Tutustu Kodiaqin uusimpaan sukupolveen – katso video

Škoda Kodiaqin uusi sukupolvi on jo ensiesitelty näyttävässä naamiointiasussaan. Suosittu suuri katumaasturi tulee tarjolle nyt entistäkin erottuvampana, tilavampana ja voimalinjoiltaan monipuolisempana. Katso video ja lue lisää uudesta menestystarinan jatkajasta.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Kodiaqin toinen sukupolvi valmistautuu maailmanlaajuiseen ensiesittelyyn syksyllä 2023. Auto perustuu menestyksekkääseen edeltäjäänsä, jota on myyty vuodesta 2016 maailmanlaajuisesti jo yli 790 000 kappaletta. Uusi Kodiaq tuo tullessaan monia uusia ulottuvuuksia, joista juontaja Alex Montyro esittelee osan videolla.

Yksi videolla esiin tulevista asioista on entistäkin näyttävämpi ja vankempi muotoilu. Kodiaqin ilmettä on terävöitetty, mutta samalla on säilytetty katumaasturimallin muotokielen selvimmin erottuvat elementit. Uusi Kodiaq on hieman edeltäjäänsä suurempi – lähinnä pituudeltaan, mutta myös sisätilat ovat aiempaa tilavammat. Matkustajat saavat entistä enemmän jalka- ja pääntilaa. Uusi Kodiaq on saatavana jälleen myös seitsemänpaikkaisena.

Vaihteenvalitsin sijaitsee nyt ensimmäistä kertaa ohjauspyörän vieressä, jonka ansiosta keskikonsolialueesta on voitu tehdä entistä selkeämpi ja puhdaslinjaisempi. Uuden keskusnäytön koko on jopa 12,9 tuumaa. Lisäksi autoon on saatavissa Head Up -tuulilasinäyttö täydentämään 10,25-tuumaista digitaalista mittaristoa.

Tavaratila on tuttuun tapaan enemmän kuin runsas, ja peräti 75 litraa suurempi kuin edeltäjänsä (nyt 910 litraa). Käytettävissä olevan kokonaistilan ansiosta Kodiaq on yksi luokkansa suurimmista.

Uusi Kodiaq nousee myös turvallisuudessa, tekniikassa ja monikäyttöisyydessä uudelle tasolle. Sekä kuljettaja että matkustajat voivat odottaa nautinnollista matkantekoa, jota tarjoaa voimansiirto, jonka tehot vaihtelevat 110 ja 150 kW:n (150 ja 204 hv:n) välillä. Uutuus tulee saataville kahdella TSI-bensiinimoottorilla ja kahdella TDI-dieselmoottorilla.

Lisäksi tarjolle tulee kevythybridimalli sekä ladattava Kodiaq iV -hybridimalli, jonka WLTP-toimintamatka sähköllä on jopa yli 100 kilometriä. Kahden moottoriversion yhteyteen tulee saataville neliveto, ja kaikissa versioissa on DSG-automaattivaihteisto.