SM1-luokan mestaruustaistelu huipentuu Škoda-kaksikon välillä Kouvolassa

27.9.2022. Škoda Motorsport Suomen kuljettajat Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä ovat tiukimmin kiinni ralli SM-sarjan SM1-luokan Suomen mestaruudessa. Tilanne kaksikon välillä on kutkuttava: Lindholm johtaa pisteissä, Heikkilä ajaa kakkosena, ja mestari on varmuudella se, kumpi heistä yltää Kouvolassa ajettavan SM-rallifinaalin voittajaksi. Tiimin kolmas Škoda-kuljettaja Teemu Asunmaa ajaa yhteispisteissä neljäntenä, ja hän omaa hyvät mahdollisuudet SM-pronssimitaliin.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Kun Kouvolassa ajettiin edellisen kerran kesäolosuhteissa SM-rallia vuonna 2020, Škoda Motorsport Suomen ja TGS Worldwiden kuljettajakolmikko ylsi rallissa kolmoisvoittoon järjestyksessä Lindholm–Asunmaa–Heikkilä. Vuosi sitten 2021 kilpailu ajettiin talvella, ja sen voittajaksi nousi uransa ensimmäiseen SM-rallivoittoon Škodallaan yltänyt Heikkilä. Molemmat mestarikandidaatit siis ovat jo Kouvolassa SM-voittoa juhlineet.

SM O.K. Auto-ralli järjestetään Kouvolassa ja sen lähikuntien alueella 19. kerran. Edellisestä rallista reitti on lähes kokonaisuudessaan uusittu. Lähivuosina ajettuja erikoiskokeita on reitillä vain noin 10 km edestä ja jokunen edessä olevan reitin kilometreistä on ajettu vuonna 2011.

Ralli SM-kauden ratkaiseva SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina 1. lokakuuta klo 9:01 Tykkimäen moottoriradalta Kouvolasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,02 km. Kilpailijat käyvät lauantain aikana Tykkimäen moottoriradalla kertaalleen huollossa, alkaen klo 12:29. Huollon pituus on 55 minuuttia.

Rallissa ajetaan kaikkiaan neljä eri erikoiskoetta, joista erikoiskokeet 2–3–4 ajetaan kahdesti. Kilpailun pisin EK (25,50 km) on rallin päättävä EK 4/7. Ensimmäisiä kilpailijoita ja tulevia rallin SM-mitalisteja odotetaan rallin maaliin Kouvolan Sokos Hotels Vaakunan edustalle lauantai-iltapäivällä klo 16:59 alkaen.

Ralli SM-kauden finaaliosakilpailuun osallistuu yhteensä 91 autokuntaa.

#1 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo:
”Mielenkiintoinen ja hyvä asetelma. Luvassa on varmasti kova viikonloppu, ja mikäs sen parempaa. Asetelma on selvä: se kumpi meistä voittaa, on varma mestari ja pisteitä ei tarvitse kenenkään laskea. Uudet tiet ovat aina olleet meille hyvä asia. Toisaalta ajetaan sitten missä tahansa niin Mikollekin (Heikkilä) tiet ovat aina uusia ja myös hän ajaa hyvin nuotista. Ensimmäisenä autona reitillä ei ole ideaali tilanne, mutta toisaalta Mikko lähtee heti peräämme, joten olemme hyvin samankaltaisessa asemassa. Vuosi sitten olimme samassa tilanteessa kuin nyt ja kun kausi päättyi hyvin niin mieli on kepeä”.

#2 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo:
”Kouvolasta meillä on hyvät muistot. Vuosi sitten talvella ajoin samassa rallissa urani ensimmäisen SM-yleiskilpailun voittoni. Nyt ei tarvitse pisteitä laskea. Tilanne on selkeä: rallin nopein meistä kahdesta on varmuudella mestari. Myös (Egon) Kaurilla on vielä mahdollisuudet. Hieno ja pikkuisen tiukempi tilanne lähteä tällä kertaa ajamaan rallia, mutta tilanne on hyvä myös yleisölle. Ainakaan vielä en ole asetelmasta osannut ottanut mitään paineita, ja toivotaan että en ota niitä kisan allakaan. Uskallan väittää, että kaikki on kunnossa lauantaita varten. Lähdetään vain ajamaan ja katsomaan, kuka on nopein”.

#4 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:
”Kahdella eri tiellä ajoimme valmistavat testit, ja kaikki on valmista tulevaan. Mikkelin jälkeen on tullut levättyä hyvin, joten virtaa riittää ja rallin ajaminen on hauskaa hommaa. Testeissä huomasin, että huomioin erilaisia asioita sekä muutoksia vanhaan malliin, joten fokus on taas oikeisiin asioihin, ja on kivaa lähteä Kouvolaan. Mestaruudesta ajavat menevät muilta karkuun, sillä heillä on niin kova lataus lauantaille. Tässä on jo katseet ensi vuodessa, mutta kun mitaliin meillä on teoriassa vielä mahdollisuudet, niin siitä totta kai lähdemme ajamaan”.

SM1-luokan SM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm, Škoda, 104
  2. Mikko Heikkilä, Škoda, 96
  3. Egon Kaur (EE), Volkswagen, 85
  4. Teemu Asunmaa, Škoda, 81
  5. Aleksi Röyhkiö, Volkswagen, 58
  6. Juha Salo, Škoda, 56

Ralli SM-sarjan tulospalvelu on osoitteessa: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki