Tšekki Euroopan puolijohdekeskuksena: Škoda Auto ja onsemi esittelevät autotekniikan innovaatioita

Mladá Boleslav ja Rožnov pod Radhoštěm 24. tammikuuta 2024. Škoda Auto korostaa teknisten innovaatioiden merkitystä autotekniikan kehittymiselle tekemällä jatkuvaa yhteistyötä onsemin kanssa. Škoda Auton hallituksessa hankintatoiminnoista vastaava jäsen ja Volkswagen-konsernin automerkkien yhteisten hankintatoimintojen COMPASS-työryhmän (Cross Operational Management Parts & Supply Security) johtaja Karsten Schnake ja onsemin pääjohtaja Hassane El-Khoury keskustelivat Prahassa pidetyssä kokouksessa puolijohteiden tärkeydestä autoteollisuudelle. Samalla he korostivat puolijohteiden merkityksen lähivuosina kasvavan vieläkin nopeammin, kun kuluttajat vaativat autoiltaan yhä enemmän autonomisen ajamisen ominaisuuksia ja sähkövoimalinjaa. Näiden kahden yrityksen yhteisenä pyrkimyksenä on antaa kestävä panoksensa vahvistamaan Tšekin asemaa Euroopan puolijohdekeskuksena.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Karsten Schnake, Škoda Auton hallituksessa hankintatoiminnoista vastaava jäsen ja Volkswagen-konsernin automerkkien yhteisten hankintatoimintojen COMPASS-työryhmän johtaja:

"Puolijohteet ovat autonvalmistajille kriittisiä innovaatioajureita. Ne antavat meille mahdollisuuden tarjota asiakkaille autoissamme kiinnostavia avustinjärjestelmiä. Ne ovat avainasemassa jatkuvassa muutoksessamme kohti sähköllä liikkumista. Teemme tiivistä yhteistyötä alihankkijoidemme kanssa koko arvoketjussa ja uusien puolijohdeteollisuuden kumppaneidemme kanssa varmistaaksemme, että meillä on aina käytettävissämme huippuluokan puolijohteita tarjotaksemme asiakkaillemme upeita tuotteita. Koko Volkswagen-konserni luo tällä strategisella onsemi-kumppanuudella merkittäviä synergiaetuja."

Hassane El-Khoury, onsemin pääjohtaja:

"Onsemi innovoi jatkuvasti älykkäitä virta- ja tunnistustekniikoita, jotta autonvalmistajat pystyvät kehittämään turvallisempia ja tehotaloudellisempia autoja. Tekniikoitamme hyödyntämällä autonvalmistajat, kuten Škoda ja koko Volkswagen-konserni, voivat vastata nykyautoilijoiden vaatimuksiin edistyksellisten avustinjärjestelmien huippuluokan ominaisuuksilla ja entisestään nopeuttaa siirtymistä sähköllä liikkumiseen."

Innovaatiovoimaa Tšekistä

Škoda Auto työskentelee yhdessä Volkswagen-konsernin sekä poliittisten ja talouselämän yhteistyökumppaneiden kanssa kehittääkseen kotimaastaan sähköisen liikkumisen keskusta. Puolijohdeteollisuus on tärkeä osa tätä kattavaa projektia, jossa onsemi on avainasemassa. Tällä hetkellä onsemilla on kahdessa suunnittelukeskuksessaan yli 2 200 työntekijää maassa, joka tunnetaan muun muassa kristalliperinteestä ja jääkiekkojen valmistamisesta.

Tšekki vahvistaa asemaansa puolijohdekeskuksena ja on Euroopan Unionissa Saksan liittotasavallan Saksin osavaltion kanssa puolijohdeteollisuuden edelläkävijä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki