TGS Worldwiden Škodat ennakkosuosikkeina Riihimäelle

2.2.2022. Ralli SM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna perinteikkäällä Riihimäki-rallilla. TGS Worldwiden Škoda Fabia Rally2 Evo-ralliautoja Riihimäellä kuljettavat Tunturirallin voittaja Emil Lindholm sekä Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Ralli SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna hienon ja arvokkaan historian omaavalla Riihimäki-rallilla. Kysymyksessä on yksi maamme komeimmista rallihistorian omaavista kansallisista ralleista, joka on ajettu ensimmäisen kerran jo vuonna 1960. Riihimäellä ajettiin kaupungin nimikkorallia jo kaksi vuotta ennen kilpailun nykyisen järjestäjän Riihimäen Urheiluautoilijoiden perustamista. Tämän kertainen SM-ralli on RiiUA:n 60-vuotisjuhlakilpailu.

Riihimäen, Hämeenlinnan, Janakkalan ja Lopen teillä kilpailtava SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli joudutaan ajamaan voimassa olevien rajoitusten takia ilman yleisöä. Syynä on Kanta-Hämeen alueella voimassa olevat Covid-19 rajoitukset, jotka eivät salli yli 50 hengen tapahtumia ulkotiloissakaan. Mikäli tilanne viikonloppuun mennessä muuttuu, rallijärjestäjä tiedottaa muutoksista.

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,11 km. Ralli käynnistyy lauantaina 5. helmikuuta kello 11:00 Riihimäeltä. Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti huollossa Lopella. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin Riihimäelle rallin maaliin klo 18:37 alkaen.

#1 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Viime päivinä lunta on satanut reilusti ja ennuste lupaa rallia edeltävälle yölle lisää lunta. Voi olla, että on hyvätkin rallikelit. Tai se riippuu siitä, aurataanko teitä vielä ennen starttia. Joka tapauksessa ensimmäinen lähtöpaikka ei ole vallitsevissa olosuhteissa aina se paras mahdollinen, mutta en usko, että se vaikuttaa liikaa mihinkään. Jokaisella kärkipäässä ajavalla kuljettajalla on lumiset tiet edessään. Tunturirallin voitto oli hyvä startti kauteen. Sarjaa tässä ajetaan, joten Riihimäellä ei ole pakko voittaa, mutta jos siihen avautuu mahdollisuus niin totta kai voittoa yritämme”.

#3 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Rovaniemeltä saimme mukaamme hyvät pisteet ja asetelma SM1-luokassa on osaltamme ihan jees, mutta avausralli pitää tässä kohtaa nollata: vauhtimme ei ollut lähellekään sillä tasolla, jolla olisin halunnut sen olevan. Lähdemme Riihimäelle uudella yrityksellä, ja koetamme ajaa Rovaniemen kilpailuun verrattuna selvästi kovempaa. Kyllä vauhtimme viikonloppuna pitää olla kärkitasoa. Rovaniemen reitti oli lumimyrkyn jälkeen aurattuna luminen, joten viime viikonlopun lumimyräkän jälkeiseen tienpintaan meillä on jo hyvä tuntuma”.

#6 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Sarjan avauksessa Rovaniemellä menin autoni säätöjen kanssa halpaan. Tiedämme, mitä niissä muuttaa. Minulla oli ennen Rovaniemen starttia kaksi vaihtoehtoa, joista valitsin testierikoiskokeen perusteella sen väärän vaihtoehdon. Testi-EK oli hyväkuntoinen ja tien pinta irtolumesta puhdas. Meillä oli oikea set up valittuna, mutta menin muuttamaan sen ennen lähtöä. Kiva on taas lähteä ajamaan rallia. Meillä on hyvä lähtöpaikka (6), ja SM-pistetilanne on sellainen, että kirittävää löytyy. Aloitetaan nousu kisa kerrallaan”.

Toni Gardemeister, tallipäällikkö TGS Worldwide:

”Ajoimme viikolla ralliin valmistavat testit. Koko Škoda-kalustomme on huollettu, voittoa lähdemme hakemaan ja kaikki on kunnossa tulevaan. Ensi viikonlopulla on edessä talviset olosuhteet. Emil (Lindholm) hallitsi lumiset tiet hyvin jo Rovaniemellä, ja uskon, että Mikko (Heikkilä) nostaa Riihimäellä tasoaan merkittävästi ja Teemu (Asunmaa) tulee myös kovaa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon teiden pinnassa on irtolunta. Jos sitä (irtolunta) on paljon niin taaempana ajavat hyötyvät olosuhteista”.

SM1-luokan SM-pistetilanne 1/7 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm Škoda 34
  2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 25
  3. Mikko Heikkilä Škoda 20
  4. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 16
  5. Juha Salo Škoda 13
  6. Anssi Rytkönen Škoda 11

….

11. Teemu Asunmaa Škoda 4

Ralli SM-sarjan tulospalvelu on osoitteessa: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki