TGS Worldwiden Škodat kolmoisvoittoon Turussa

14.5.2022. Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyi TGS Worldwiden Škoda Fabia Rally2-autojen kolmoisvoitolla Turussa. SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin voittoon nousi rallin viimeisellä EK:lla kauden toisen ykköstilansa ajanut Teemu Asunmaa. SM1-luokan pistejohdossa jatkava Emil Lindholm oli toinen 5.9 sekuntia kärjestä. Mikko Heikkilä varmisti tiimille hattutempun kolmannella sijalla.
Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM –sarjan kesäkauden avausosakilpailu Turussa tarjosi TGS Worldwiden tiimin Teemu Asunmaalle, Emil Lindholmille ja Mikko Heikkilälle tiukan sekuntikamppailun rallin voitosta. Kilpailu käynnistyi perjantaina kahdella asfalttierikoiskokeella, joilla nopein oli Heikkilä. Lindholm seurasi 2.0 sekunnin ja Asunmaa 3.2 sekunnin päässä.

Lauantain soraerikoiskokeilla kilpailu jatkui tasaisena. Aamun kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Heikkilä ajoi huoltoon 2.0 sekunnin johtoasemassa. Asunmaa oli noussut toiseksi, ero Lindholmiin 1.1 sekuntia. Iltapäivän viidellä viimeisellä EK:lla sekuntitaistelu jatkui. Asunmaa ajoi kaksi pohja-aikaa ja nousi 1.6 sekunnin päähän Heikkilästä. Lindholm joutui hieman antamaan periksi. Ero Asunmaahan oli 5.9 sekuntia.

Mikko Heikkilä starttasi rallin viimeiselle EK:lle 2.1 sekunnin johdossa, mutta menetti pyörähdyksissä aikaa ja hän putosi rallissa kolmanneksi. Asunmaa ajoi pohja-ajalla rallin voittoon. Lindholm oli kakkonen 5.9 sekuntia Asunmaasta.

Ralli SM-sarja jatkuu 17.–18. kesäkuuta Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella.

#3 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun ykkönen

”Koko viikonloppu oli yhtä kovaa yrittämistä. Vääntö oli tasaista. Tosissaan sai mennä koko ajan. Asfalttierikoiskokeilla osuin kahdesti hidasteeseen shikaaneissa. Omia virheitäni. Laskin että viisi sekuntia niissä meni. Sorapätkät sujuivat hyvin ja ilman virheitä. Viimeinen pätkä ei ole helppo tie, mutta meiltä se onnistui todella hyvin. Tänään kisa kääntyi meille. On aina kiva voittaa ja voitto tuo lisää itseluottamusta. Tästä hyvä jatkaa kautta eteenpäin”.

#1 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun toinen

”Tämä oli kovatasoisin SM-ralli, jonka olen ajajaurallani ajanut. Lähtöpaikkani oli mikä oli ja olen siihen itse syypää, mutta tässä kisassa taso oli hurja. Jo perjantain asfalttierikoiskokeet näyttivät, mitä tuleman pitää. Vertailimme tiimimme kuljettajien kesken datatietojamme ja erot tulivat pienistä virheistä. Meiltä hyvä taistelu. Ennen viimeistä erikoiskoetta olisin ollut tyytyväinen kolmanteen sijaan, mutta nousimme toiseksi. Mielestäni viimeinen EK oli todella haastava ajaa. Pito vaihteli koko ajan ja virhe oli helppo tehdä. Kakkossija oli meiltä torjuntavoitto”

#4 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun kolmas

”Harmittaa pirusti. Viimeisen EK:n alussa pito tuntui hyvältä, mutta se heikkeni loppua kohden. En vain hyväksynyt sitä, että tie on liukas. Aika pettynyt olo. Automme lähti nelosvaihteella ajettavassa mutkassa pyörähtämään. Onneksi pyörähti tiellä. Romua olisi tullut jos olisi penkkaan osunut. Viimeiselle pätkälle asti oli meiltä hyvä, jopa todella hyvä ralli. Ajoimme joka pätkän kovempaa kuin ikinä aikaisemmin, ja ilman virheitä. Siinä mielessä olen tyytyväinen suoritukseeni. Mutta ei hyvät ajat auta, jos yhdellä EK:lla heität kaiken hukkaan”.