Suuri ja suosittu katumaasturi ŠKODA KODIAQ

22. maaliskuuta 2021. ŠKODA AUTO käynnisti vuonna 2016 uuden katumaasturiohjelmansa KODIAQ-mallilla, josta on tullut vakuuttava menestys. Tunteisiin vetoavasta muotoilusta, poikkeuksellisen suurista sisätiloista ja erinomaisesta vastineesta rahalle tunnettu Škodan ensimmäinen suuri katumaasturimalli on saanut yli 40 kansainvälistä palkintoa. Sporttisella KODIAQ RS:llä jopa tehtiin seitsemänpaikkaisten katumaastureiden kierrosaikaennätyksen Nürburgringin legendaarisella pitkällä Nordschleifella. Viiden tuotantovuoden aikana ŠKODA AUTO on valmistanut 600 000 Kodiaqia. Katumaasturiohjelman etenemisen myötä ŠKODA on tuonut markkinoille useamman katumaasturimallin, joiden yhteenlaskettu osuus Škodan myynnistä on nyt lähes 40 prosenttia.
ŠKODA AUTO

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen Martin Jahn: "ŠKODA KODIAQ on meille erittäin tärkeä malli. Sen ensiesittely käynnisti uuden katumaasturiohjelmamme, ja sillä olemme valloittaneet monia uusia asiakkaita eri puolilla maailmaa. Nykyään katumaastureiden osuus myynnistämme koko maailmassa on lähes 40 prosenttia. Alusta alkaen KODIAQ on ollut täydellinen esimerkki tunteisiin vetoavan muotoilun, poikkeuksellisen suurten tilojen, kaikissa tilanteissa erinomaisen mukavuuden ja hyvän rahalle saatavan vastineen voimasta. Näillä voimilla KODIAQ jatkaa menestystään myös jatkossa".

Jo ennen kuin KODIAQ ensiesiteltiin, ŠKODA AUTO järjesti uuden automallin nimen esittelevän erikoistapahtuman. Alaskan etelärannikon Kodiak-saaren pieni Kodiak-niminen kaupunki vaihtoi keväällä 2016 yhdeksi päiväksi nimekseen KODIAQ. Nimen lopun Q-kirjain on alutiikki-alkuperäiskansan kielessä tyypillinen eläinten nimissä. Maailman suurin ruskeakarhu eli vain Alaskan rannikon saarilla elävä kodiakinkarhu antoi näin alkuperäiskansan kielisen nimensä uudelle KODIAQ-katumaasturille. Automallin nimen aloittaminen K-kirjaimella ja päättäminen Q-kirjaimeen on sittemmin yhteistä kaikille ŠKODA-katumaastureille.

Tehdään neljässä maassa, myydään 60 maassa

Syyskuun 1. päivänä 2016 ensiesitellyn Kodiaqin tuotanto käynnistyi Škodan tehtaalla Kvasinyssä lokakuussa 2016. KODIAQ lanseerattiin markkinoille keväällä 2017, jolloin ŠKODA suuntasi tielle kohti kansainvälisesti merkittävää autonvalmistajaa. Alle viidessä vuodessa ŠKODA AUTO on valmistanut 600 000 Kodiaqia tehtaillaan Venäjällä, Kiinassa ja Intiassa sekä kotimaassaan Kvasinyn tehtaalla. Škodan suurinta katumaasturia myydään yli 60 maassa. KODIAQ on erittäin suosittu Kiinassa, jossa ŠKODA myös myy juuri Kiinan markkinoille suunnattua KODIAQ GT -malliversiota. Tämä katumaasturicoupé on erityisesti räätälöity kiinalaisten asiakkaiden makuun. KODIAQ-, KAROQ- ja KAMIQ-katumaastureiden sekä täyssähköisen ENYAQ iV -katumaasturin jälkeen ŠKODA-katumaasturiperheen uusin jäsen on Intian markkinoille tarkoitettu KUSHAQ. Katumaastureiden osuus Škodan myynnistä vuonna 2020 oli lähes 40 prosenttia.

Nürburgringin ennätys ja Red Dot Award -palkinto

Syksyllä 2018 ŠKODA esitteli malliversion KODIAQ RS. Se oli sporttisen RS-malliston ensimmäinen katumaasturimalli. Se lunasti RS-arvonsa, kun sillä ajettiin uusi kierrosaikaennätys vihreänä helvettinä tunnetulla moottoriradalla. Sen moottorina on Škodan historian tehokkain dieselmoottori. Sen voimalla KODIAQ RS teki seitsemänpaikkaisten katumaastureiden uuden kierrosaikaennätyksen: 9.29:84 minuuttia 20,832 kilometriä pitkällä Nürburgringin Nordschleifella, maailman vaativimmalla moottoriradalla. KODIAQ on kerännyt voittoja ja kiitosta myös muualla kuin kilparadalla. Tähän mennessä tämä katumaasturimalli on saanut yli 40 palkintoa lehtimiehiltä, autoasiantuntijoilta, muotoilijoilta ja autolehtien lukijoilta eri puolilla maailmaa. Merkillepantavaa on, että ensimmäinen palkinto tuli jo ennen Kodiaqin lanseerausta. Brittiläinen Top Gear -autolehti valitsi jo marraskuussa 2016 Kodiaqin maailman "parhaaksi suurperheen isoksi autoksi". Tätä menestystä seurasivat valinta Vuoden autoksi Tšekin tasavallassa, Puolassa ja Bulgariassa sekä useampi Vuoden katumaasturi -titteli brittiläisten, kiinalaisten, ranskalaisten ja intialaisten lehtien lukijaäänestyksissä. KODIAQ on voittanut neljä "Vuoden nelivetoauto" -titteliä Saksassa, joka on Kodiaqin tärkein markkina-alue Euroopassa. Saksalaiset valitsivat Kodiaqin myös vuoden parhaaksi tuontiautoksi vuonna 2017. Samana vuonna KODIAQ sai arvostetun Red Dot Award -palkinnon erinomaisesta tuotemuotoilusta.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki