Suursuosikki Škoda Octavia uudistui

Mladá Boleslav 16. toukokuuta 2024. Škoda Auto päivittää suosikkimallinsa Octavian sekä liftback- että Combi-korimallin osalta. Yli seitsemän miljoonaa kappaletta valmistettu Octavia on Škodan myydyin automalli. Nykyisen neljännen sukupolven Octavian ulkopuolta kohennetaan: jäähdyttimen Škoda-säleikkö uudistuu ja uuden sukupolven Matrix LED -ajovalot tulevat tarjolle. Vakiovarusteina ovat esimerkiksi kaksialueinen Climatronic-automaatti-ilmastointi ja 10-tuumainen digitaalinen mittaristo. Myös vastuullisten materiaalien käyttöä lisätään. Edistyksellisen käyttökokemuksen mahdollistava tekoälypohjainen ChatGPT-botti integroidaan Laura-puheohjausavustajaan myöhemmin tänä vuonna. Entistä runsaammat turvallisuus- ja ajoavustinjärjestelmät parantavat aktiivista ja passiivista turvallisuutta entisestään. Auton yksilöintimahdollisuuksia selkeyttävät uudet sisustuksen designvalinnat.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer: "Asiakkaillamme on lupa odottaa Octavialta paljon, ja malliuudistus nostaa suursuositun automallimme seuraavalle tasolle. Uudistetut Infotainment-järjestelmät, uudet turvallisuusjärjestelmät, entistä runsaampi kestävän kehityksen mukaisten materiaalien käyttö ja tehokkaammat ajovalot tekevät autosta vieläkin kiinnostavamman. Olen varma, että uudistettu Octavia yllättää ja ihastuttaa niin kuljettajansa kuin matkustajansa ja vahvistaa asemansa suosituimpana automallinamme."

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Martin Jahn: "Octavia on Škodan selkäranka. Nykyajan neljän mallisukupolven ja yli 7,15 miljoonan myydyn auton jälkeen on tullut päivitetyn Octavian vuoro jatkaa menestystarinaa. Uusi keulailme, uudet avustinjärjestelmät ja huippuluokan Infotainment-järjestelmä, jossa jopa 13-tuumainen näyttö, luovat uudistetulle suosikkimallillemme täydet edellytykset säilyttää asemansa yhtenä Euroopan myydyimpänä automallina. Olen vakuuttunut, että tämä auto jatkaa asiakkaiden ihastuttamista – monipuolisuudellaan, kauniilla muotoilullaan ja rahalle antavalla erinomaisella vastineellaan."

Škodan ikonisen automallin uusin vaihe

Nykyajan neljännen sukupolven Octavia aloittaa tuotantoelinkaarensa seuraavan vaiheen tarkoituksenmukaisesti uudistettuna. Etu- ja takapuskuri ovat saaneet uuden muotoilun ja jäähdyttimen Škoda-säleikkö on päivitetty. Uudistuksiin lukeutuvat myös uuden sukupolven Matrix LED -ajovalot, uudistetut LED-takavalot dynaamisin vilkuin ja saattovaloanimaatioin, sekä uudet kevytmetallivanteet. Tarjolle tulee neljä varustetasoa – Essence, Selection, SportLine ja RS – sekä jopa yhdeksän sisustuksen designvalintaa. Suomeen on suunnitteilla edellisten neljän varustetason lisäksi myös viides varustetaso Style.

Istuimien, kojelaudan ja ovien verhoilujen uusien ja vastuullisten materiaalien lisäksi vakiovarustus sisältää 10-tuumaisen digitaalisen mittariston. Digitaalisen mittariston graafinen ilme on uudistettu kuten myös Infotainment-näyttöjen. Ensimmäistä kertaa Octaviaan tulee vakiovarusteisen 10-tuumaisen näytön vaihtoehdoksi saataville 13-tuumainen näyttö. Uudistetun Octavian varustukseen sisältyvät tehokkaalla jopa 15 watin langattomalla latauksella varustettu Phone Box -matkapuhelinlokero sekä neljä USB-C-liitäntää, joista älylaitteiden lataus sujuu nopeasti jopa 45 watin teholla. Lisäksi taustapeilin juureen sijoitettu 15 watin lataustehoinen USB-C-liitäntä on vakiovaruste Selection-varustetasosta alkaen.

Tekoälypohjainen ChatGPT-botti tullaan integroimaan Laura-puheohjausavustajaan. Se tuo koko joukon uusia ominaisuuksia, jotka ylittävät aiemmin käytettyjen puheohjauskomentojen mahdollisuudet. Uusina avustimina Octaviaan tulevat tarjolle edelleen kehitetty automaattinen pysäköintiavustin ja myöhemmin myös etäpysäköintiavustin Remote Park Assist.

Moottorivaihtoehtoja edustaa kaksi 1.5 TSI -bensiinimoottoria (myös kevythybrideinä), kaksi 2.0 TSI -bensiinimoottoria ja kaksi 2.0 TDI -dieselmoottoria. Moottoreiden tehot ovat välillä 85 kW (115 hv) ja 195 kW (265 hv). Škoda on myös laajentanut Octavian aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden varustusta: edelleen kehitetty kuljettajan vireystason tunnistusjärjestelmä käyttää toiminnassaan aiempaa monipuolisempia tietoja kuljettajan toiminnan analysoinnissa. Lisäksi uudistettuun Octaviaan tulee saataville yhteensä jopa 10 turvatyynyä.

Škodan suursuosikkimalli ja sen menestystarina

Nykyajan Škoda Octavia on ollut Škoda-malliston selkäranka ja asiakkaiden suosikki heti tuotantonsa alusta alkaen 28 vuotta sitten vuonna 1996. Octavian nykyinen neljäs sukupolvi on suurilla sisätiloillaan, huippuluokan tekniikallaan, erinomaisella turvallisuudellaan ja rahalle saatavalla vastineellaan valloittanut yli seitsemän miljoonan asiakkaan sydämen kaikkiaan yli 60 maassa. Farmarimallinen Octavia Combi on ollut asiakkaiden todellinen suosikki: vuonna 2020 kaikkiaan 67,1 prosenttia Octavioista oli Combi-malleja. Suosikkivärejä ovat olleet Black Magic -helmiäisväri, Brilliant Silver -metalliväri ja Graphite Grey -metalliväri. Octavia on myös niittänyt runsaasti kiitosta kansainväliseltä lehdistöltä. Neljännen sukupolven Octavia oli esimerkiksi Euroopan Vuoden Auto -kisan finalisti vuonna 2021, ja vuonna 2024 saksalaisen auto motor und sport -autolehden lukijat äänestivät sen vuoden parhaaksi tuontiautoksi.

Koko lehdistötiedote on luettavissa sivun oikean laidan PDF-tiedostosta.

Lisää kuvia ja videoita on ladattavissa Škoda Storyboard -sivustolta tästä linkistä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki