Lindholmin jatkaa WRC3 -luokan kärkipaikalla

WRC3 –luokan suomalaiset ŠKODA-kuljettajat jatkoivat mainiossa vauhdissa myös Secto Automotive Rally Finlandin toisena kilpailupäivänä. Emil Lindholm kasvatti eroa luokan kärjessä, ja lähtee sunnuntain neljälle erikoiskokeelle 1.00,8 minuutin johtoasemassa.

Lindholm oli koko päivän ajan yhtä hymyä. Ajo sujui ja auto toimi, joten syytä huoleen ei ollut.

- Vähän mahtui ylläreitä matkaan. Irtokiviä oli noussut melko paljon tielle, ja siitä tuli vähän tilanteita. Pidetään pää kylmänä ja auto keskellä tietä. Kiviä saa vähän kierrellä, ja pitää vähän marginaalia ajamisessa, hymyili Lindholm.

Mikko Heikkilän taistelu luokan kärkisijoista otti takapakkia jo aamupäivän lenkillä. Siitä huolimatta Heikkilä pitää luokan kakkossijaa päivän päätteeksi. Päivän paras hetki osui Päijälän toiselle ajokerralle, jolla Heikkilä oli kaikista R5-autoilla ajavista nopein.

- Hieno taistelu on meneillään. Rengas meni Arvajan ensimmäisellä ajokerralla, joten otin toisen ajokerran vähän varovasti.

Ralli ei ole sujunut Teemu Asunmaalta ruusuisissa merkeissä. Kuljettajan iskukyky ei ole ollut täydellinen, ja se on näkynyt erikoiskoeajoissa.

- Ei ollut puhdas ajo. Osuin kiveen Arvaja2:lla, joten sitten odotin rengasrikkoa. Ei ole helppo viikonloppu ollut. Minulla on ollut vähän kuumetta ja flunssaa koko kisan ajan.

Sunnuntaina ajetaan neljä erikoiskoetta.

WRC3 –luokan tilanne EK15 jälkeen

  1. Emil Lindholm - Reeta Hämäläinen, ŠKODA Fabia R5 2.06.42,5
  2. Mikko Heikkilä - Topi Luhtinen, ŠKODA Fabia R5 +1.00,8
  3. Eerik Pietarinen - Antti Linnaketo, Volkswagen Polo R5 +1.09,2
  4. Teemu Asunmaa - Marko Salminen, ŠKODA Fabia +1.25,8

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki