Toistavatko TGS Worldwiden Škodat hattutemppunsa Turussa?

10.5.2022. Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy tulevana viikonloppuna kaksipäiväsellä SM Mad-Croc Länsirannikon Rallilla. TGS Worldwiden Škoda Fabia Rally2 Evoja reitille johdattaa SM1-luokan pistejohdossa ajava Emil Lindholm. Viime vuoden kilpailussa TGS Worldwiden Škoda-kuljettajat valtasivat rallin kolme ensimmäistä sijaa.
Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM –sarjan kauden neljäs osakilpailu ja kesäkauden avaus SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajetaan tulevana viikon loppuna Turun sekä ympäryskuntien alueella. Rallin kilpailukeskus sekä huoltoalue sijaitsevat Kupittaalla, aivan Turun sydämessä. Turkulaiset moottoriurheilun ystävät pääsevät seuraamaan autoja perjantaina jokirannasta käsin, kun kilpailureitin siirtymäosuus kulkee Hämeenkatua ja Itäistä Rantakatua pitkin. Rallin kilpailukeskus sekä huoltoalue on rakennettu Turun Kupittaalle.

Kesäkauden SM-ralliavaus käynnistyy tulevana perjantaina klo 20:01 Turun Kupittaanpuistosta. Illan aikana Maskun ja Nousiaisten alueella ajetaan kaksi kestopäällyste-erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 16.99 km. Ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella (88.65 km). Lauantain aikana kilpailijat käyvät kahdesti Turun Veritas Stadionilla (klo 11:22 ja klo 15:09) huollossa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin rallin maaliin Kupittaanpuistoon klo 17:54 alkaen.

Kilpailuun osallistuu yhteensä 106 autokuntaa, joista SM-luokat ajavat perjantaina sekä lauantaina.

#1 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Ajoin viime viikolla rengastestit, koska en ole aiemmin kilpaillut SM-sarjan kesäralleissa Pirellin renkailla. Haastavat ja varmasti kovavauhtiset tiet odottavat perillä, mutta meillä on Turkuun hyvä paketti kasassa. Parasta mahdollista tulosta lähdemme hakemaan. Katsotaan, miten tilanteet kehittyvät. Jos tuntuu hyvältä niin mennään sen mukaan. Jos olosuhteet ovat haastavat niin voimme hieman enemmän hallita riskejä, koska meidän ei ole pakko voittaa. Teemme hyvät nuotit ja annetaan mennä”.

#3 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Automme huollettiin kevään aikana ja kaikki on sen puoleen kunnossa. Viime viikonloppu oli motorsportille pyhitetty viikonloppu: perjantaina ajoimme testiä soralla, lauantaina osallistuimme testikilpailuun Salossa ja sunnuntaina kävimme kokeilemassa asfalttiajoa sorarenkailla. Saimme hyvät treenit viikonlopulta. Toivotaan, että perjantai-iltana ei sada vettä. Jos sataa niin siinä kohtaa laji muuttuu aika paljon. Lähdemme hakemaan hyviä asetelmia sarjan seuraavaan SM-ralliin Seinäjoelle. Olen tykännyt aina ajaa Turun seudulla. Haastavat tiet edessä. Tavoite on ajaa hyvä tulos, ehjä kisa ja pisteitä mahdollisimman paljon”.

#4 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Kävimme huhtikuussa ajamassa Kroatian MM-rallin, joka oli ajo-olosuhteiltaan niin hankala, että en ole etuautotehtävissäkään vastaavissa olosuhteissa koskaan ajanut. Maaliin päästiin ja hyvää kokemusta saatiin. Perjantaina ajoimme hyvät treenit Imatralla ja sunnuntaina kävin KymiRingillä kokeilemassa asfalttiajoa sorarenkailla. Autolle en keksinyt mitään muutoksia, joten kaikki on kunnossa tulevaan. Haluan aina lähteä ajamaan voitosta. Sitten kisan aikana se selviää, että onko se mahdollista vai ei. Luokkamme taso tuskin on kevään aikana heikentynyt. Se on yhtä kova kuin ennenkin, joten hyvin pitää onnistua”.

Toni Gardemeister, tallipäällikkö TGS Worldwide:

”Hienoa, että rallin kesäkausi pääsee jo toukokuussa täyteen vauhtiin. Kalustomme on kevään aikana huollettu ja kaikki on valmista tulevaan. Viikonloppu ja kesäkausi käynnistyy asfalttiteillä, joilla pärjäsimme viime vuonna todella hyvin, ja joille meillä on hyvät säädöt olemassa. Škoda Fabia Rally2 Evo on erittäin hyvä auto ajaa asfaltilla. Vuosi sitten saavutimme Turusta kolmoisvoiton ja samaa tulosta lähdemme kesäavauksesta hakemaan. Kuljettajamme olivat ennakkotestien jälkeen erittäin tyytyväisiä kalustoonsa”.

SM1-luokan SM-pistetilanne 3/7 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm, ŠKODA 61
  2. Egon Kaur (EE), Volkswagen 53
  3. Teemu Asunmaa. ŠKODA 44
  4. Mikko Heikkilä, ŠKODA 38
  5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 36
  6. Juha Salo, ŠKODA 28

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki