SM-talvikauden päätösrallissa Asunmaa ehdollisesti toinen ja Grönholm kolmas

Tuuri 9. maaliskuuta 2024. Talvirallikauden viimeinen SM-osakilpailu Alavuden Tuurissa päättyi Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaan tekemään vastalauseen. EK-ajoissa rallissa toiseksi ajaneen Asunmaan auto todettiin kesken kilpailun suoritetussa punnituksessa alipainoiseksi. Asunmaa teki punnituksesta vastalauseen, jonka takia rallin lopputulokset ovat ehdollisia.
Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix

Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki sijoittuivat SM Tuuri-rallin EK-tuloksissa toiseksi, mutta rallin puolivälissä suoritetun punnituksen tuloksena kilpailunjohtaja hylkäsi kaksikon suorituksen. Asunmaa sai ajaa rallin viimeisen EK:n, jonka jälkeen hän teki punnituksen tuloksesta vastalauseen.

SM Tuuri-rallin tulokset ovat ehdollisia. Kävi vastalauseen kanssa miten tahansa, ensimmäisen rallinsa Škodan uudella Fabia RS Rally2:lla ajanut rallicrossin MM-pronssimitalisti Niclas Grönholm ajoi Tuurissa erinomaisen kilpailun. EK-tuloksissa Grönholm ajoi ajamalla kolmanneksi, ja mikäli rallissa toiseksi ajaneen Teemu Asunmaan vastalause ei mene läpi niin Grönholm nousee rallissa toiseksi. Tulos on joka tapauksessa Grönholmin ralliuran paras.

SM Tuuri-rallissa Grönholmin vierellä istui rallin kaksinkertainen maailmanmestari Timo Rautiainen , joka Grönholmin mukaan suoriutui tehtävästään mallikkaasti.

Muista Škoda-kuljettajista Anssi Rytkönen ajoi SM1-luokassa kuudenneksi, Kristian Nieminen kahdeksanneksi, Mikko Eskelinen yhdeksänneksi ja Tommi Jylhä sijalle kymmenen.

Ralli SM-sarja jatkuu 24.–25. toukokuuta Mad-Croc Länsirannikon rallilla Turussa.

#4 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2 – ehdollinen tulos toinen:
”Tässä on puntariongelma, koska muutamaa minuuttia myöhemmin automme oli ylipainoinen. No, auto menee vielä loppukatsastukseen punnittavaksi. Huollossa autossamme oli 18 kg ylipainoa ja se punnitaan vielä loppukatsastuksessa uudelleen. Olen tehnyt asiasta vastalauseen ja tuomaristo käsittelee sen loppukatsastuksen jälkeen. Olen varma, että toinen sijamme palautetaan meille takaisin”.

”Itse rallissa meille iski kotikisan kirous. Automme keskustasauspyörästö luisti ja se lopulta rikkoutui kilpailun toiseksi viimeisellä EK:lla. Tällä kertaa meillä ei ollut mitään mahdollisuutta ajaa voitosta”, Asunmaa totesi.

#5 Niclas Grönholm – Timo Rautiainen Škoda Fabia RS Rally2: ehdollinen toinen tai kolmas:
”Toinen tai kolmas, ja hyvä niin. Tässä rallissa oli paljon positiivista, ja kokonaisuutena se meni hyvin. Palkintopallipaikka on aina hyvä saavutus. Škodan uusi Rally2-auto toi ajooni itseluottamusta. Selkeä parannus edellisen sukupolven Fabiaan nähden”.

”Ajamalla päästiin aiempiin tuloksiini verrattuna eteenpäin. Sellainen turha arpominen mutkiin oli ehkä vähemmän läsnä täällä. En edelleenkään ole täydellisesti tyytyväinen suoritukseeni, koska ajamiseeni jää edelleen sellaista turhaa tekemistä ja kaasun nostelua, jossa häviän sekunteja.”

”Timo (Rautiainen) jossain kohtaa voivotteli näitä nykynuotteja, kun hänen mielestään niissä on paljon tavaraa. Pitkän tauon jälkeen hieno suoritus. Timon mielestä oli ”kivaa”, mutta sanoi heti perään, että ”tämä jää tähän yhteen kisaan”, Grönholm hymyili.

Ehdolliset lopputulokset: SM Tuuri-ralli, Alavus:

  1. Roope Korhonen - Anssi Viinikka Toyota GR Yaris Rally2; 48:24,2
  2. Teemu Asunmaa - Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2; 48:47,2 + 23,0
  3. Niclas Grönholm - Timo Rautiainen Škoda Fabia RS Rally2; + 42,0

Tulospalvelu ja SM-pisteet:

Rallin SM-sarja: www.rallism.fi

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki