TGS-kolmikko pyrkii jatkamaan hyvää virettä Pohjanmaan Ralli SM –osakilpailussa

Kesäkauden toinen Ralli SM –osakilpailu ajetaan viikonloppuna Pohjanmaan lakeuksilla. Seutukunnan tiet jättävät harvoin ketään kylmäksi, joten tuskin niin käy tälläkään kertaa. TGS-tiimin ŠKODA-kuljettajat ovat valmistautuneet tunnollisesti tulevaan koitokseen.

Ensimmäisenä erikoiskokeita lähtee halkomaan kauden tasaisimmin aloittanut ja sarjajohdossa ajava Teemu Asunmaa. Alavudelta kotoisin olevalle kuljettajalle kyse on jonkinlaisesta kotikisasta, vaikka aivan tuttuja erikoiskokeita ei olekaan luvassa.

- Eivät tiet vaikeita ole tällä seudulla. Nyt tosin mennään Jalasjärven suuntaan, ja sieltä ei kokemusta niin paljon ole. Yleensä parhaiten pärjää se, jolla on hyvä päivä. Kun ajon saa sujumaan, tulee siihen myös tarvittava rentous, Asunmaa analysoi.

Kaksi edellistä osakilpailua voittanut Mikko Heikkilä on ottanut suorituskyvyssään aimo harppauksen kuluvalla kaudella, ja ajaa erittäin todennäköisesti rallin voitosta myös Pohjanmaalla.

- Aiemmat voitot eivät nyt auta. Mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi koetetaan kuitenkin ajaa. Kaikenlaiset tiet maistuvat, ja hienoja teitä on varmasti luvassa. Nyt autossamme on uusi kori ja moottorikin saatiin vasta maanantaina, joten pari muuttujaa on tällä kertaa matkassa.

Kolmantena autona reitillä on Emil Lindholm, joka on huomannut nuorten lupausten tarjoaman haasteen olevan jo erittäin konkreettinen.

- Mikko ajaa tiimikaverina, niin olen nähnyt miten hän työskentelee. Hän oli jo talvella hyvässä vauhdissa, ja nyt myös (Aleksi) Röyhkiö on nostanut vauhtiaan. Minullakin on paljon kilometrejä alla, vaikka tätä rallia varten emme ennakkotestiä ajakaan. Tasaisuudella ja varmuudella se paras tulos kuitenkin tulee.

Kaksipäiväisessä rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta ja 121,78 EK-kilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe on heti rallin pisin, ja se alkaa perjantai-iltana klo 19.34.

Pistetilanne SM1 –luokka:

1) Teemu Asunmaa, ŠKODA Fabia 59

2) Mikko Heikkilä, ŠKODA Fabia 54

3) Juha Salo, ŠKODA Fabia 53

4) Emil Lindholm, ŠKODA Fabia 47

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki