin ralli opettaa varmasti meitä ajamisen suhteen paljon lisää, joten yritetään Jyväskylässä palata taas kolmen nopeimman nippuun”, Joona toteaa.

Epäviralliset SM1-luokan lopputulokset Kuopio:

  1. Jari Huttunen – Antti Haapala, Škoda Fabia, R5 44:41,4
  2. Juha Salo – Kristian Temonen, Škoda Fabia Rally2 Evo, + 2,1
  3. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia Rally2 Evo, + 13,0
  4. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka, Škoda Fabia Rally2 Evo, + 54,7
  5. Roope Korhonen – Anssi Viinikka, Volkswagen Polo R5, + 57,4

Epävirallinen SM1-luokan pistetilanne 2/7 osakilpailua:

  1. Teemu Asunmaa Škoda 59
  2. Juha Salo Škoda 43
  3. Lauri Joona Škoda 32

Tulospalvelu:

Ralli SM-sarja: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki