Uuden ŠKODA Fabian hinnat julkaistu ja myynti alkanut

29. marraskuuta 2021. Uusi neljännen sukupolven FABIA jatkaa Škodan menestystä pienten perheautojen kokoluokassa. Uudessa Fabiassa on kaikki tarpeellinen ja hiukan enemmänkin. Jo 22 vuotta sitten ensimmäisen kerran esitelty FABIA on nyt tunteisiin vetoavampi kuin koskaan aiemmin. Ensimmäistä kertaa FABIA pohjautuu nyt Volkswagen-konsernin skaalautuvaan MQB A0 -perustekniikkaan. Uusi FABIA on kokoluokkansa tilavin auto, jonka mukavuutta on kehitetty entisestään ja johon on saatavissa useita edistyksellisiä turvallisuus- ja avustinjärjestelmiä. Škodan perinteiset vahvuudet kuten hyvä vastine rahalle, erinomainen toimivuus ja käytännöllisyys, sekä monet Simply Clever -ratkaisut tekevät uudesta Fabiasta aidosti Škodan. Neljännen sukupolven FABIA tulee aluksi myyntiin varustetasoina Ambition ja Style. Sporttinen MONTE CARLO -malli täydentää malliston myöhemmin. Uuden Fabian alkaen hinta 1.0 TSI 95 -moottorilla, käsivalintaisella vaihteistolla ja kattavalla Ambition-varustelulla on 18 781,69 euroa. Uutuus lanseerataan Suomessa tammikuussa 2022.
ŠKODA AUTO

ŠKODA AUTON pääjohtaja Thomas Schäfer: "Uusi FABIA on automallistomme erinomainen alkaen-malli. Siinä olemme toteuttaneet tunnetut Škodan vahvuudet – reilut sisätilat, erinomainen laatu ja turvallisuus, sekä hyvä vastine rahalle – ja yhdistäneet ne vahvasti tunteisiin vetoavaan muotoiluun ja kokoluokkansa pienimpään ilmanvastuskertoimeen. Olen täysin varma, että tällä kokonaisuudella pystymme entisestään vahvistamaan asemaamme tässä autokokoluokassa ja hankkimaan merkillemme uusia asiakkaita".

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Martin Jahn: "Uuden sukupolven Fabian esittely on meille kohokohta. Olemme kuunnelleet asiakkaitamme tarkasti ja hioneet pienten perheautojen kokoluokan uuden mallimme viimeistä yksityiskohtaa myöten. Sen dynaaminen ulkonäkö ja huipputason tietoviihdejärjestelmät herättävät myös nuorempien asiakkaiden kiinnostuksen. Kokonaisuutena uudella Fabialla on kaikki edellytykset jatkaa FABIA-sukupolvien menestystä."

ŠKODA on myynyt Fabian aiempien sukupolvien autoja yhteensä yli 4,5 miljoonaa kappaletta. Tärkeimpiä syitä Fabian valitsemiselle ovat olleet auton hyvä vastine rahalle, pienet käyttökustannukset ja erinomaisen runsaat tilat. Uuden sukupolven FABIA lisää näihin vahvuuksiin vahvasti tunteisiin vetoavan muotoilun, entistä paremman ajettavuuden ja useita uusia avustinjärjestelmiä. Nyt Volkswagen-konsernin skaalautuvaan MQB A0 -perustekniikkaan pohjautuva FABIA on 4108 millimetriä pitkä, joten FABIA on ensimmäisen kerran yli nelimetrinen. Tavaratila – joka jo edeltäjämallissa oli tämän autokokoluokan suurin – on kasvanut 50 litralla peräti 380 litraan.

Uudessa Fabiassa on tasapainoiset mittasuhteet, sekä terävälinjaiset ajovalo- ja takavaloyksiköt. Sisätilaa hallitsevat kojelaudan keskelle sijoitettu vapaasti seisova tietoviihdenäyttö ja ensimmäistä kertaa Fabiaan saatavissa oleva digitaalinen mittaristo. Tietoviihdejärjestelmät ja liitettävyysmahdollisuudet ovat huippuluokkaa. Heti alusta alkaen tarjolla ovat varustetasot Ambition ja Style. Sporttinen MONTE CARLO -malli täydentää malliston myöhemmin. Kaikki kolme tarjolla olevaa TSI-bensiinimoottoria kuuluvat Volkswagen-konsernin nykyiseen EVO-moottorisukupolveen. Moottoreiden tehot ovat välillä 70 kW (95 hv) ja 110 kW (150 hv).

Uuden ŠKODA FABIA-mallin hinnastot ja tekniset tiedot löytyvät skoda.fi-sivustolta tästä linkistä.

Uuden ŠKODA FABIA-mallin voit rakentaa myös Car Configurator -sovelluksella.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki