Uudelle ŠKODA ENYAQ iV:lle täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystesteissä

14. huhtikuuta 2021. Huipputulos uudelle ŠKODA ENYAQ iV:lle: uusi täyssähkökatumaasturi sai täydet viisi tähteä riippumattomissa Euro NCAP -törmäystesteissä. Auto sai kaikista mahdollisista pisteistä 86 prosenttia ja lukeutuu siten turvallisimpiin myynnissä oleviin autoihin. Lisäksi ŠKODA ENYAQ iV saavutti Euro NCAP -törmäystesteissä kaikkien aikojen huippupisteet matkustajien suojasta: aikuismatkustajien turvallisuudesta tulos oli 94 prosenttia ja lasten turvallisuudesta 89 prosenttia. Škodan ensimmäinen automalli, joka perustuu Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan, jatkaa näin ŠKODA-autojen törmäystesteissä saamia huipputuloksia arviointikriteerien tiukentumisesta huolimatta. Škodan myydyin automalli OCTAVIA, perhekokoluokan automalli SCALA sekä katumaasturimallit KODIAQ, KAROQ ja KAMIQ ovat muiden muassa saavuttaneet täyden viiden tähden tuloksen.
ŠKODA AUTO

Teknisestä tuotekehityksestä vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Johannes Neft: "Iloitsemme uuden ŠKODA ENYAQ iV:n saamasta viiden tähden tuloksesta Euro NCAP -törmäystesteissä. Olemme erityisen ylpeitä pisteistä, jotka auto sai aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuudesta. Se, että olemme onnistuneet jatkamaan autojemme saavuttamaa viiden tähden tulosten menestyksekästä sarjaa, vaikka uudet tiukemmat testausparametrit otettiin käyttöön viime vuonna, vahvistaa vankan sitoumuksemme asiakkaidemme ja kaikkien muiden tielläliikkujien turvallisuuden varmistamiseen”.

Uusi ŠKODA ENYAQ iV saavutti poikkeuksellisen hyvän tuloksen Euro NCAP:n vaativista törmäys- ja turvallisuustesteistä etenkin matkustajien suojauksessa. Maksimipisteistä saadut 94 prosenttia aikuismatkustajien turvallisuudesta ja 89 prosenttia lasten turvallisuudesta siivittivät Škodan ensimmäisen täyssähkö-katumaasturimallin huipputulokseen Euro NCAP -törmäystesteissä, joiden arviointikriteerejä tiukennettiin entisestään vuonna 2020. Muilla osa-alueilla uusi ENYAQ iV sijoittui systemaattisesti kärkijoukkoon, johon se ylsi myös 86 prosentin kokonaispisteillään.

ŠKODA ENYAQ iV -malliin on tarjolla peräti yhdeksän turvatyynyä, mukaan lukien etuistuimien väliin täyttyvä keskiturvatyyny, sekä ennakoiva turvajärjestelmä Crew Protect Assist. Sen lisäksi lukuisat muut edistykselliset avustinjärjestelmät varoittavat kuljettajaa uhkaavasta törmäyksestä erilaisissa tilanteissa ja jopa aktiivisesti auttavat estämään törmäyksiä tai minimoimat niiden seuraukset. Näihin lukeutuvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assist ja ennakoiva jalankulkija- ja pyöräilijäsuoja, kaistanvaihtovaroitin Side Assist ja peruutusvaroitin sekä törmäyksen väistöavustin Collision Avoidance Assist sekä kääntymisavustin Turn Assist. Ajoavustinkokonaisuus Travel Assist avustaa kuljettajaa sivu- ja pituussuuntaisessa ohjaamisessa. Siinä yhdistyvät mukautuva vakionopeuden säädin (ACC), mukautuva kaista-avustin sisältäen tietyömaa-kaistamerkintöjen tunnistuksen, liikenneruuhka-avustin ja hätätilanneavustin. Lisäksi ENYAQ iV -malliin on saatavilla Matrix LED -ajovalot ja Head Up -tuulilasinäyttö, jossa ŠKODA käyttää nyt ensimmäistä kertaa lisättyä todellisuutta.

Törmäystestit suorittava European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) perustettiin vuonna 1997. Sen perustajajäseniin kuului liikenne- ja kuljetusministeriötä, autoilujärjestöjä, vakuutusyhdistyksiä ja tutkimuslaitoksia kahdeksasta Euroopan maasta. Tutkimuslaitoksen kotipaikka on Belgian Leuven. Tutkimuslaitos suorittaa uusien automallien törmäystestit ja arvostelee niiden perusteella autojen aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden. Viime vuosien mittaan törmäystestit ja niiden arviointikriteerit ovat tiukentuneet, ja nykyään turvallisuutta testataan useissa erityyppisissä törmäyksissä. Alun perin arvostelu perustui yksinomaan kolaritestien tuloksiin, mutta nykyisin arvostelussa huomioidaan myös aktiivisen turvallisuuden järjestelmät ja saatavissa olevat ajoavustinjärjestelmät.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki