Uudistuneen ŠKODA KODIAQ -katumaasturin hinnat julkaistu ja myynti alkanut

14. kesäkuuta 2021. Suosittu KODIAQ-malliperhe uudistuu: myös nelivetoisena ja 7-paikkaisena saatavan, ison katumaasturimallin hinnat on nyt julkaistu ja ennakkomyynti alkanut Suomessa. Nelisen vuotta sitten ŠKODA käynnisti Kodiaqin esittelyllä mallistonsa laajentamisen katumaastureihin, ja nyt KODIAQ on päivittynyt. ŠKODA on jalostanut Kodiaqin tunteisiin vetoavaa muotoilua ja parantanut aerodynamiikkaa. Myös KODIAQ-malliston huipulle sijoittuvan RS-malliversion visuaalinen ilme on uudistunut, ja autossa on nyt TSI-moottori. Uudistuneen KODIAQ-malliston alkaen hinta etuvetoisena 1.5 TSI ACT -moottorilla varustettuna Active-versiona on 30 704,74 euroa. Jo heti alkuvaihees-sa tilattavissa ovat kaikki varusteluversiot, joihin lukeutuvat Active, Ambition ja Style, sekä malli-versiot L&K, SPORTLINE ja RS. Uutuus lanseerataan Suomessa syksyllä 2021.
ŠKODA AUTO

Uusi keulailme ja Matrix LED -ajovalot

ŠKODA-muotokielen edelleen kehittämisen myötä uudistunut KODIAQ näyttäytyy nyt entistäkin vahvemmin tunteisiin vetoavalta ja itsevarmalta. Uudistunut KODIAQ on saatavissa varusteluversioina Active, Ambition ja Style, sekä malliversioina L&K, SPORTLINE ja RS. Varusteluversioissa Active, Ambition ja Style on etu- ja takahelmassa alumiinin väriset yksityiskohdat, jotka tuovat tähän katumaasturiin aiempaa selvemmin offroad-tyyliä. Uudistettu keulailme, kohotettu konepelti ja entistä pystympi jäähdyttimen ŠKODA-säleikkö vahvistavat Kodiaqin itsevarmaa ulkonäköä. Škodan suurimmassa katumaasturimallissa on vakiona LED-ajovalot, ja nyt myös Matrix LED -ajovalot ovat saatavissa. Uudet, jopa 20-tuumaiset kevytmetallivanteet korostavat auton kokonaisuutta ja huomiota herättävää ulkonäköä. Erityiset Aero-kevytmetallivanteet, uudistetut etu- ja takapuskuri, sekä uusi takaspoileri ja takalasin yläkulmien ilmanohjaimet pienentävät auton ilmanvastusta. KODIAQ RS -mallissa on muista malleista erottuva, dynaamisesti muotoiltu malliversiokohtainen etupuskuri.

Sisätilojen uusi ilme, ergonomiset etuistuimet ja uusi verhoiluvaihtoehto saatavissa

ŠKODA on nostanut Kodiaqin sisätilojen ilmeen ja tunnun uudelle tasolle uusilla koristelistoilla, verhoilujen tyylikkäillä kontrastisaumoilla ja LED-tunnelmavalaistuksella. Tähän suurimman katumaasturimallimme Style- ja L&K -versioihin on nyt ensimmäistä kertaa saatavissa ergonomiset etuistuimet, joissa on rei'itetty nahkaverhoilu, monisuuntainen ja muistillinen sähkötoiminen säätö, istuintuuletus, säädettävä reisituki ja hierontatoiminto. Ambition- ja Style-varusteluversioihin on tarjolla uusi, korkealaatuinen Eco-verhoilu, joka on valmistettu kestävästä kankaasta, keinonahasta ja Suedia-mikrokuitukankaasta Saatavissa olevassa CANTON Sound System -äänentoistojärjestelmässä on kojelaudan keskellä olevan keskikaiuttimen ja tavaratilaan asennetun subwoofer-bassokaiuttimen lisäksi nyt kymmenen kaiutinta aiemman kahdeksan sijasta.

Virtual Cockpit -mittaristo ja edelleen kehitetty ennakoiva turvajärjestelmä Crew Protect Assist

KODIAQ-malleihin saatavissa olevan Virtual Cockpit -mittariston koko on 10,25 tuumaa. Näyttöön on valittavissa neljä erilaista näkymää. KODIAQ RS- ja KODIAQ SPORTLINE -malliversioissa mittaristonäytössä on lisänä viides näkymävaihtoehto Sport. Avustinjärjestelmissä on uutena tarjolla edelleen kehitetty kuljettajan ja matkustajien ennakoiva turvajärjestelmä Crew Protect Assist. Tässä versiossa käytetään etutunnistimien lisänä taakse asennettuja tutkatunnistimia, joilla havaitaan peräänajovaara.

KODIAQ RS -mallissa nyt bensiinimoottori

KODIAQ-malliston huipulle sijoittuva RS-malliversio on saanut uuden visuaalisen ilmeen ja uuden moottorin. Volkswagen-konsernin EVO-moottorisukupolven 2.0 TSI -bensiinimoottori kehittää tehoa 180 kilowattia (245 hv), mikä on 4 kilowattia (5 hv) enemmän kuin aiemman RS-mallin bi-turbodieselmoottorissa. Uusi moottori on myös 60 kg kevyempi kuin edellinen TDI-moottori. Myös kaksi muihin versioihin saatavilla olevaa bensiinimoottoria 1.5 TSI teholtaan 110 kW (150 hv) ja 2.0 TSI teholtaan 140 kW (190 hv), sekä 2.0 TDI -dieselmoottorit 110 kW (150 hv) ja 147 kW (200 hv) ovat Volkswagen-konsernin uusinta EVO-moottorisukupolvea. Kaikki moottorivaihtoehdot ovat myynnissä jo ennakkomyyntivaiheessa.

Kodiaqin ensiesittely vuonna 2016 merkitsi Škodan onnistuneen mallistolaajennuksen alkua katumaastureihin. Näyttävällä ja tunteisiin vetoavalla muotokielellä, erinomaisella viimeistelylaadulla ja rahalle saatavalla vastineella tämä auto välittömästi valloitti asiakkaita ja sai kiitosta autoasiantuntijoilta ja autolehdiltä. Tämän 4,7 metriä pitkän katumaasturin sisätilat ovat poikkeuksellisen suuret. Takaistuimien selkänojat eteen käännettyinä autossa on tavaratilaa peräti 2 065 litraa. Saatavissa olevat kolmannen istuinrivin istuimet tekevät Kodiaqista seitsemänpaikkaisen.

Lue lisää skoda.fi-sivulta tästä linkistä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki