Täysin uusi Škoda Kodiaq: tilavampi, käytännöllisempi ja vastuullisempi

Mladá Boleslav 4. lokakuuta 2023. Škoda esittelee Kodiaq-katumaasturinsa toisen sukupolven. Se nostaa vastuullisuuden ja tehotaloudellisuuden seuraavalle tasolle, ja sen sisätiloissa on uusi toteutus. Uuteen Kodiaqiin ovat saatavissa 13-tuumainen tietoviihdenäyttö, innovatiiviset kierrettävät ja painettavat Smart Dials -säätimet sekä sisustuksen designvalinnat. Tarjolla on viisi moottorivaihtoehtoa tehoiltaan 110‒150 kW (150‒204 hv) sisältäen nyt myös jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä yltävän ladattavan hybridin. Kahden tehokkaimman moottorin yhteydessä autossa on vakiona neliveto. Uusia varusteita ovat toisen sukupolven Matrix LED -ajovalot ja edelleen kehitetty mukautuva alustan säätöjärjestelmä Dynamic Chassis Control (DCC). Kuudessakymmenessä maassa myytäviä Kodiaqeja on tähän mennessä valmistettu 841 900 kappaletta. Vuonna 2016 esitelty Kodiaq on ehtinyt saada yli 40 kansainvälistä tunnustuspalkintoa.
Kuva: Škoda Auto

Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer: "Uudessa lippulaiva-katumaasturissamme on kaikki, mitä Škoda Kodiaqin hyvän menestyksen jatkamiseen tarvitaan. Uusi Kodiaq nostaa asiakkaidemme arvostamat Škoda-vahvuudet seuraavalle tasolle: enemmän tilaa, enemmän varusteita ja parempi tehotaloudellisuus. Uuden sukupolven Kodiaq ihastuttaa asiakkaidemme arjessa innovaatioilla kuten hyvän vastaanoton saaneet Smart Dials -säätimet, tyylikkäät sisustusmateriaalit, uuden tulevan Modern Solid -muotokielemme piirteet sekä päivitetyt turvallisuus- ja avustinjärjestelmät. Olemme myös laajentaneet tehokkaiden ja taloudellisten moottoreidemme valikoimaa, jossa on nyt vastuullisena vaihtoehtona mukana myös jopa 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä yltävä ladattava hybridi. Vuonna 2016 ensiesitellyllä ja asiakkaiden tarpeisiin hyvin vastanneella Kodiaqilla on ollut tärkeä sija Škodan kasvussa. Uusi Kodiaq on erinomaisen valmis jatkamaan tätä menestystä."

Uusi muotoilu, entistä vastuullisempi, uutta tekniikkaa

Uutuusmallin ulkopuolella katse osuu heti edistyksellisiin huipputason Matrix LED -ajovaloihin, ja sisätilassa kierrätyskankaista ja ympäristövastuullisesti parkitusta nahasta valmistettuihin verhoiluihin. Sisustuksen designvalinnat ja koostetut lisävarustepaketit selkeyttävät Kodiaqin varustelua. Tietoviihdenäyttö on nyt kojelaudassa vapaasti seisova ja kooltaan jopa 13-tuumainen. Ensimmäistä kertaa myös Head Up -tuulilasinäyttö on saatavissa Kodiaqiin. Vaihteenvalitsin sijaitsee nyt ohjauspyörän vieressä, minkä ansiosta keskikonsoli on selkeä ja puhdaslinjainen kokonaisuus. Myös kierrettävät ja painettavat Smart Dials -säätimet ovat uutta. Näillä tietoviihdenäytön alapuolelle sijoitetuilla haptisen palautteen antavilla säätimillä on vaistonvaraisen helppo käyttää auton ja tietoviihdenäytön monia toimintoja. Käytön tueksi säätimissä on digitaaliset näytöt. Uudessa Phone Box -matkapuhelinlokerossa voidaan langattomasti ladata kahta älypuhelinta yhtä aikaa jopa 15 watin teholla, ja lokerossa on ladattavien puhelimien jäähdytystoiminto.

Jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä yltävä ladattava hybridi

Uuteen Kodiaqiin on tarjolla kaksi bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria; moottoreiden tehot ovat välillä 110 kW (150 hv) ja 150 kW (204 hv). Uutena vaihtoehtona on saatavissa Kodiaq-malliston ensimmäinen ladattava hybridi. Sen suurin yhteisteho on 150 kW (204 hv), ja pelkästään sähköllä ajettaessa on mahdollista päästä jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan. Nyt Kodiaq-mallistoon tulee ensimmäistä kertaa tarjolle myös kevythybridi, jonka 1.5 TSI -moottorin teho on 110 kW (150 hv). Bensiinimoottorin 2.0 TSI (150 kW/204 hv) ja dieselmoottorin 2.0 TDI (142 kW/193 hv) yhteydessä Kodiaq on aina nelivetoinen. Uuden Kodiaqin kaikissa malleissa on vakiona DSG-automaattivaihteisto.

Ensimmäisen sukupolven Kodiaqilla yli 40 arvostettua tunnustuspalkintoa

Škoda esitteli ensimmäisen sukupolven Kodiaqin vuonna 2016, ja se teki Škodasta merkittävän myös katumaasturiluokassa. Dynaamisella, kristallimaisten piirteiden muotoilullaan, suurilla tiloillaan, edistyksellisellä tekniikallaan ja monilla nerokkailla varusteillaan se on voittanut yli 40 arvostettua kansainvälistä tunnustuspalkintoa. Niitä ovat esimerkiksi brittiläisen Top Gear -autolehden "Paras suurperheauto" sekä "Vuoden auto" -palkinnot Tšekin tasavallasta, Puolasta ja Bulgariasta,sekä useampi "Vuoden katumaasturi" -titteli brittiläisten, kiinalaisten, ranskalaisten ja intialaisten lehtien lukijaäänestyksissä. Kuudessakymmenessä maassa myytäviä Kodiaqeja on tähän mennessä valmistettu 841 900 kappaletta. Euroopassa Kodiaq on ollut erityisen suosittu Škodan suurimmassa vientimaassa Saksassa sekä Britanniassa ja Tšekin tasavallassa. Vuonna 2022 Kodiaq oli Kamiqin jälkeen Škodan toiseksi myydyin katumaasturi.

Koko Presskit-lehdistömateriaali on luettavissa ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki